Newyorkerbyheart

Kartofler i kokosmælk med rejer og ærter (Magasinet Mad! nr. 4/2010)……….

Kartoflerne brunes nogle minutter………..

Kokosmælk og karry kommes ved……….

Blomkål kommes i………..

…………..og så ærter………

Lige inden servering drysses med rejer og forårsløg……..

Aftenens tallerken…………

I dag har været en rigtig travl dag for mig, fordi der skal forberedes mad til i morgen, hvor kærestens mor, søster og hendes kæreste kommer til aftensmad. Kæresten har været til spil-sammen-aften i tennisklubben og var først hjemme lidt over kl. 20.00, så vi har spist sent aftensmad i aften – men hvilken aftensmad! Vi fik kartofler i kokosmælk med rejer og ærter (Magasinet Mad! nr. 4/2010). Det er en virkelig LÆKKER, nem og velsmagende ret, som jeg kun kan anbefale Jer at lave. Rejerne giver et virkelig fint modspil til den lidt skarpe karry og kokosmælken giver det en dejlig cremet konsistens. Jeg brugte helt almindelig karry og så lige en anelse af en karryblanding jeg har fået af Anette fra Hediard i Paris, som giver et lille kick til retten.

Jeg brugte rejer i lage (og lidt flere end der stod i opskriften), ærter direkte fra frost, limesaft i stedet for citron og så valgte jeg at bruge små vildmose kartofler, hvor jeg lod skrællen blive på. Vi fik lune naanbrød til.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Kartofler i kokosmælk med rejer og ærter (Magasinet Mad! nr. 4/2010), 4 pers.:

800 g små (nye) vildmose kartofler med skræl, godt skrubbet og skåret i kvarter
300 g rejer i lage, godt afdryppet
100 g frosne, fine ærter
1 meget lille blomkål eller ½ hvis den er større, skåret i mundrette stykker
olie til stegning
1 dåse kokosmælk, godt rystet
1 spsk. karry
1 tsk. soyasauce
saft af ½ lime
groft salt, friskkværnet peber
2 forårsløg, fintsnittet
Varm olie op i en gryde, kom kartoflerne i og lad dem stege i 3-4 minutter eller til de begynder at tage farve. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Kom karry ved, rør godt rundt og tilsæt så kokosmælken. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i ca. 10 minutter. Tjek med kartoflerne ved at stikke i dem med en kniv, om de er ved at være møre. Tilsæt blomkål og vend godt rundt, læg låg på igen og lad dem simre med i ca. 5 minutters tid. Tilsæt så ærter og lad dem blive gennemvarme, ca. 2-3 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, limesaft og soya. Vend det hele godt rundt og tag gryden af varmen. Drys med de godt afdryppede rejer og fintsnittet forårsløg, server straks.

I dag er det min Mamas fødselsdag, jeg har tænkt meget på hende og håber, at hun får en rigtig god dag. Jeg savner hende og måske er det derfor at jeg har tudet ligeså meget som jeg har arbejdet i dag. Jeg har konstant stået med tårer i øjnene og har haft en virkelig dårlig, DÅRLIG dag!
Jeg er simpelthen så træt, så jeg snart hverken ved ud eller ind. Jeg er normalt træt, men det her er helt ekstremt. Jeg føler at mine kræfter er ved at slippe op, at jeg snart ikke orker mere – jeg ved simpelthen ikke mine levende råd længere. Det er som om gnisten er forsvundet, som om hver dag er en prøvelse som jeg bare ønsker skal få en ende allerede inden den er startet. Jeg føler ikke længere at jeg har kræfterne til at kæmpe – og jeg ved ikke hvor jeg skal hente dem henne……….

I morgen skal vi så have gæster og selvom jeg har arbejdet hele dagen på forberedelser, så har jeg ingen glæde ved det.
Normalt er jeg glad når jeg laver mad, normalt hygger jeg mig med det – selvom det selvfølgelig også er hårdt og tærer på mine kræfter – men i dag er det bare noget jeg har gjort. Som en anden robot – altså bortset fra tårerne – har jeg gået rundt i køkkenet og bare udført det jeg skulle………

Jeg håber at der snart viser sig et lys – at der er lys for enden af tunnelen!

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Apr 22, 2010
  10:54 pm

  Piskeriset

  Uha, den ret kan godt ende på vores spisebord på et tidspunkt. Jeg synes, det er en ret spændende kombination af ingredienser, så mon ikke den skal afprøves?

  *noterer endnu en ret til listen…!*


 2. Apr 22, 2010
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!
  Du kan godt begynde at glæde dig, det smagte dejligt 🙂

  Vi burde sammenligne liste en dag……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 22, 2010
  10:59 pm

  Piskeriset

  Hæhæhæ – så bryder netforbindelsen sammen! 😀


 4. Apr 22, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeriset!

  Ja, sikkert 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 23, 2010
  8:50 am

  Lone

  Hej Birthe

  Hvor er det da bare et super site du har.
  Jeg har fulgt med på sidelinien et par uger og prøvet et par opskrifter af. Kylling en Croûte gjorde stor lykke 🙂
  Jeg glæder mig hver dag til at se, hvad du laver af spændende mad, og jeg læser dine kommentarer/indlæg med stor interesse.
  Håber du finder overskud igen, så glæden ved madlavning vender tilbage.

  Mange kærlige hilsner og tanker fra
  Lone


 6. Apr 23, 2010
  9:44 am

  Mette

  Kære Birthe,
  jeg håber at din dag idag bliver bedre end igår. Jeg følger jo troeligt med i din blog hver dag, men får aldrig skrevet så meget til dig, som jeg gerne vil. Du har en skøn blog og nogle gode opskrifter. Du véd godt selv at der er mange der følger dig med stor glæde og det er dejligt at se og læse dine nye venskaber udvikle sig.
  Men det giver sig desværre også til udtryk at du ikke er på toppen for tiden og jeg er bekymret for dig. Jeg véd at du gør dit, men har du kontakt til andre med din sygdom?? Det hjælper at tale med andre ligesindede og bare vide at man ikke er alene..jeg tror at det er vigtigt at du får prioteret at finde en vej frem gennem dit smerte helvede og du får talt med nogen om det. Undskyld at jeg bare sådan skriver – jeg håber ikke du tager det ilde op 🙂 Jeg véd hvad det vil sige at have ondt i kroppen og ikke få den til at gøre som man gerne vil. Kræfterne er få og tiden kan virke så lang.
  Pas nu godt på dig selv.
  Mange hilsner Mette


 7. Apr 23, 2010
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Tak for din kommentar og jeg er glad for at du finder inspiration herinde 🙂
  Hvis du er til laks, så skulle du prøve opskriften med laks – opskriften er i opskriftindeks'et, det er SÅ godt……

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 23, 2010
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!
  Tusinde tak for dine ord, de varmer mig meget 🙂

  Jeg kender flere med fibromyalgi, men denne gang er det mere sjælen der gør ondt – og det er næsten værre for her hjælper smertestillende piller ikke…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 23, 2010
  1:06 pm

  Anonymous

  Kære Birthe.
  Jeg har heller aldrig skrevet til dig før, men følger med i din blog hver eneste dag, og har gjort det i et års tid nu. Du skal bare vide, at den beriger mit liv – både med hensyn til mad, men også fordi jeg selv kender til smerte i sjælen.
  Jeg er 29 år, og har gennemlevet 2 dybe, alvorlige depressioner i mit liv, og kan så godt sætte mig ind i hvordan du går og har det. Du siger selv, at du er god til at holde facaden udadtil – det har jeg aldrig været god til, så mine nedture har været smertelige for alle omkring mig.
  Jeg vil egentlig bare sige, at jeg håber, at der snart sker en ændring for dig. Enten ved egen hjælp eller ved at række ud og få noget hjælp. Det er slet ikke fair, at en dejlig pige som dig skal gå og have det så skidt. Noget af det værste – ifg min erfaring – er også at have det skidt om foråret/sommeren, fordi mange tror, at årstiden i sig selv, det at der er dejligt vejr, kan bedre sindsstemningen. I mit tilfælde gjorde al sollyset og havens spiren det faktisk bare mere ulideligt for mig. Så kunne jeg virkelig føle, at jeg var hægtet af mit sædvanlige selv, og hadede, at livet stod og bankede så voldsomt på med liv, lys og fuglefløjt. Mit humør passede bedre til vinter, mørke og hulefornemmelse. Ved ikke om du oplever det på samme måde, men ville bare dele lidt af mine tanker med dig.
  Mange tanker fra Lærke.


 10. Apr 23, 2010
  6:05 pm

  Tina Hansen

  Hej Birthe !

  Åh det gør mig helt odt at læse om hvordan du har det !
  Og har sådan lyst til at hjælpe dig – men ved ikke helt hvordan.
  Jeg synes faktisk du lyder som en der er på vej til at få en depression – jeg ved ikke om du får noget medicin ? Måske var det en ide at gå til lægen og tale med ham/hende om det.
  Det er jo meget velkendt fænomen her om foråret – og med al det du har med i bagagen er det ikke spor mærkeligt.
  Så selv om du ingen ressourcer har synes jeg virkelig at du skulle snakke med nogen – måske din kæreste kunne hjælpe dig ??
  Søde Birthe jeg læser og trofast din blog – og det har længe virket som om der var noget på vej ! Håber du ikke tager det ilde op – jeg vil bare dit bedste !!
  Mange Kærlige tanker
  Tina fra Ishøj


 11. Apr 23, 2010
  8:37 pm

  Lise Jørgensen

  Det lyder til at du trænger til ern gang forkælelse på en eller anden klinik, hvor du kan få massage på både fødder, krop og i ansigtet, afslapning på sofaen og en til at lave maden for dig, mens du lytter til din yndlingsmusik..
  Jeg ved ikke om det ville hjælpe på smerterne, hvilket det nok ikke gør, men måske kan det vare dejligt med lidt selvforkælelse.. 🙂
  Hav en god weekend..


 12. Apr 23, 2010
  10:53 pm

  Anonymous

  Hej Birthe!

  Først og fremmest vil jeg endnu engang sige 1000 tak for denne skønne blog. Jeg sidder herovre i Oregon og kigger med næsten hver dag:) Jeg bliver ved med at finde flere og flere lækre, spændende og nogle gange anderledes opskrifter jeg bare må prøve(Som den i dag, de rejer ser skønne ud)

  Lige nu er jeg i gang med at bage dine cookiés med 2 slags chokolade(jeg har så puttet 3 forskellige slags i) og i morgen skal jeg lave min egen cheesecaker men har bestemt mig for at bruge din jordbær sauce til den:-)

  Jeg og mange andre værdsætter utrolig meget denne blog, og tak fordi du har lyst og overskud til at lave dette-det er nemlig et stort arbejde.

  Jeg håber du får det bedre, det er aldrig sjovt at havde det dårligt i sjælen.Håber du kan komme til at nyde foråret.

  Mange hilsner fra Sunshine.


 13. Apr 23, 2010
  11:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lærke!

  Velkommen herinde og tusinde tak fordi du giver dig til kende! 🙂

  Jeg tror at du har fat i noget af det rigtige mht. at have det skidt når det er forår/sommer. Alle mennesker forventer af en, at der har man det dag godt og det modsatte er svær at tacke. Mange siger, du skal ud og have frisk luft – og det ved jeg også at jeg skal – men en depression medfører også at det netop det man burde – "at tage sig sammen" – det kan man ikke.

  Tak for dine ord, de varmer mig meget……

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Apr 23, 2010
  11:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Mange tak for dine ord – og du skal på ingen måde undskylde! 🙂 Det er så dejligt at nogen tør skrive noget til mig, når jeg "udleverer" mig selv på den måde…..
  Jeg synes at det er vigtigt at det ikke bliver tiet ihjel, men at det kommer ud………

  Jeg får piller – cipralex – men lige nu ser de ikke ud til virke helt så godt, jeg ved ikke helt hvorfor.

  mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 23, 2010
  11:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Ja, det ville da bestemt ikke være tosset, det du beskriver. Desværre her jeg ikke helt økonomi til en forkælelses-weekend, men tanken om det er rar…….

  mange hilsner
  Birthe


 16. Apr 24, 2010
  12:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Det er så dejligt at du skriver til mig, det bringer til af staterne til mig 😀
  Jeg håber at dine cookies bliver gode – 3 slags chokolade, kan vel kun gøre dem bedre…….

  Tak for dine varmende ord, de er dejlige at modtage i en tid som denne.

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Apr 24, 2010
  12:14 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg kan kun tilslutte mig de tidligere kommentarer; dette er en syb depression, og du bør søge hjælp.

  Der er ingen sjælesorger, der ikke kan gennemarbejdes – hvis man vil; det tager tid og det er meget hårdt. Men man kan komme igennem det, hvis man vil. Du er inde i en ond cirkel nu – og jeg tror virkelig, at den eneste rigtige måde er intensiv psykologhjælp.

  Hvis man har det så skidt, så skal der professionel hjælp til – eller indlæggelse; det har varet et stykke tid nu – så jeg håber virkelig, at du lytter efter din sjæl og siger fra til kravene om at skrive her osv.

  Måske har du også behov for nogle andre fødevarer, som er bedre for din organisme? Det hele hænger jo sammen 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 18. Apr 24, 2010
  12:24 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg tror også at det er depression, men lige nu arbejder jeg med det som jeg er sikker på har udløst alt dette! Det er hårdt arbejde og det gør jo ikke processen lettere…….

  Jeg har været igennem så meget, så jeg kan også komme igennem det her – og hvis jeg ikke dør, så burde det gøre mig stærkere, ikk? 😉 Anyway, jeg arbejder, men det tager jo unægtelig noget tid 🙂

  Jeg er så glad for at jeg har det her sted, hvor jeg kan komme af med tingene. Det hjælper mig at skrive og det har det faktisk altid gjort. Jeg har metervis af "breve" liggende, hvor jeg har skrevet alt muligt. Nu gør jeg det bare semi-offentligt, men det hjælper stadig. Måske det også hjælper andre, jeg ved det ikke 🙂

  Hav' en rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 19. Apr 24, 2010
  7:41 pm

  Anne Laursen

  Hej Birthe

  Allerførst vil jeg lige sige at jeg føler med dig… håber det hele snart ser lysere ud for dig. Du skal vide at du med din side er med til at gøre så mange andre menesker glade… jeg er sikker på at jeg taler på alle dine læseres vegne ved at sige at vi er uendelig glade for hele dit engagement omkring Newyorkerbyheart… Bare husk at dit store stykke arbejde ikke må blive på bekostning af dig selv.

  Det andet jeg vil sige er at jeg netop har prøvet denne lækre ret og den smaget virkelig lækkert… hele familien nød den i fulde drag. En skam at man ikke må varme mad op med "frisk tilsatte rejer" for ellers ville der lige være en portion til frokost imorgen også.

  God weekend

  Kh. Anne


 20. Apr 24, 2010
  8:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tusinde tak for din kommentar og dine varmende ord! 🙂

  Jeg havde samme problem, jeg varmede lidt i microovn dagen efter, men rejerne blev selvfølgelig mere end kedelige…….
  Næste gang tror jeg at jeg serverer rejerne til, så skulle det problem være løst 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!