Newyorkerbyheart

Påske-godter………

02 april , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Bøger - Tags:

Igår bagte jeg endnu en portion Cannelés……….

Frokosten i dag: LÆKKER koldrøget laks fra Fanø, røræg og stenovnsbagt flute………

Bunden til cheesecake’en……….

Den færdige Manhattan-style cheesecake med blåbær………

Uhmmm…………

Selvom vejret ikke rigtig har været alt for godt, selvom det blev ganske pænt over middag i dag, så nyder vi alligevel påskedagene i fulde drag!

I går startede vi dagen med brunchpølser fra Løgismose med soltørrede tomater og ost, dertil røræg, brød og min Papa’s hjemmelavede ahornsirup. Pølserne fra Løgismose var ok, men jeg syntes dog, at de soltørrede tomater var for gennemtrængende – mere end jeg brød mig om……..

Frokosten i går bestod bare af oste og kiks. Vi fik emmentaler, Morbier ost (som jeg ELSKER), æblerøget cheddar (som jeg også er ret pjattet med – for at sige det mildt!) og blåskimmelost fra St. Clemens, Bornholm. En frokost vi nød i fulde drag *S*.
Jeg kan sige så meget, at når jeg kommer til Paris sidst i maj, så skal der købes Morbier ost til den helt store guldmedalje…….

Aftensmaden i går var rester fra i onsdags, som slet ikke var blevet ringere af at stå.

I går lavede jeg også Manhattan-style cheesecake, som vi havde med om til kærestens mor i dag. Toppingen blev med blåbær, som er favoritten her i huset.
Denne gang lavede jeg bunden med fuldkorns digestive kiks og da jeg ikke havde nok hvid chokolade, kom jeg noget godt, mørk (75%) chokolade i – det gjorde den bestemt ikke ringere………

Vores rytme i weekender og ferier er måske anderledes end andre menneskers. Kæresten falder som regel i søvn på sofaen om aftenen, mens jeg er vågen – jeg er totalt B-menneske – så når mørket falder på, vågner jeg op *S*.
Men om morgenen er jeg ikke meget værd, hvilket til dels også skyldes min dårlige soverytme. Pga af smerter og toiletbesøg, sover jeg max. 2 timer ad gangen! Som regel 1½ time, næsten lige på klokkeslettet. Så skal jeg op, gå lidt rundt, på toilettet osv., inden jeg kan ligge mig til igen. Sådan foregår mine nætter for det meste. Det er dog sket mirakler af og til hvor jeg har sovet 4-5 timer ad gangen UDEN at vågne op, det er rent luksus men det sker MEGET sjældent, måske 1 gang i året………..
Kæresten står som regel op ved 8-8.30 tiden når han har fri, så tusser han rundt og har alene-tid, inden jeg står op ved 10-10.30 tiden – hvor vi så spiser morgenmad sammen. Rigtig god fordeling som passer godt på os………..

Frokosten i dag bestod af noget SUPER lækkert, koldrøget laks fra Fanø – jeg siger Jer – det var GUDESPISE!!! Sjældent har jeg smagt noget laks der var så lækkert. Mild i smagen og så smeltede det nærmest på tungen. Hvis I kan få fat i det, så køb det, det er alle pengene værd. Jeg købte 200 g og skulle så selv skære det ud. Det blev måske ikke så pænt som det der skal købes i butikker, men jeg kan nu godt lide at det kan ses, at jeg skal har skåret det.
Med en skarp kniv, er det let at skære det i papirstynde stykker – og prinsessen fik det der sad tættest på skindet – det er jo kun påske en gang om året og hun skal da også mærke det *S*. Vi nød laksen sammen med noget stenovnsbagt flute og røræg. Den lette frokost ret blev efterfulgt af oste.

I aften har vi så været omme ved kærestens mor og spise, sammen med hans søster og hendes nye kæreste, som hun nu flytter sammen med – velkommen i familien, Simon! *S*. Super sød fyr og vi havde en hyggelig aften.
Cheesecake’en vakte glæde og der blev faktisk spist godt af den.

Resten af påsken står bare i afslapningens tegn. Jeg håber at jeg kan få udført et par af mine projekter, inden ferien er forbi. At få gjort lidt rent på steder, som normalt ikke bliver tilgodeset, i den daglige/ugentlige rengøring.
I morgen – som i skrivende stund faktisk er i dag – skal vi have Elsebeth Gerner’s lammekølle, som jeg lavede første gang sidste år og som var et hit.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Flaskepost fra P” af Jussi Adler-Olsen, som jeg kun kan anbefale, den er virkelig god, MEGET spændende og velskrevet. Læs også de 2 andre bøger i serien om afdeling Q (“Kvinden i buret” og “Fasandræberne”). Læs dem gerne når du har ferie eller fri, for de er så spændende, at de godt kan være svære at slippe igen *S*
Jeg er startet på “De syv underværker” af Matthew Reilley. Matthew Reilly skriver ikke de store værker eller værker der skal tænkes meget over. Det er mest som at læse Indiana Jones i bogform. Det er hæsblæsende action, men jeg har været ganske godt underholdt af nogle af hans bøger. Jeg ved ikke helt med denne, nu må vi se……….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 3, 2010
  8:39 am

  Piskeriset

  Hovhov! Der er jo hele to lækre kager i samme indlæg – det er ikke fair! 😀

  De cannelés ligner altså små himmerigsmundfulde!

  Jeg har ikke hørt om æblerøget cheddar før, men det lyder som noget for mig! Hvor kan man købe det henne? Og hvad hedder mærket?


 2. Apr 3, 2010
  6:43 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Smagte de så anderledes med en ekstra dags hævning? De ser i hvert fald næsten perfekte ud – måske er det formene? De er lysere på siden end på toppen – altså det er de jo altid, men måske ikke knap så meget…

  Jeg er også vild med Morbier – men det er sjældent, at jeg spiser ost nu (det er det med kalorierne!!!) og god laks kan man aldrig få nok af. Jeg bestilte stenbiderrogn i går hos mor – det er jo sæson nu; så må hun fryse det til jeg kommer i maj!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Apr 3, 2010
  6:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Sorry 😉

  Cannelés er helt klart himmerigsmundfulde – og cheesecake'en kender du jo……

  Vi har købt cheddar'en hos vores lokale oste/delikatesse butik, så jeg ved ikke mærke osv! Men den er SÅ lækker, så jeg seriøst kunne leve af den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 3, 2010
  6:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det er blitz fra kameraet der snyder lidt mht. farven. De var slet ikke så lyse på siderne 🙂
  Jeg syntes faktisk, at de var bedst sidste gang, så personligt synes jeg ikke at dejen vinder noget ved at stå…

  Jeg må tilstå, at jeg ikke er så vild med rogn, jeg bryder mig ikke om lyden, når jeg spiser det. Men jeg ved, at det skulle være en delikatesse 🙂

  Jeg er sikker på, at din mor nok skal have en helt læs i fryseren til dig, når du kommer hjem.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Apr 3, 2010
  11:45 pm

  Nille

  De er da i ørigt også helt gale på den på den hjemmeside dit Morbier-link refererer til! Krydderier????

  De ved ikke meget om ost kan jeg se! Morbier-ost laves med aske, og IKKE med krydderier…. det er måske nemmere at sælge i lande som Danmark, men det er blasfemi!


 6. Apr 4, 2010
  12:40 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg studsede godt nok også over det, for jeg syntes nok at du havde fortalt at det var aske. Et andet sted (også en dansk side) skrev de at det er aske fra vinstokke. Er det rigtigt?


 7. Apr 4, 2010
  8:27 am

  Anonymous

  Kære Newyorkerbyheart

  Sikken skøn blog. Jeg læser ellers sjældent blogs. Faldt over din ved et tilfælde – skulle finde opskrift på citronkage med birkes… Den kan jeg i øvrigt anbefale at lave i muffinforme, så er det ægte NY:-) Siger en der har været så heldig at bo i NYC.

  Jeg vender tilbage for inspiration.

  Kh Louise


 8. Apr 4, 2010
  10:23 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Godt, at vi er lidt kritiske over det vi læser 🙂 Måske synes de, at aske virker lidt voldsomt chokerende for danskere? Lol!

  Det skulle være rigtig kulaske – men i dag tror jeg ikke, at de lige henter det fra gryden som i gamle dage. Dog!

  Det smager jo heller ikke af aske – men jeg synes altså heller ikke, at det smager af krydderier.

  Du må se, om du får tid til at komme i La Grande Epicerie til maj – der har de den smukkeste osteafdeling!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 9. Apr 4, 2010
  4:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende – håber, at du vil kigge forbi ofte 🙂

  Uhmmm, poppyseed muffins var – sammen med blueberry muffins – mine yndlings!

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Apr 4, 2010
  4:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Nej man kan bestemt ikke smage asken, men lidt ærgeligt at de ikke fortæller sandheden på sådanne sider 🙂

  La Grande Epicerie er noteret, så må vi se om jeg når det – tak for tippet.

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!