Newyorkerbyheart

Kylling Italienne a la Karin………….

Krydderblandingen til kyllingen………

Kyllingestykker smurt og klar til at komme i ovnen………

Løg og hvidløg sauteres……..

Champignon steges og så tilsættes groftrevet gulerod…….

Tomatsaucen simrer………..

Den færdigstegte kylling…….

……….og den færdige tomatsauce, tilsat lidt madlavningsfløde……..

Aftenens menu……….

I dag har jeg slappet af og fået mig en god lang “morfar” på sofaen. Jeg har været meget træt efter min hyggelige aften ude igår, det trætter mig at være “på” i flere timer, men jeg ville på INGEN måde have undværet det – det er bare sådan det er……..

Menu’en i dag bestod af en opskrift som jeg har fået af en som læser med herinde, som hedder Karin og som bor i Sverige. Jeg har har lavet bittesmå ændringer, men ikke ret meget og det smagte rigtig dejligt. Tak, Karin for opskriften – og hvis I sidder med en opskrift som I gerne vil have at jeg afprøver, så send den endelig til mig *S*
Jeg ELSKER at modtage opskrifter! Jeg lover intet om hvornår de bliver afprøvet, det kan være i morgen eller om et par år…….

Jeg rørte krydderiblandingen der skal på kyllingen op med lidt olivenolie, så det nærmest blev en tyk grød. Jeg tilsatte også et par fed presset hvidløg og lidt tørret esdragon.

Saucen skulle faktisk også have stået og simret inde i ovnen, men jeg valgte at gøre det på kogepladen, måske jeg næste gang prøver at sætte det i ovnen.

Som tilbehør fik vi bare den sædvanlige salat: forskellige salatblade, plukket og vendt med en helt almindelig vinaigrette. Simpelt og godt!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Kylling Italienne a la Karin, 4 pers.:
1 hel, stor kylling, parteret

Krydderiblanding:
1 spsk. Paul Prudhomme’s Poultry Magic – eller all round krydderi fra Santa Maria
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. røget paprika
1 tsk. chipotle chili pulver eller bare almindelig chilipulver
1 tsk. tørret esdragon
2 fed hvidløg, presset
1-2 spsk. olivenolie
groft salt, friskkværnet peber

Tomatsauce: (se note)
2 dåser hakkede tomater eller allerhelst hvis du kan få fat på cherrytomater på dåse (jeg brugte den sidste dåse fire roasted tomatoes, fra min Mama og en dåse almindelige hakkede tomater)
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 stort løg, finthakket
250 g champignon i skiver
2 gulerødder, groftrevet
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
1 spsk. flydende, koncentreret hønsebouillon
1½ dl friske krydderurter, hakket (jeg brugte bredbladet persille, oregano og basilikum)
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
1/4 – ½ dl madlavningsfløde (kan udelades)
Skyl kyllingen godt under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen tør med køkkenrulle eller et rent viskestykke og parter den.
Kom alle krydderierne i en skål sammen med presset hvidløg. Tilsæt så meget olivenolie der er brug for, til at det bliver en tyk grød. Gnid alle kyllingestykkerne godt ind i “grøden” og læg dem så i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45-60 minutter. Tjek at kødet er gennemstegt ved at prøve at prikke i det, hvis kødsaften er klar, er kyllingen gennemstegt.
Sauce:
Sauter løg i lide olie, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og sauter videre, UDEN at hvidløget tager farve, sauter et par minutter. Hæld løg og hvidløg over i en gryde. Kom evt. lidt mere olie på panden og svits champignon til al væsken er fordampet. Tilsæt revne gulerødder og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Svits et par minutter og hæld så også det i gryden. Hæld tomater, tomatpure, chili, bouillon, salt og friskkværnet peber i gryden og sæt det over for svag varme. Lad det simre i 1 times tid. Kom krydderurterne i, smag til med salt, friskkværnet peber, madlavningsfløde og lidt sukker.
Server kyllingen med frisk pasta eller tørret pasta af god kvalitet og en salat.

Note:
Hvis du ønsker at lave tomatsaucen i ovnen, som Karin gør, så skal du nok svitse champignon forinden eller bruge dem fra dåse (afdryppet).
Kom alle ingredienserne – undtagen krydderurter – i et ovnfast fad/skål med høje kanter. Lad det stå ligeså længe som kyllingen inde i ovnen. Tag saucen ud, rør de friske krydderurter sammen med madlavningsfløde og smag den til.
Måske man også kan brune kyllingestykkerne med krydderiblandingen på og så lægge dem ned i tomatsaucen. Det hele sættes i ovnen og steger færdigt – jeg ved det ikke – men jeg vil tro det. Ihvert fald skader det jo aldrig at eksperimentere lidt *S*

Der står ellers ikke det helt vilde på programmet her i weekenden. I morgen regner med at jeg skal have afprøvet en opskrift på en kage, som jeg har et godt øje til – og som jeg glæder mig til at prøve.
Kæresten er blevet medlem af bestyrelsen i tennisklubben og skal derfor op og gøre klar til sæsonstart på søndag. Der er nogle småting der skal laves og måske der også kan blive tid til at spille lidt tennis. Søndag bliver tennissæsonen så skud igang – hvilket jeg glæder mig umådeligt til – det sker med hejsning af flag og lidt morgenkaffe. Det er ALT for tidlig på dagen for mig, så jeg bliver hjemme og sover *S*

Jeg skal også have fundet en opskrift på hveder. Nu har jeg bagt dem 2 år og har endnu ikke fundet den helt rigtige opskrift, så jeg må på jagt. Anette kommer hjem fra Paris og har bestilt hveder, så det skal hun selvfølgelig have – og hun har frabedt sig nogen med kerner eller andre sunde indslag – that’s my girl! *S*

Her hvor dagen er ved at rinde ud, vil jeg da også lige ønske vores dronning TILLYKKE med de 70 år – man ved jo aldrig om hun læser med *S*.
Jeg lægger ikke skjul på at jeg er royalist og jeg kunne ikke forstille mig et Danmark uden kongehuset! Jeg har dyb respekt for vores dronning, som jeg tror er et yderst interessant menneske, som virkelig har noget på hjertet og som er meget intelligent. Hvis jeg lever til jeg bliver 70 år, så håber jeg, at jeg vil tage mig lige så godt ud som hende.

TILLYKKE med de 70 år dronning Margrethe!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Apr 17, 2010
  4:14 pm

  Anonymous

  Hej Birthe:
  Jeg kan anbefale denne hvedeopskrift, som er i Claus Meyers bog: "Meyers Bageri". Der bliver 20 stk.

  2,5 dl lunken vand
  2,5 dl lunken mælk
  20 g gær
  2 æg
  15 g havsalt
  50 g sukker
  15 g stødt kardemomme
  ca 1- 1,2 kg hvedemel
  50 g blødt smør

  Gæren røres ud i mælken og vandet. Æg, salt og sukker tilsættes og dernæst kardemomme og mel. Dejen æltes et par minutter og så skal smørret æltes ind – dejen skal slippe kanterne på skålen – det tager ca 5-6 minutter. Kan sagtens foregå i røremaskine. Dejen skal hæve to timer.
  Derefter formes 20 boller som sættes i en bradepande på bagepapir tæt sammen men uden at røre hinanden – skal så hæve lunt 2-3 timer, til de er dobbelt størrelse og hævet sammen.
  Bages 12-15 minutter ved 220 grader.

  De er ihvertfald rigtig gode. Jeg håber du kan bruge opskriften.
  Tak for alle dine dejlige opskrifter, som jeg rigtig tit bruger.
  MvH Tina


 2. Apr 17, 2010
  4:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tusinde tak for opskriften 🙂 Jeg har endda selv bogen, så det er bare med at finde den frem…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 17, 2010
  5:17 pm

  Piskeriset

  Den ret ser også ret (!) god ud! 😀
  Har du et yndlingsmærke inde for kyllinger? Jeg synes, der kan være ret stor forskel på kvaliteten af dem.

  Jeg prøvede anarkistens opskrift på hveder sidste år (den ligger et sted på hendes blog), og den var ret god.


 4. Apr 17, 2010
  5:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Næh, har ikke rigtig et yndlingsmærke. Køber som regel bornholmerhaner, hvis jeg kan finde dem i Superbrugsen ellers prøver jeg at købe så god kvalitet som jeg kan finde……

  Tak for tip ang. hveder, jeg må ind og kigge 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!