Newyorkerbyheart

Asian-style reje frittata (Every Day with Rachael Ray)……….

Indkogt soya og sukker……..

Champignon og asparges svitses……….

Bønnespirer og tigerrejer tilsættes………

Æggemasse hældes ved……..

Tomatsalaten……..

Den færdige frittata………

Aftenens tallerken……….

Puh, hvor har jeg været træt i dag og det er faktisk ikke blevet til andet end at sidde og hænge ved computeren hele dagen…….

Kæresten var til spil-sammen aften i tennisklubben, noget jeg desværre ikke kan være med til pga. mine skavanker, så der bliver spist MEGET sent her i det lille hjem om torsdagen.

I dag stod menuen på endnu en ret fra det seneste Every Day with Rachael Ray blad, en SKØN asian-style reje frittata, som jeg virkelig kan anbefale Jer at lave. Lækker og nem mad, jeg er sikker på at den vil gøre sig lige godt en varm sommeraften med et glas kølig hvidvin som til en brunch.
Det bedste af det hele er, at vi også har en rest til frokost i morgen……….

Som tilbehør lavede jeg en tomat-mozzarellasalat, helt klassisk:
tomater i skiver
hel mozzarella plukket i mindre stykker
olivenolie
balsamico
flagesalt og friskkværnet peber
oliven
basilikum
Fordel tomater, mozzarella og oliven i et fad. Drys med salt og friskkværnet peber. Dryp med olivenolie og balsamico. Pynt med basilikum.

Asian-style reje frittata (Every Day with Rachael Ray), 4 pers.:
0,6 dl vand
0,6 dl soya
2 spsk. rørsukker
olivenolie til stegning
ca. 150 g champignon skåret i skiver
½ – 3/4 bdt. asparges, lidt afhængin af hvor stor bundtet er, skåret i mindre stykker
et par gode håndfulde frosne tigerrejer med skal, optøet, skallen pillet af og tarmen i ryggen fjernet
1 bdt. forårsløg, snittet
et par håndfulde bønnespirer
8 æg, pisket sammen
groft salt, friskkværnet peber
I en lille kasserolle kommes vand, soya og sukker. Lad det koge ind i ca. 5 minutters tid, til det bliver sirups-agtig. Det skal være ca. 3 spsk. tilbage.
Skyl asparges. Knæk det nederste af dem, dup dem tørre og skær dem i ca. 3 cm. lange stykker. Halver rejerne på den korte led. Varm lidt olie op på en pande og kom champignon på, lad dem stege til al væden er fordampet. Tilsæt asparges og lad dem stege med i ½ minuts tid. Tilsæt så forårsløg og de fleste bønnespirer (gem lidt til pynt), krydr med salt og friskkværnet peber og lad det steg i ½ minut. Kom rejerne på og hæld så æggemassen over. Skru ned til middelvarme og når æggene begynder at stivne, så løft lidt op i det, så det der ikke er stivnet kan løbe ned i bunden. Når æggene har sat sig, så læg stanniol eller låg over og lad det stå til rejerne har skiftet farve og er tilberedte (pas endelig på ikke at give dem for meget). Sluk for varmen og lad det stå et par minutter med stanniol for at trække. Dryp med den indkogte soya og drys med resten af bønnespirerne.

Bøger:
Jeg er startet på “Debutantens dagbog” af Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter. Chris Anker Sørensen kører for Team Saxo Bank og kørte sit første Tour de France sidste år. Det jeg nåede at læse af bogen i går var meget lovende og jeg havde faktisk svær ved at lægge en fra mig. Den er morsom og giver et indblik i hvad der sker bag kulisserne på et af verdens største cykelhold og i et stort felt under et stort cykelløb. Jeg glæder mig meget til at forsætte læsningen………

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. May 7, 2010
  12:58 am

  Anonymous

  Hej Birte.

  Endnu en lækker ret fra dig:-)

  Den må jeg prøve på et tidspunkt(men først så mange andre gode opskrifter herinde fra) du laver altid noget lækker mad.

  Tak fordi du gider blive ved og har energi og lyst.

  Mange hilsner fra Sunshine.


 2. May 7, 2010
  9:50 am

  Anonymous

  Hej Birthe
  Jeg ved godt, at denne kommentar er til dit indlæg omkring Nilles verbale udgydelser, men nu får du den altså her:
  Jeg er glad for, at dine svar til de mange kommentarer er, at du ikke er en knækket kvinde – sikke en gang møj du skal tage imod nu og da. Jeg vil også gerne give dig ros for, at du faktisk taler så pænt og omsorgsfuldt overfor Nille – som jo unægteligt lader til at være i en livskrise lige nu. Det giver hende dog ikke lov til at sige/gøre det hun gør. Jeg prøvede lige at komme ind på hendes blog – som jeg har været gn. flere år, ligesom med din, men Nilles blog er vist lukket. Så tænker jeg, at jeg ikke håber at samme mennesker der har givet dig verbal støtte og ment, at det var under lavmålet af Nille at skrive sådan, at de ikke fluks er smuttet over til hendes side og bevæget sig ned på hendes niveau og skrevet "hade-mails". Så er værdigheden jo ligesom gået fløjten, man behøver ikke have laveste fællesnævner.
  Til sidst vil jeg sige, at jeg gn. flere år nu har fulgt dig flere gange om ugen, det er en flot blog du holder dig. Du er modig at skrive så personligt her, men det er jo også det der gør, at man har et "forhold" til Newyorkerbyheart.
  PS. Jeg kan se, at du har besvaret de fleste kommentarer omkring "Nille-emnet", det behøver du ikke med denne her, det må være noget af et hestearbejde.
  Knus fra Marianne i Middelfart.


 3. May 7, 2010
  11:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Det smagte SÅ godt, det må du altså lave 🙂

  Jeg har lukket for alle anonyme kommentarer – undskyld hvis det er til stor gene for dig – jeg håber at du vil registrere dig og blive ved med at kommentere.
  Jeg har været nødsaget til det, for at sortere mange ubehagelige kommentarer fra….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 7, 2010
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak for din kommentar 🙂
  Jeg håber bestemt heller ikke at de har sendt Pernille hade-mails, for hun har jo virkelig brug for hjælp – selvom jeg stadig er meget vred og såret. Lige meget hvor syg man er, har man ikke ret til at skrive sådan noget til et andet menneske (efter min mening), men jeg håber at nogen af dem der holder af hende, tager god hånd om hende……

  Jeg har lukket for alle anonyme kommentarer – undskyld hvis det er til stor gene for dig – jeg håber at du vil registrere dig og blive ved med at kommentere.
  Jeg har været nødsaget til det, for at sortere mange ubehagelige kommentarer fra….


 5. May 7, 2010
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hov, fik afsluttet for tidligt 🙂

  Selvfølgelig skal du have svar, jeg sætter en ære i at svare dem der tager sig tid til at skrive herinde – ihvert fald hvis de skriver i et pænt sprog 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 7, 2010
  1:43 pm

  Piskeriset

  Den ser nu også ret god ud, den ret 🙂

  Var den lige så god ved genopvarmningen i dag?

  Hav en god weekend 🙂


 7. May 7, 2010
  1:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte SUPER godt 🙂
  Jeg har ikke spist frokost endnu, men jeg skal nok skrive herinde hvordan den er opvarmet……
  Om ikke andet så kan den spises kold vil jeg gå ud fra, jeg har før haft en rest æggekage med som madpakke, da jeg arbejdede.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!