Newyorkerbyheart

Græsk tærte………….

Tærten prikkes med en gaffel og forbages………

Kødfyldet……….

Fløde, æg og feta blendes……..

Fyldet kommes i den forbagte tærtebund……..

Afdryppede tomater kommes ovenpå………

……….og så feta-/flødemassen……..

Den færdigbagte tærte………

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået en rigtig lækker tærte – jeg er totalt vild med mad-tærter – og endnu har jeg ikke lavet en, som ikke er faldet i god jord og denne var ingen undtagelse!

Opskriften er fra opskriftssiden Divxit. Den er hurtig at lave og tærtedejen er forholdsvis grov, hvilket givet en god smag til fyldet.

Jeg brugte lidt mere hvidløg end i original opskriften, desuden tilsatte jeg lidt græsk krydderiblanding fra Santa Maria og jeg brugte hakkede tomater i stedet for flåede. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Jeg lavede bare en nem salat til af iceberg, gulerødder, squash, nogle blommetomater og oliven. Desuden lavede en en slags grov tzatziki til – nem og lækker aftensmad, med masser af smag.

Græsk tærte (fra divxit), 4 pers.:
75 g grahamsmel
175 g hvedemel
125 g koldt smør, skåret i mindre stykker
½ tsk. groft salt
3-4 spsk. koldt vand

Fyld:
450 g hakket oksekød
2 løg, finthakket
1 rød peberfrugt i meget små tern
4 hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
lidt frisk timian, finthakket
lidt græsk krydderiblanding fra Santa Maria
olie til stegning
1 dåse hakkede tomater, godt afdryppede

Desuden:
150 g god feta, brækket i mindre stykker
3 æg
1½ dl madlavningsfløde 7%
50 g kalamataoliven uden sten
friskkværnet peber

Kom de 2 slags mel i en skål sammen med salt og smør. Brug fingrene til at gnide smørret ud i melet, så det får en grynet konsistens. Tilsæt det kolde vand og saml hurtig dejen. Smør en tærteform – jeg brugte en der er 28 cm. i diameter) og tryk dejen ud i formen. Prik dejen godt over det hele med en gaffel og sæt den så i en KOLD oven, skru op på 200 grader og giv den 20 minutter.
Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt hakket kød, steg og rør i det, til det bliver grynet. Tilsæt peberfrugt og hvidløg, krydr med salt, friskkværnet peber, timian og græsk krydder, lad det stege i et par minutter under omrøring. Smag til og tag det af varmen, lad det køle lidt af. Kom det let afkølede fyld i den forbagte tærteform. Fordel de afdryppede tomater ovenpå.
Kom fløde, æg og groft smuldret feta i en foodprocessor eller blender, kør til det bliver en glat masse. Tilsæt oliven og friskkværnet peber, kør et øjeblik mere. Hæld feta-/flødeblandingen over kødfyldet og sæt tærten tilbage i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Tag tærten ud og lad den sætte sig i 10 minutter, inden den serveres.

Rustik tzatziki:
1 agurk, flækket på langs og udkernet
ca. 1½ dl creme fraiche 9%
1 fed hvidløg, presset
groft salt friskkværnet peber
Skær den udkernede agurk i ½ cm. tykke skiver. Bland med creme fraiche (tilpas mængden af creme fraiche til mængden af agurk). Kom hvidløg, salt og friskkværnet peber i, smag til og lad den gerne stå 15-30 minutter, inden den serveres.

I dag har jeg fået lavet yogalates. Det er faktisk længe siden jeg sidst har fået det lavet, men i dag gjorde en hamrende hovedpine det nødvendigt – det hjalp dog ikke så meget som jeg havde håbet på.
Jeg er inde i en periode med ekstrem træthed og kan ikke rigtig ryste det af mig. Jeg er normalt altid træt, men det her er alligevel ekstra ordinært. Jeg har en mistanke om at det hænger sammen med mit humør, som stadig godt kunne være en hel del bedre!!
Jeg ved ikke helt hvad der har “tricket” denne nedtur, men jeg kan konstantere at den er slem og vedvarende. Jeg har en smerte indeni som er helt ubeskrivelig – psykisk smerte kan være mange gange være end den fysiske. Men livet skal jo gå videre, selvom det kan være svært af og til og ikke mange ved, hvor slemt det faktisk er fat med mig.
Min “maske”, som pga alt det jeg har været igennem hele min barndom og mine teenageår, er meget veludviklet og velfungerende gør at folk der er sammen med mig aldrig opdager noget. Det vil kun dem som kender mig virkelig, virkelig godt gøre – og dem er der ikke mange af – faktisk betydelig færre end der kan tælles på 1 hånd! Men det betyder også, at når jeg så igen er alene, så falder jeg helt sammen……….
Jeg håber inderligt, at det snart vender, for denne tilstand er ikke til at holde ud i længere tid!

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “De syv underværker” af Matthew Reilley og jeg kan kun sige, at det bestemt ikke er en bog der er værd at investere i! Det var som om det blev lidt bedre midt i bogen, men ikke så meget at den er værd at anbefale – på ingen måde. Skrivestilen irriterede mig også, hvilket bestemt ikke gjorde det bedre *S*
Jeg er nu startet på “Svinehunde” skrevet af søskendeparret Lotte og Søren Hammer og jeg tegner til gengæld rigtig godt! Skrivestilen er god og flydende – bogen tager også fat nærmest fra første side og indtil nu er jeg rigtig godt underholdt. Det er deres første bog og den blev solgt til rigtig mange lande, nærmest inden den var skrevet færdig. Det er meningen at det skal være første bog i en serie og jeg kan kun sige, at hvis de holder standarden fra denne bog, så glæder jeg mig meget til deres fremtidige udgivelser………….

I morgen skal jeg så mødes med Heidi på Sushi Insu i Kolding. Det er en “blind date”, men jeg glæder mig meget, for der er selvfølgelig blevet udvekslet en del ord inden dette møde – og så ser jeg også frem til at spise sushi. Jeg vil bare glemme mig selv og mine trængsler nogle timer, hygge mig, nyde Heidi’s selskab og forhåbentlig også nyde noget lækkert sushi……..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 14, 2010
  10:39 pm

  Piskeriset

  Siden jeg i februar lavede en tærte med oksekød, har jeg langt bedre kunnet forstå konceptet tærter – det er jo skønt med en rigtig kødtærte! God idé med oliven i – det må jeg huske 🙂

  God sushitur – håber det er et godt sted, I skal hen 🙂


 2. Apr 14, 2010
  10:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tærte er virkelig skønne og kan serveres på (nærmest) alle tider af døgnet 🙂
  Den her er mættende, pga den grove bund og hvis du godt kan lide oliven så anbefaler jeg gode kalamataoliven der jo smager af noget – hvis ikke, så vælg nogle der er mildere…..

  Jeg kender ikke stedet, det er vist rimelig nyt i Kolding, men jeg glæder mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 15, 2010
  8:48 am

  Lisbeth

  Hej Birthe,

  Tror denne tærte skal være min debut mht. til spændende opskrifter jeg "stjæler" fra dig.. Den ser virkelig lækker ud, og så er den umiddelbart ret let.. 😉

  Er ingen ørn i køkkenet, så tager hatten af for al det lækre mad du kreerer – din kæreste er vist et heldigt asen! 🙂

  Pøj pøj med sushi og blind date – det er altid spændende at skulle mødes med andre bloggere!

  /Lisbeth


 4. Apr 15, 2010
  10:51 am

  Lise-Lotte

  Nøj, den ser bare lækker ud denne tærte. Den vil jeg sætte på madplanen til næste uge….

  Lavede ellers de pizzaer du lagde ud forleden og vovede at købe færdigdej, og ærlig talt de smagte super. Jeg havde været i to nattevagter, så jeg ville bare lave noget hurtigt-til disse pizzaer lavede jeg en "salat" af appelsinskiver, rødløg, mynte og den orange melon, smagte super…

  Rigtig god fornøjelse med dit frokostbesøg…Håber det lever op til forventningerne….

  Håber også snart humøret vender og trætheden fortager sig.Det hele hænger jo sammen , og jeg ønsker dig alt det bedste….

  kh Lise-Lotte


 5. Apr 15, 2010
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Held og lykke med det og jeg håber at vil kunne lide den. Jeg hører da gerne fra dig når du har lavet den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 15, 2010
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Glad for at du også fik mod til at købe pizzadejen, det overraskede mig hvor godt det faktisk var 🙂

  Jeg glæder mig meget til at komme ud og få sushi i aften – og til at møde Heidi – jeg er sikker på at det bliver hyggeligt.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 15, 2010
  11:32 am

  Jimmy

  Hej Birthe!

  Det ser rigtig lækkert ud. Kunne man evt. bruge olie i stedet for smør i dejen eller går det ikke med tærter?

  Mvh
  Jimmy


 8. Apr 15, 2010
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmi!

  Kan kun give dig det råd at prøve dig frem, det er sådan opskrifter udvikles 🙂

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!