Newyorkerbyheart

Bacon og linsesalat (Divxit), dertil feta-fyldte kyllingebrystfileter (Arla)…….

Feta blendes med basilikum, purløg og hvidløg……….

Fyldet kommes i kyllingebrystfileterne……..

De færdigstegte kyllingebrystfileter……..

Linserne koges med løg, bladselleri, salt og friskkværnet peber………..

Den færdige linsesalat……….

Aftenens tallerken………

Gad vide om ham deroppe har fået byttet helt rundt på årstiderne?!?!? For pokker hvor har det da været koldt og trist i dag, det er lige før det minder om efterår. Hvor blev foråret af? Jeg håber at det snart kommer tilbage, for jeg vil altså gerne have mere solskin og mere varme………

Menuen i dag stod på en dejlig, velsmagende linsesalat, fundet på Divxit, dertil kyllingebrystfileter fyldt med en slags fetacreme – en opskrift jeg fandt på Arla.

Kæresten kan faktisk rigtig godt lide linsesalat, når det er lavet med belugalinser, så det er med at udnytte det og lave det af og til. Denne salat har masser af smag og sprøde grønsager. Jeg valgte at tilsætte lidt ekstra grønsager i form af bladselleri, ekstra gulerødder og en rød snackpeber. I stedet for at rive guleroden, valgte jeg at skære alle grøntsagerne i bitte små tern.
Jeg kom en anelse flydende honning i dressingen ellers er jeg bange for at kæresten ville synes den var for syrlig. Desuden brugte jeg balsamico i stedet for rødvinseddike.

Ideen til de fyldte kyllingebrystfileter er fra Arla. Jeg tilsatte dog lidt purløg og 1 fed hvidløg til fetacremen, desuden blendede jeg det med en anelse mælk, for at få en lidt bedre konsistens.
I skal måske være mere omhyggelig med at lukke kyllingebrystfileterne end jeg var, som I kan se på billedet, er noget af fyldet flydt ud.

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem……….

Linsesalat med bacon (fra Divxit), 4 pers.:
2 dl belugalinser
4 dl vand
groft salt, friskkværnet peber
1 rødløg, pillet og halveret
1 stilk bladselleri, groftskåret
Fyld:
3 gulerødder, skrællet og skåret i meget små tern
1 stilk bladselleri, skåret i meget små tern
1 snackpeber, skåret i meget små tern
3 forårsløg, fintsnittet
150 g bacon, stegt sprødt, afdryppet og skåret i mindre stykker
Dressing:
½ dl olivenolie
2 spsk. balsamico
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. flydende honning
groft salt, friskkværnet peber
Skyl linserne godt og kom dem så i en gryde sammen med vandet, det halve løg, bladselleri i grove stykker, salt og friskkværnet peber. Bring det i kog, skru ned og lad det koge i ca. 17-20 minutter. Linserne skal stadig have lidt bid, så smag på dem i de sidste minutter, så de er som du ønsker dem. Hæld vandet fra gennem en sigte, pil de kogte grønsager fra. Kom linserne i en skål og bland straks med de fintskårne grøntsager og den sammenpiskede dressing. Server den varm, lun eller kold.

Feta-fyldte kyllingebrystfileter, 4 pers.:
4-6 kyllingebrystfileter alt efter størrelse
ca. ½ bøtte feta i tern, afdryppet
frisk basilikum
fintsnittet purløg
1 fed hvidløg
ca. 1 spsk. mælk
salt, friskkværnet peber
Kom feta, purløg, basilikum, hvidløg og mælk i en blender, kør til det er en glat masse. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skær en lomme i kyllingebrystfileterne og fordel fyldet i dem. Luk dem til med kødnåle eller tandstikkere. Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingestykkerne på begge sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kødet i et ovnfast fad, sæt i en 200 grader varm ovn og steg færdig i ca. 20-25 minutter, til de er netop gennemstegte.

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse “Født i skyggernes tid” af Andrea Busfield, Thaning & Appel og jeg må sige, at jeg synes den er rigtig god. Den har selvfølgelig en trist side, men den viser også glæde, kærlighed og ikke mindst humor. Hvis du kunne lide “Drageløberen” og “Under en strålende sol“, så er jeg ret overbevist om at du også vil kunne lide denne bog – den er meget velskrevet………
Der kommer et selvstændig indlæg om bogen, når jeg er færdig med den.

Ellers står disse dage bare på afslapning, faktisk har vi nærmest ingen planer. På lørdag skal vi lige i tennisklubben nogle timer, fordi der er åbent hus, det er lidt spændende hvor mange der kommer. Jeg håber, at vi får væsentlig bedre vejr end i dag!
Jeg må vist også hellere se om jeg kan få taget hul på nogle af alle de hængepartier jeg har, det er efterhånden ved at blive en stor stak.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 13, 2010
  11:54 am

  Piskeriset

  Mmmm – fyldte kyllingefileter! Jeg er blevet fan af det med at putte fyld i kød, efter jeg sidste år prøvede at gøre det med nogle koteletter, vi grillede – det er jo en god og sjov måde at få kød på!

  Jeg vil godt være med i klubben af folk, der vil have varmere vejr – og det kan kun gå for langsomt!

  Håber du får nogle hyggelige dage 🙂


 2. May 13, 2010
  12:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er virkelig godt at komme fyld i kød og dette var absolut en succes, meget lækker smag 🙂

  Håber også at I får nogle hyggelige – og varmere – dage…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!