Newyorkerbyheart

Et dejligt besøg………….

12 april , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Pizza - Tags: , , , ,

Hvid chokolade, mørk chokolade og valnødder……….

Cookies……….
Ribeye, grønne asparges, pommes frites fra McCain og hjemmelavet bearnaise………..

Pizza med oksekød, hvidløg, løg, champignon, mozzarella, oliven og bacon………

Pizza med parmaskinke, champignon, marineret artiskokker og gorgonzola………

De færdigbagte pizza’er

I går var det rengøringsdag i den helt store stil. Jeg ville gerne lidt til bunds, dvs. døre, dørkarme, køkkenskabe og skuffer (udenpå og indeni). For det første fordi Vita kom på besøg, men også fordi Anette fra Paris kommer på besøg her sidst på måneden og så er jeg lidt på forkant med rengøringen *S*
Jeg fik også støvstuget, vasket gulv, lavet dej til mine yndlingsboller og bagt cookies. Jeg lavede dog en lille variant mht til småkagerne denne gang. Jeg skar de 2 slag chokolade ned til 75 g hver og tilsatte så en god håndfuld, groft hakkede valnødder i stedet for – det blev de altså ikke mindre gode af……..

Efter al den rengøring må jeg også tilstå at jeg var TRÆT – meget træt og havde også ondt – men det er jo vilkårene. Til gengæld var jeg også glad for at jeg fik det gjort. Bagefter kunne jeg sætte mig ned og slappe af til cykelløbet Paris-Roubaix, som jeg glæder mig til hvert år – og i år blev glæden jo ikke mindre af at Fabian Cancellara vandt en smuk og fornem sejr til Team Saxo Bank.
Aftensmaden i går bestod af ribeye steaks, pommes frites fra McCain (som vi fandt i Tyskland sidste gang vi var dernede), hjemmelavet bearnaise sauce og grønne asparges.

I dag skulle jeg tidligt op fordi Vita ville allerede være nede hos mig kl. 9! Da vækkeuret ringede kl. 08.15 bandede jeg noget, men kom hurtigt på bedre tanker, for jeg skulle jo være i godt selskab. Vita prøvede dog at give mig et par minutter ekstra, ved lige at tage en tur rundt i kvarteret *S*
At det var så tidligt betød også, at de Vita kom, var intet klar til hende. Jeg var jo på det nærmeste lige væltet ud af sengen, havde glattet lokkerne lidt og fået rullet gardinerne fra – men hun er en tålmodig kvinder – så mens hun underholdt mig, fik jeg styr på morgenmaden. Dejen til bollerne skulle jo bare sættes på plade og bages – og så var vi klar!
Det var bare så hyggeligt, naturligt og afslappende. Vi har faktisk kun mødtes en gang før, nemlig sidste år, da vi var til blogtræf i Vejle men det lod vi os ikke kue af – snakken gik så jeg nu har helt ondt i halsen. Enten det eller også er jeg ved at blive syg igen – jeg håber inderligt at det er det første………..

Jeg må tilstå at jeg også var træt da Vita kørte igen ved 13-tiden, men jeg havde lige nogle ting der skulle laves, bl. a. en madplan. Vi handler jo kun ind 1 gang om ugen og det er om mandagen, så selvom sofaen kaldte, kunne den ikke overdøve den stemme der sagde at jeg skulle lave madplan *S*
Jeg havde planlagt noget helt andet til aftensmad, men jeg kunne godt mærke at kræfterne ikke var mange og at jeg var træt – så jeg valgte den nemme løsning – jeg købte noget færdigt pizzadej!
Det blev nu udmærket, så jeg tror ikke at det er sidste gang jeg vælger den løsning – det var til gengæld første gang – så jeg købte 2 ruller fordi jeg ikke vidste hvor store de var. Det viste sig, at vi sagtens kunne have nøjes med 1, men nu har vi også til i morgen og det er jo dejligt.

Jeg købte også noget færdig pizzasauce – dovenskaben længe leve. Til den ene pizza svitsede jeg noget hakket oksekød med løg, hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt chili. På pizza’en kom der så først tomatsauce, så oksekødsblandingen, champignon, ost, oliven og små stykker bacon. Det hele kom på en bageplade der havde stået og blevet godt varm i ovnen – og så skal den bare have til den er sprød, gylden.

Den anden pizza blev lavet med tomatsauce, parmaskinke, marinerede artiskokker (godt afdryppede), champignon og masser af gorgonzola.

Kæresten kunne faktisk bedst lide den sidste, jeg synes at det var svært at vælge, men i et tæt løb tror jeg at jeg hælder mest til den første………

Alt i alt har det været en rigtig god dag – TUSINDE TAK, Vita fordi du gad at køre helt herned og jeg håber, at du SNART kommer igen! Det var så hyggeligt og afslappende…..

Denne uge byder også på en udfordring, for på torsdag skal jeg på en “blind date” – dog ikke med en potentiel kæreste for sådan en har jeg jo – men med endnu en skøn person, som jeg har lært at kende gennem denne blog. Bloggen her har efterhånden givet mig et venskab med så mange dejlige mennesker – og det ser ud til at fortsætte. Jeg skal mødes med Heidi på Sushi Insu og det glæder jeg mig rigtig meget til – og er også lidt nervøs. Jeg glæder mig til at komme på sushi restaurant, for da kæresten jo mildt sagt ikke er til sushi, ja så er det alt for sjældent at jeg får det – det skal der tages revanche for *S*. Men jeg er også nervøs, fordi jeg skal møde et menneske jeg aldrig før har mødt – men jeg er nu sikker på at det nok skal gå godt – det har det jo gjort hidtil, så hvorfor skulle det ikke forsætte……….

I weekenden bliver tennis-sæsonen skudt i gang og så bliver det atter tid til “skildpadde” tennis, jeg glæder mig så meget og har set frem til det lige siden sæsonen sluttede sidste år. Selvom jeg ikke er særlig god til det – for slet ikke at tage om ufattelig langsom – så har jeg det sjovt og ikke mindst, så får jeg rørt min ømme krop lidt……….og det er jo slet ikke så skidt endda.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 13, 2010
  7:21 am

  Heidi Meldgaard

  Og her er der også en der glæder sig.

  Med de største sommerfugle i maven.

  Vi ses

  Heidi


 2. Apr 13, 2010
  8:42 am

  Vita

  du er en skat, Birthe. Det var jo lige links og opskrifter på det bagværk jeg hjembragte og som vakte stor stor jubel. Så jeg må vist heller komme igang 🙂

  Vores tempo passer helt perfekt sammen. Så du ser mig snart igen!

  Uh – det der med købebunde det bruger vi faktisk en del her. Og det er egentlig ike af dovenskab. Men blot fordi vi endnu ikke har fundet en pizzadejsopskrift der ikke smager alt for meget af gær. jeg kan godt lide de her bunde. Det er rigtig nemt at have med at gøre.Vi serverer det også tit for frokostgæster. Så får de det serveret på et stort skærebrædt i mundrette stykker. Og et stykke køkkenrulle til at tørre fingrene i. Let og uhøjtideligt 🙂

  Knus til dig
  og klap til prinsessen
  Vita


 3. Apr 13, 2010
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Ja, det bliver spændende, men jeg er også sikker på, at det bliver hyggeligt 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 13, 2010
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Ja, det er sjældent at det er så afslappende at have gæster, men du fik mig til at slappe af og trække vejret 😉

  Jeg er glad for at det hjembragte vakte lykke, det er ikke noget bedre end at gøre andre mennesker glade…..

  Jeg har faktisk en opskrift på pizzadej som jeg er rigtig glad for – og som ikke smager af gær (synes jeg ihvert fald ikke). Den er her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2006/03/pizza-og-sne.html

  Jeg glæder mig til at vi snart ses igen 🙂

  Knus
  Birthe


 5. Apr 13, 2010
  6:09 pm

  Piskeriset

  Ok, jeg skulle ikke læse det indlæg, når jeg for blot en halv time sad og fantaserede om pizza…! :-O

  Gæster hos dig bliver godt nok forkælet 🙂

  Og så blev jeg lidt mystificeret af 'skildpadde-tennis'…


 6. Apr 13, 2010
  6:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  jeg tror nu ikke helt at jeg kan hamle op med dig, men vi gør jo hver vores bedste 😉

  "skildpadde"tennis er min form for tennis, for pga min sygdom, kan jeg jo ikke bevæge mig så hurtigt som "almindelige" mennesker. Men jeg har det sjovt og får mig rørt lidt og det er jo det vigtigste……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 14, 2010
  4:53 pm

  Jimmi Jørgensen

  Hej Birte.

  Efter at have opdaget din hjemmeside, har det givet mig det problem, at jeg bruger ALT for meget tid på at kigge på opskrifter! :-). Jeg har nu også allerede fået lavet flere retter med inspiration herfra – og er bestemt ikke blevet skuffet 🙂

  Jeg har tænkt mig at bage de der cookies, men kan det virkelig passe, at der ikke skal bruges bagepulver??

  Mange hilsner
  Jimmi


 8. Apr 14, 2010
  5:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmy!

  Jamen velkommen herinde og tak for rosen 🙂

  Det er rigtigt, der skal ingen bagepulver i disse cookies. Held og lykke med dem, håber at du vil kunne lide dem……

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 14, 2010
  6:10 pm

  Jimmi

  Mange tak for det hurtige svar!
  Ja, jeg var jo også nærmest klar til at gå igang, og nu er de bagt.

  Jeg må indrømme, at jeg havde mine tvivl undervejs i processen, men synes nu, at resultatet er blevet super. Jeg vil dog skære ned på den mørke chokolade næste gang.


 10. Apr 14, 2010
  8:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmi!

  Ja, dejen ser lidt underlig ud, men jeg synes at de er rigtig gode 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!