Newyorkerbyheart

Forloren hare og mormor-salat med fløde-citrondressing (Magasinet Mad! nr. 3/2010)…………

Små forlorne harer, drysset med rasp………

Bacon kommes ovenpå dem og ved siden af fordeles kartofler og rødløg i både……….

Mormor-salaten med radiser og……..

Den færdige ret……….

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået forloren hare og mormor-salat med fløde-citrondressing (som blev til fløde-limedressing) fra Magasinet Mad! nr. 3/2010 – og det var bare super lækkert!

De forlorne harer skulle laves i portionsstørrelse og det er faktisk en lidt sjov måde at peppe en god, traditionel dansk ret op på, det er lidt hyggeligt at få sådan en lille “hare” for sig selv. Jeg var lidt nervøs for at kæresten ville savne at få sovs til, men det var ikke tilfældet………

Jeg havde en lille ret blåskimmelost, som jeg kom i farsen og det gav en helt vidunderlig smag. Ikke stærkt på nogen måde – eller gennemtrængende – men et meget diskret lille pift. Jeg tillod mig også, at drysse lidt græsk krydderi (fra Santa Maria) over kartofler og løg.
Jeg var løbet tør for citron, så jeg bruge limesaft i dressingen i stedet for. Jeg tilsatte også radiser i skiver til mormor-salaten, for jeg kan så godt lide når salaten har lidt “crunch”.

Jeg tilpassede opskriften til 2 pers. og skriver opskriften som jeg lavede den………

Forloren hare og mormor-salat med fløde-limedressing (Magasinet Mad! nr. 3/2010), 2 pers.:
250 g hakket kalv og flæsk
1 æg
3/4 dl danskvand
3-4 spsk. rasp
1 lille løg, fintrevet
groft salt, friskkværnet peber
bacon i skiver, halveret
ca. ½ dl blåskimmelost, smuldret i små stykker
3 bagekartofler, skrubbet rene og skåret i både
2 rødløg skåret i både
olivenolie
lidt græsk krydderi

Mormor-salat med fløde-limedressing:
1 salathoved, godt skyllet og slynget tør
ca. 1 dl kaffefløde
saft af 1 lime (eller citron)
1½-2 tsk. sukker eller efter smag
groft salt, friskkværnet peber
1 bdt. radiser, rengjorte og skåret i skiver
Kom hakket kød i en skål og rør det med lidt groft salt. Tilsæt derefter de andre ingredienser – dog ikke bacon – og rør det til en fast fars. Form farsen til til 2 små “harer” og læg dem i et letsmurt ovnfast fad. Drys hver “hare” med lidt rasp og læg de halve stykker bacon over hver “hare”. Kom kartoffel- og løgbåde i en skål eller en frostpose, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt, friskkværnet peber og evt. græsk krydderi. Vend/ryst det hele godt sammen og fordel løg og kartofler udenom “harerne”. Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i ½ time. Tjek at kartofler og “hare” er nok, ellers giv det lidt længere (se note).

Note:
Mine kartofler skulle have 40 minutter inden de var nok.

Bøger:
Jeg læser stadig “De syv underværker” af Matthew Reilley. Sidste gang jeg skrev om den, var det lige før jeg opgav bogen, fordi jeg simpelthen syntes at den var for dårlig, men den er blevet lidt bedre. Nu skal jeg nok få den gjort færdig, men jeg vil absolut ikke anbefale Jer at købe dem, hvis I påtænker det……….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 8, 2010
  11:11 pm

  Piskeriset

  Jeg er desværre ikke gode venner med radiser, men ellers ser det rigtig dejligt ud! Sådan en gang ost er altid skønt at få sneget med i en ret – men nu er jeg også en værre oste-elsker 😀


 2. Apr 9, 2010
  4:54 am

  Anonymous

  Hej Newyorkerbyheart:)

  Det ser rigtig lækkert ud:-)

  Hvor meget fløde brugte du til dressingen og hvilken slags var det?

  Tak for en god blog.

  Hilsen Sunshine.


 3. Apr 9, 2010
  10:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg er også vild med oste og denne lille rest ost i "harerne" var virkelig lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 9, 2010
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Sorry, det var åbenbart gået for hurtigt, men nu er opskriften tilføjet fløde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 10, 2010
  6:04 pm

  Margrethe

  Hvor ser det lækkert og indbydende ud. Jeg blev helt nostalgisk da jeg læste om mormordressingen – jeg kan huske jeg kunne ikke fordrage den som barn, og har da heller ikke selv lavet den 😉 – har dog smagt den siden og synes den er ok, hehe.


 6. Apr 10, 2010
  8:32 pm

  Julie

  Sjov idé med små "harer" – det må prøves!

  Tak for god inspiration 🙂


 7. Apr 10, 2010
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Margrethe!

  Det smagte ihvert fald rigtig godt og det er ikke sidste gang jeg laver det på den måde 🙂

  Jeg har altid holdt meget af mormor-dressing, men det er også ting som jeg først er begyndt at kunne lide nu, vores smagsløg ændres heldigvis…….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 10, 2010
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Ja, det er en sjov ide og de blev meget vellykkede 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 13, 2010
  4:18 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Dejlig aftensmad, som jeg skal til og hjem og eksperimenterer med – håber på succes ! (undlader dog osten – eller – måske jeg vil prøve med lidt andet ost i stedet – er nemlig ikke til de "mugne"! )
  :0)

  Hilsen Lisa


 10. Apr 13, 2010
  8:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg håber, at du vil kunne lide det – lidt ærgeligt at du ikke er til blåskimmelost – for det giver en ekstra dimension til retten 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!