Newyorkerbyheart

Sprød salat med kylling og yoghurtdressing (BoligLiv nr. 4/2010)………

Min nye Braun K3000…………

Asparges, snackpeber og gulerødder………

Kylling krydres med garam masala og steges……….

Den færdige salat…….

Aftenens tallerken…………..

I aften har vi fået en lækker salat som jeg fandt i BoligLiv nr. 4/2010. Den er dejlig sprød, hurtig at lave, har en god smag og er mættende – det er ikke sidste gang jeg laver den. Næste gang vil jeg dog udelade at komme hakket bredbladet persille i, for det er kæresten altså ikke gode venner med…………

Jeg kom lidt snackpeber i for farvens skyld og fordi jeg havde noget der skulle bruges. Jeg blancherede også lige de grønne asparges i letsaltet vand. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Sprød salat med kylling og yoghurtdressing (BoligLiv nr. 4/2010), 4 pers.:
3 kyllingebrystfileter, skåret i mindre stykker
1 pakke bacon, skåret/klippet i strimler
lidt olivenolie til stegning
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1-2 tsk. garam masala (krydderi der kan fåes i supermarkeder)
groft salt, friskkværnet peber
100 g frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
1 bdt. asparges
4 gulerødder, skrællet og skåret i tynde skrå skiver
1 snackpeber i strimler
hakket basilikum
hakket bredbladet persille

Yoghurtdressing:
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
Steg bacon på en tør pande til det bliver sprødt og gyldent, kom det på en tallerken med køkkenrulle og lad det dryppe af. Bræk det nederste af de grønne aspages og skyl dem. Bring vand i kog i en gryde og kom lidt salt i. Kom de hele asparges i og giv dem 20 sek. Hæld dem i en sigte og skyl dem straks med iskoldt vand, så kogningen stopper og de bevarer deres farve. Lad dem dryppe godt af og dup dem tørre i et rent viskestykke. Skær dem i mindre stykker og bland dem med gulerødder, snackpeber og krydderurter. Skær evt. spinat i mindre stykker og vend også det i.
Varm olivenolie op på en pande og kom kyllingestykkerne på, krydr med salt, friskkværnet peber og garam masala. Lad det stege til kyllingen er næsten gennemstegt og gylden. Lige inden kyllingen er gennemstegt, skrues lidt ned og det finthakkede hvidløg tilsættes og steges lidt med. Rør i det, så hvidløg ikke tager for meget farve. Tag det af varmen og fordel hvidløg og kylling ovenpå den blandede salat. Drys tilsidst med bacon og server med yoghurtdressingen og groft brød.
Dressing:
Rør det hele sammen og smag til.

I dag har jeg fået min nye foodprocessor, som faktisk er en 3-i-1 maskine. Den har en røreskål i rustfrit stål, en skål i plastik til at snitte osv. og en blender. Der er masser af tilbehør til, som I kan se og jeg glædet mig helt vildt til at få den afprøvet.
Som jeg skrev den anden dag, valgte jeg en Braun K3000 og jeg købte den hos Wupti, dem har vi god erfaring med og så leverer de altså hurtigt!
I morgen og i overmorgen skal maskinen så testes. Jeg skal igang med forberedelser til gæsterne på fredag, så der skal både bages og laves andre ting i køkkenet……….

I dag har jeg lidt mindre ondt end i går – efter mine tennis-eskapader – men alle mine led brænder stadig, men det er ikke andet jeg jeg kunne forvente. Nu lader jeg kroppen falde til ro, jeg har ikke presset den og har træner heller ikke yderligere i denne uge. Mens tennissæsonen er igang, vælger jeg kun at bruge kræfter på det, fordi det er det jeg har det sjovest med. Jeg håber på, at jeg igen bliver klar til at komme på tennisbanen en times tid lørdag eller søndag, hvor de lover at vejret skulle bliver godt og lunt.
Selvom det gør ondt, så glæder jeg mig allerede…….”skildpadde-tennis” er alle smerterne og ubehagelighederne værd! *S*

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 21, 2010
  10:56 pm

  Kagekonen

  Jeg er sikker på du bliver glad for din nye multi-maskine. Jeg har haft min i 5 år nu og den fungerer upåklageligt.


 2. Apr 21, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Har du også sådan en? Ælter du dej på din? Jeg er så spændt på om den kan klare dej……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 22, 2010
  11:47 am

  Sofie Maria

  Jeg har en maskine magen til, som jeg ofte bruger til at røre dej til boller og rugbrød – den er super! 🙂


 4. Apr 22, 2010
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie Maria!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før. Tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det lyder rigtig dejligt og glædeligt, nu kan jeg begynde at slappe af. Det er jo lidt af et sats at købe sådan en, for i virkeligheden ved man jo ikke hvor meget den kan…….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 22, 2010
  12:05 pm

  Sofie Maria

  Tror helt sikkert du vil blive glad for den 🙂

  Jeg har nu tidligere skrevet kommentarer herinde, det er blot et stykke tid siden sidst 😉

  God dag til dig!


 6. Apr 22, 2010
  12:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Sofie Maria!

  Ok, det kan være lidt svært at huske af og til, men det velkommen gælder nu alligevel 😉

  Også god dag til dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 22, 2010
  8:43 pm

  Linda

  Hej Birthe,
  tillykke med din nye maskine – jeg er selv på udkik efter en ny multimaskien – skal lige høre hvordan rivejernene er, da den jeg gerne vil have helst skal kunne rive eks. gulerødder pænt. Mange hilsner fra Linda 🙂


 8. Apr 22, 2010
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Saster!

  Som du kan se har jeg lige fået den, så jeg har endnu ikke haft en chance for at afprøve rivejernene……
  /Newyorkerbyheart


 9. Oct 12, 2012
  8:34 am

  tina ley

  Hej.
  Jeg synes det er fantastisk så ofte jeg falder over dine opskrifter og tænker “det er lige mig”. Jeg sad i går og kiggede på google-billeder af rissalat, og der var selvfølgelig mange billeder. Men det billede jeg klikkede på, hvordi jeg synes det var mest mig, det var IGEN IGEN fra dig :0)

  Det er også din ære at jeg nu også har en Braun 3000K. Jeg var inde og undersøge forskellige test fra foodprosessore, og undervejs i min søgning læste jeg at DU har sådan en. Desuden har den vundet en norsk test for bedste maskine til prisen. Men jeg læste og så billeder af hvor glad du er for din, så for 1 år siden købte jeg også sådan én. Og jeg er bare SÅ tilfreds. Og man kan få 3 af den slag maskiner, for hvad en KitchenAid koster, hvis det skal være med råkosttilbehør osv. Men tak for dine gode opskrifter.

  Tina Ley


  • Oct 12, 2012
   11:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Tusinde tak for din dejlige kommentar, den gjorde mig meget glad. Hvor er det dejligt at du kan bruge de opskrifter jeg bringer på bloggen – og også at du har fundet Braun 3000K. Jeg er også glad for min og ja, jeg købte den også fordi den er væsentlig billigere end KitchenAid 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!