Newyorkerbyheart

Forårspasta med asparges og friskbælgede ærter………..

Champignon og hvidløg steges………

Hønsebouillon koges ind og så tilsættes asparges og ærter…….

Det hele blandes med friskkogt fuldkornspasta………

Aftenens tallerken……….

Idag var kødløs dag.
Menuen stod på fuldkorns pasta med asparges og friskbælgede ærter, virkelig lækker ret, som jeg godt kan anbefale til Jer.

Opskriften er inde fra nettet et sted, med hvor det var, kan jeg ikke længere huske. Før jeg startede min blog, sad jeg og fandt opskrifter på nettet som jeg godt kunne tænke mig at afprøve. Den jeg fandt, kopierede jeg ind i word-dokumenter, men uden kildeangivelse. Jeg beklager MEGET, hvis jeg på nogen måde træder nogen over tæerne, ved at have afprøvet deres opskrift…….

Jeg brugte friskbælgede ærter, men der kan selvfølgelig også bare bruges frosne ærter (de skal ikke tøes op).

Forårspasta med asparges og friskbælgede ærter, 2-3 pers.:
god fuldkornpasta i passende mængde (jeg brugte Bertolli)
1 bdt. friske, grønne asparges, skåret i mindre stykker
250 g champignon, skåret i tynde skiver
2 store fed hvidløg, skåret i tynde skiver
150 g friskbælgede ærter (eller tilsvarende mængde frosne)
olivenolie
25 g smør
1 dl hønsebouillon (lavet af tern eller flydende koncentrat)
groft salt, friskkværnet peber
frisk, fintrevet parmesanost
Bræk den nederste stykke af de grønne asparges, skyl dem og skær dem i mindre stykker. Kom dem i kogende, letsaltet vand og lad dem koge i 2 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem straks i koldt vand, så kogningen stopper, lad dem dryppe af. Kog pastaen til den er al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra, lad dem afdryppe og hæld det så tilbage i gryden og læg låg på (hvis det lige skal stå og vente på resten – men lad det ikke vente for længe – prøv at koordiner det så det passer). Varm olie og halvdelen af smørret op på en pande og steg champignon, krydr med salt og friskkværnet peber. Steg til væden er fordampet. Tilsæt hvidløg og lad det steg med, til det begynder at afgive duft, men det skal ikke tage farve. Hæld bouillon ved og lad det koge ind i et par minutter. Kom så resten af smørret ved sammen med ærter og asparges, varm igennem et minuts tid og rør så en håndfuld friskrevet parmesanosti. Hæld det hele over den friskkogte pasta og vend det godt rundt. Server med ekstra parmesan til at drysse over.

Jeg har givet mig selv en gave, en Microplane rivejern og hold da op hvor er jeg bare glad for det! Jeg sad og læste indlægget hos kogebogsforfatter m. m. Lone Kjær, hvor hun netop skriver om glæden ved gode køkken redskaber. Det er jo så rigtigt, at det at have gode køkkenredskaber, det giver en endnu større glæde ved at lave mad.
Jeg har købt masser af rivejern gennem tiden og jo værre mine hænder er blevet, jo mere har jeg haft brug for et rivejern, der er skarpt og tager ved – og det gør den her så sandelig! Jeg ville ønske, at jeg havde købt mig sådan et for lang tid siden.
At rive parmesanost er en leg og det bliver så fint og så blødt som vat. Jeg købte også en julienneskærer og begge dele blev leveret dagen efter jeg havde bestilt. Det næste jeg skal spare op til, er et mandolinjern og så også et par Microplane rivejern i forskellig størrelse. Der er nok at bruge penge på *S*

I dag har jeg lavet absolut intet og har heller ikke haft energi eller krop til det. Jeg har faktisk ikke haft så ondt som forventet efter tennistimen igår, men hold da op hvor har jeg været TRÆT! Jeg har nærmest siddet og sovet hen over computeren.
I morgen går det løs med at bage hveder og gøre huset lidt klar til besøget fra Paris. Anette skulle jo nødig komme herop og blive skræmt af hvor store danske nullermænd kan blive! *S* Anettes seng skal også gøres klar, så kæresten må se at få ryddet op på hans værelse, for det er der hun skal sove. Jeg skal også have bagt amerikanske pandekager, som vi skal have fredag morgen (MEGET tidligt!) sammen med min Papa’s ahornsirup.
Vi skal tidligt op, for Anette skal videre til konfirmation på Fanø. Anette er nok også den eneste person som jeg vil stå så tidlig op for, ellers er jeg mere en SVÆR at få ud af sengen før kl. 10.00………..

På fredag kommer kærestens søster med mand og børn fra Sjælland, så vi skal til familie-tamme-lam. Der skal helt sikkert hives en LANG middagssøvn i land, for eller bliver jeg helt umulig. Jeg tror at jeg går ind og sover igen, når jeg har taget afsked med Anette, så jeg kan holde ud resten af dagen……….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Apr 27, 2010
  10:23 pm

  Piskeriset

  Hov! Det er snyd at bruge friskbælgede ærter! Det troede jeg ikke var til at få endnu 😛

  Jeg lagde faktisk ikke mærke til, at det var en kødløs ret, før du skrev det i indlægget – ellers sad jeg bare og nød synet af de mange grøntsager. Den ret bærer jo fint, at der ikke er kød i 🙂


 2. Apr 27, 2010
  10:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er lidt snyd, men jeg faldt nærmest over dem og de smagte altså så dejligt! Jeg er vild med friskbælgede ærter 🙂

  Virkelig skøn ret, kan kun anbefales – især sammen med ost revet på et microplane rivejern 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 28, 2010
  8:29 am

  Lisbeth

  Hej Birthe,

  Tror du lige har reddet min dag – jeg skal da have den her fantastiske forårsret nu jeg er alene hjemme i aften! 🙂

  Må endnu en gang bøje mig i støvet for al den lækre mad du laver, det må være en fryd at være gæst hos dig, tror bestemt Anette kan glæde sig 🙂

  Hilsen Lisbeth


 4. Apr 28, 2010
  10:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Jeg håber, at du vil kunne lide det lige så meget som mig, for jeg synes, at det smagte vildt godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 28, 2010
  6:45 pm

  Lisbeth

  Hej Birthe,

  Aftensmaden er netop blevet nydt – smagte SUPER! Håber det er ok jeg smider et indlæg på min egen blog omkring aftensmaden, skal nok huske at skrive hvor jeg har snuppet opskriften 🙂

  /Lisbeth


 6. Apr 28, 2010
  7:58 pm

  Anonymous

  …vi fandt alligevel noget rød karry paste…og suppen var skøn!
  /Maria


 7. Apr 28, 2010
  9:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Dejligt at høre at du kunne lide det, jeg fik rester i dag til frokost, stadig dejligt 🙂

  Hvad hedder din blog, vil da gerne kigge forbi.

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 28, 2010
  9:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Det lyder dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 29, 2010
  8:37 am

  Lisbeth

  Du skal være velkommen Birthe – normalt er emnet på min blog dog ikke mad, så lad dig ikke skuffe.. 🙂

  Du kan finde mig her: http://blog-dyn.tv2.dk/konsinski/

  Hilsen Lisbeth


 10. Apr 29, 2010
  9:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Lisbeth!

  Det gør ikke noget, jeg har jo også godt af at læse om andet end mad 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 14, 2012
  8:48 pm

  Isabella

  Hej!

  Jeg har ledt efter denne opskrift længe! Jeg mener jeg fandt den på tv2’s hjemmeside for omkring 1½ år siden. En opskrift af Christian Bitz og den var vildt lækker! men har forgøves ledt efter den siden – så gudskelov havde du gemt den! Tak (:

  Isabella


  • Aug 14, 2012
   8:53 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Isabella!

   Jeg er ikke sikker på den er derfra, for jeg har haft opskriften i mange år, men det er da dejligt at du kan bruge den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!