Newyorkerbyheart

Påskelammet…………

04 april , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Bøger, Helbred - Tags: ,

Kartofler og tomater i lag, ovenpå lægges lammekøllen der er gnedet med hvidløgs-/persilleblandingen……..

Den færdigstegte ret…….

Gårsdagens tallerken……..

I går lavede jeg dette års lammekølle! Det er egentlig lidt synd at vi ikke spiser mere lam, for ih hvor smager det dog godt *S*
Jeg brugte sidste års opskrift som kan ses her, det er en helt igennem genial ret, som smager så englene synger!
Desuden er det også en ret der er ret nem at lave, fordi den jo passer sig selv inde i ovnen og der spares også på opvasken, da det hele laves i et fad.

I går tilsatte jeg dog lidt frisk, finthakket mynte og finthakkede rosmarinnåle til persille-/hvidløgsblandingen – det smagte dejligt. Jeg serverede bare lidt ærter til og så selvfølgelig myntegele, som jeg er fuldstændig pjattet med……..

Efter en ret dårlig nat, var jeg ret smadret i går da jeg stod op, men vi bestemte os for at vi ville ud og køre en lille tur. Vi satte kursen mod Tyskland, så vi også kunne handle lidt og der var slet ikke så mange mennesker som jeg havde frygtet! Vi fik købt Barilla pasta i massevis og også et par glas af deres pecorino tomatsauce, som jeg sværger til, hvis det skal være let og jeg ikke orker at lave noget selv.
Desuden blev der købt det “sædvanlige” lidt øl, en kasse med danskvand på dåse, tyrkisk peber, noget god mørk chokolade til bagning, marcipan og så havde de utrolig billige nashi pærer, så dem købte jeg en masse af.

Inden vi handlede ind i Tyskland, gik vi os en tur i Tønders gader, som er så hyggelige. Byen ligger jo lige på vejen ned til de grænsebutikker hvor vi altid handler ind, så det var ingen omvej. Der var masser af mennesker i gaderne, men desværre regnede det lidt, heldigvis havde vi en paraply med.

Vi kom hjem sidst på eftermiddagen og så skulle aftensmaden gøres klar. Kæresten nåede at få sig en lur, heldige ham *S*. Efter maden kom en af vores naboer ned til en øl, hvilket var super hyggeligt, men hold fast hvor var jeg træt da jeg gik i seng.

Da jeg vågnede op i formiddags var jeg også træt. Jeg stod dog op og spiste morgenmad med kæresten, men derfor var det direkte hen på sofaen, hvor jeg sov i endnu 2-3 timer!! Nu har jeg været vågen i et par timer og kan faktisk godt sove igen. Jeg er bare træt og brugt, øm i kroppen og trænger til lidt afslapning, så det er heldig at vi har nem aftensmad i dag (rester af lammekøllen) for ellers havde menu’en nok stået på pizza nede fra byen.

Bøger:
Jeg er jo ved at læse “De syv underværker” af Matthew Reilly og det er altså en elendig bog!! Jeg har læst et par bøger af ham før og har godt nok ikke været imponeret, men det var ok underholdning – masser af action! Denne er dog helt vildt dårlig og jeg bliver måske nødt til at give op – jeg hader dog at skulle opgive bøger (selvom de er dårlige), så jeg giver den nok lige en chance til………

Jeg har jo været med i årets “Operation Påskeglad” og afsendte min pakke i god tid inden påske – og jeg ved også at vedkommende der skulle modtage den – har fået den. Desværre har der IKKE været nogen pakke retur til mig og helt ærligt, så synes jeg at det er ret dårligt! Hvis man ikke kan sender en pakke og efterkomme de regler, så synes jeg faktisk at man skal lade være med at tilmelde sig.
Man gør det selvfølgelig nok i de bedste intentioner, men alligevel! Hvor svært er det lige at få en pakke gjort klar og sendt afsted, vi fik jo navnene i god tid og for at det skal være en “leg” som alle har glæde og gavn af, så er det jo også vigtigt at man selv yder den (lille) indsats.
Det er første gang jeg deltager, men jeg tror også at det er sidste gang, jeg er bare blevet skuffet……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 4, 2010
  7:10 pm

  Piskeriset

  Den opskrift er så god – den afprøvede jeg sidste år ved denne tid, da jeg var i Frankrig med svigerforældrene, og den faldt i god jord 🙂

  Nashi-pærer er de sprødeste små saftbomber – jeg elsker dem!

  Jeg har heller ikke fået min OP-pakke endnu, men der var en pakkeseddel i postkassen i går – postbuddet havde været forbi med den, netop som vi var på indkøb. Nu håber jeg, at jeg får hentet den i løbet af ugen, men det tager da noget af fornøjelsen ved først at få den bagefter…

  Jeg håber til gengæld, at min modtager blev glad for sin pakke 🙂


 2. Apr 4, 2010
  9:04 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Kan man ikke få Barilla-pasta i DK – eller er det fordi det er billigere i Tyskland? Hernede tror jeg faktisk, at det er det mest solgte mærke – men jeg tænker jo ikke over, om det er andre mærker i DK (jeg skal jo aldrig handle når jeg er på ferie).

  Lam er så godt – jeg spiser det faktisk tit; dog ikke en lammekølle – det er for meget til en person. Men lammefilet er jeg helt vild med og de sidste par gange har jeg lavet det med rødbedetzatziki – det smager fantastisk!

  Men en god kølle kunne jeg nu godt have sat tænderne i!

  Jeg var også med i år – men den person, der har sendt til mig har lukket sin blog, så jeg ikke kan sende et tak. Det er lidt synd. Jeg har også sendt min, men ved ikke om den er kommet frem. Selvfølgelig kan en pakke forsvinde – eller komme lidt sent… men ellers skal man respektere det!

  Håber, at du får hvilet ud i nat!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Apr 4, 2010
  9:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er en dejlig ret og meget smagfuld 🙂

  Jeg er totalt skudt i de Nashi pærer og glæder mig over, at jeg fik fat i nogle……

  Dejligt at høre, at din pakke ligger og venter på dig, det er altid rart at få en lille pakke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 4, 2010
  9:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Barilla pasta er alt for dyrt herhjemme i forhold til i Tyskland, så når vi er dernede, køber jeg alt det jeg kan få lov til 😉
  Så har vi et lager at tage af og det er dejligt……

  Jeg elsker også lammefilet, som vi desværre også får for sjældent, men jeg tror at vi skal til at spise lidt mere lam. Lammekølle er virkelig lækkert, men det er faktisk også for meget mad til 2 pers…..

  Ja, det kan jo ske at pakker forsvinder og selvfølgelig kan der ske noget, så man ikke kan komme til at sende – men så kunne man måske lige give besked eller noget?!? Anyway, jeg synes at det er lidt dårligt….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Apr 4, 2010
  10:04 pm

  Bebiane

  Du har ret, vi burde spise mere lam, det smager så godt. Vi har selv fået lammekølle her i påsken og det er første gang, vi har købt lammekød der ikke har været frosset ned først, det kan godt anbefales.


 6. Apr 4, 2010
  11:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bebiane!

  Ja, jeg kan godt forestille mig, at det er bedre end sådan en frossen lammekølle, det må prøves en anden gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 5, 2010
  9:13 am

  Anonymous

  Birthe.
  Flot hjemmeside du har, og meget flotte billeder. Mine to veninder har heller ikke fået deres påskegaver, men har selv sendt. Det er rigtig tarvelig. ikke fordi det er en herregård men det er altså uhæderligt.
  MonaLisa


 8. Apr 5, 2010
  3:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MonaLisa!

  Mange tak 🙂
  Nej, det er jo bestemt heller ikke en herregård, men som du selv skriver, så er det alligevel lidt træls og ødelægger lidt glæden ved det….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!