Newyorkerbyheart

Hjemmebagte hotdogbrød/pølsebrød med spelt og fuldkornsdurum………..

Brødene er formet og klar til efterhævning…….

De pensles og drysses med sesamfrø………

De friskbagte pølsebrød………

Aftenens menu……….

Menuen i aften var forudbestemt til at være hotdogs, som jo ikke er særlig sund spise og slet ikke efter man har trænet – men jeg bestemte mig for at gøre hvad jeg kunne for at de blev bare lidt sundere!
I går blev kæresten snydt for hjemmebagte burgerboller fordi jeg ikke orkede det, men i dag overvandt jeg mig selv og bagte pølsebrød med speltmel og fuldkornsdurum. Sikke en forbedring af hotdogs sådan en forholdsvis nem ændring giver.
Nogle gange kan jeg godt få sådan en helt kvalm fornemmelse når jeg har spist hotdogs, men med disse pølsebrød kunne vi virkelig mærke, en forbedring af kvaliteten og så mættede de rigtig godt *S*

Brødene er nemme at lave og faktisk også forholdsvis hurtige – og de smagte rigtig godt. Speltmel og fuldkornsdurum kan jo skiftes ud med det mel du har. Jeg tror nok at næste gang jeg bager dem, vil jeg komme lidt mere af det grove mel i.

Husk opskrifter er kun vejledninger, du kan altid tilpasse dem efter hvad du har og hvad du kan lide – prøv dig frem, det giver de bedste erfaringer………

Pølsebrød med speltmel og fuldkorndurum, 10 stk.:
50 g gær
3 dl håndvarmt vand (37 grader)
1 æg
½ dl olivenolie
1 tsk. groft salt
2 tsk. flydende honning
75 g sigtet speltmel
75 g fuldkornsdurum
ca. 450 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
lidt sesamfrø
Smuldr gæren i en skål og hæld det håndvarme vand over, opløs gæren i vandet. Tilsæt alle de andre ingredienser, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den, til det bliver en glat dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad den hæve i ½ time. Tag dejen ud, del den i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød. Læg brødene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og et lunt sted, i 40 minutter eller til de har dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 225 grader (210 grader varmluft). Pensl dejen med den sammenpiskede æg og drys med lidt sesamfrø. Bag i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Dagen i dag startede med regnvejr, ret træls fordi mandag aften er lig med tennis-træning. Men da vi nærmede os tidspunktet for træningen, klarede det heldigvis op, så træningen blev afholdt – til stor glæde for mig *S*.
Tennis gør mig høj og som jeg har skrevet så mange gange før, så bliver jeg glad indeni når jeg spiller tennis. I den time det står på er jeg så fokuseret, så smerterne kan fortrænges, men træneren er også rigtig god til at tage hensyn til mig og forsøger ikke at belaste mig alt for meget.
Det er som en lykkepille x 10, en berusende følelse i kroppen at jeg kan få den til at fungere så godt som jeg nu kan, med de udfordringer jeg har……

I morgen er det totalt hviledag, det ved jeg er nødvendig efter træningen i dag. På onsdag starter forberedelserne til at Anette kommer fra Paris. Der skal bages hveder, som kan ristes på torsdag, når vi har hentet hende i lufthavnen og jeg har fundet den opskrift der skal afprøves i år.
Jeg glæder mig helt vildt til at se hende og har talt ned i rigtig lang tid nu…….

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Apr 26, 2010
  10:48 pm

  Piskeriset

  Jeg er generelt fan af grovere brød, og jeg tror bestemt, jeg skal prøve at bruge speltmel i hotdogsbrød på et tidspunkt 🙂

  Da jeg prøvede med rugmel for et par måneder siden, var jeg bange for, at det blev lidt for tungt og kedeligt, men det gjorde det bestemt ikke.

  Der er bare et problem nu… at jeg får sådan en lyst til snart at lave hotdogs igen! Argh! 😀


 2. Apr 26, 2010
  10:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er helt bestemt betydelig bedre med grovere brød end kønsløst hvidt brød (som pølsebrød generelt er).
  Jeg synes at de blev rigtig lækre og jeg kunne godt forestille mig, at de også ville være gode med rugmel. Jeg vil også prøve med fuldkornshvede og måske lidt grahamsmel…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 26, 2010
  11:49 pm

  A

  Burgere den ene dag og hotdogs den næste – det må da være mandens himmel!

  /Anders – http://GastroMand.dk


 4. Apr 27, 2010
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anders!

  Det ved jeg nu ikke om det er, men han så ihvert fald ud til at nyde det 🙂
  Jeg fik lidt bedre samvittighed ved selv at bage brødene…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 27, 2010
  11:44 am

  Frk. Funky

  Uhm.. Som altid ser det super lækkert ud. 🙂


 6. Apr 27, 2010
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Helle!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig herinde før 🙂

  Tak, de smagte ihvert fald godt…….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 27, 2010
  12:51 pm

  Annika

  Endnu en af dine indlæg er kommet på "husk at prøve"-listen.
  Der har været succes før med dine ideer, og selvom vi meget sjældent dyrker pølsebrød, skal det klart prøves i grov version (og med nogle KØDfyldte pølser frem for melklister-typerne)


 8. Apr 27, 2010
  12:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annika!

  De var ihvert fald en stor succes her i huset, selvom kæresten var lid skeptisk 🙂
  Ved få, forholdsvis nemme, ændringer kan man gøre fastfood lidt sundere…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 28, 2010
  1:39 pm

  Charlotte

  Jeg laver også altid mine hotdog brød og burgerboller selv, selvom nogle ryster på hovedet af det, men altså, for det første smager det bare bedre! For det andet fortæller det forhold, at jeg kan køre en 3-4 stykker af noget færdigbrød ned, mens jeg kun kan spise 1-2 af mine egne brød, at der bare er mere "gods" i det hjemmebagte og det bliver bare alt for tydeligt at industribrød virkeligt ofte er i for ringe en kvalitet.

  Tak for en god madblog – kig evt. forbi, jeg skriver ikke specifikt og mad, men laver da nogle "dagens ret" indlæg fra tid til anden:)

  – Charlotte


 10. Apr 28, 2010
  1:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Ja, det giver stof til eftertanke 🙂 Brødene er sundere, man slipper for tilsætningsstoffer og så kan der jo sniges noget groft mel ind i brødene….

  Det er en fin blog du har – og hvis jeg må sige det – så er du meget smuk 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 26, 2010
  1:41 pm

  Christian

  Det er meget sjovt, jeg er tit støt på dine opskrift blogs, ved ren og skær tilfælde. Det mærkelige er at de dage du tilføjer dem, mærkelugvis er de dage jeg har lyst til nøjagtig samme ret. Det er sgu mystisk. Fin blog.

  De Venligste Hilsner

  Christian


 12. May 26, 2010
  3:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christian!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende og lægger en kommentar 🙂

  Sikke et sjovt sammentræf! Håber at du fremover også vil kigge forbi…….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 11, 2013
  8:03 am

  Maria / Husmor-Logik

  Hej Newyorker 🙂 Jeg har tilladt mig at prøve din opskrift og linke hertil fra min blog – Håber det er okay, ellers giv besked? KH Maria


  • Apr 11, 2013
   11:00 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Det er helt fint, tak for det. Håber at du kunne lide dem 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 14. May 15, 2013
  8:14 pm

  Ulla

  Hejsa
  Vil lige starte med at skrive: FANTASTISK blog du har her. Har brugt dine opskrifter flittigt.
  Overvejer om der er nogen der har prøvet langtidshævning af disse pølsebrød? Jeg er nemlig tidspresset den dag vi skal have dem, så vil gerne undgå den lange hævetid…
  Glæder mig max til at prøve også denne opskrift.
  De bedste hilsner fra
  Ulla

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!