Newyorkerbyheart

Bagte peberfrugter med speltkerner og laks (Magasinet Mad! nr. 4/2010)…………

Varme og friskkogte speltkerner, blandet med frisk spinat…….

Laks og forårsløg blandes i………

 ……tilsidst blandes smuldret feta og krydderurter i…………..

Fyldet kommes i de rensede og udhulede snackpebre……

Færdigbagte og klar til servering………..

Jeg havde noget fyld tilovers, som jeg stegte og serverede ved siden af…………

Nogle majs blev stegt på panden nogle minutter, sammen med lidt chilipulver……….

 Når de er afkølet, blandes de med agurk, tomat og mynte………

Aftenens tallerken……..

Sikke dog et fantastisk vejr vi har haft i dag! Det er lige før jeg føler at det er luksus med sådan et vejr – og også plusgrader om natten – måske jeg tør håbe at foråret er på vej nu?!?!? *S*
Siden vejret var så godt i dag, benyttede jeg chancen for at komme ud og sidde lidt og nyde solen – det må man jo ikke i disse tider – men det gjorde jeg altså alligevel……….

Da kæresten arbejdede sent i går – og vi jo har tennistræning om mandagen – fik vi først handlet i dag og det var i den grad tiltrængt! Det er ikke rart at have et køleskab der er gabende tomt – nu har jeg fået fred i sindet igen – køleskabet er alle fyldt godt og grundig op……..

Menuen i aften stod på bagte peberfrugter med speltkerner og laks (Magasinet Mad! nr. 4/2010). Faktisk er der i original opskriften brugt bulgur, men da kæresten mildt sagt har et anstrengt forhold til bulgur, ja så blev det altså speltkerner i stedet for. Jeg fandt økologiske speltkerner i Netto i sidste uge og de smager super godt, virkelig godt alternativ til ris/pasta og jeg er sikker på, at der kan blive en masse spændende salater ud af dem. De mætter rigtig godt og så skulle de være væsentlig sundere end hvid pasta/ris.
Jeg udelod hele kommenfrø fordi jeg ikke havde det, men istedet for tilsatte jeg noget friskhakket basilikum og mynte – mynte er jo blevet min nye yndlings krydderurt og for tiden bruger jeg den i stort set alt! Det er sjovt som ens smagsløg ændrer sig, for da jeg fik frisk mynte for første gang for nogle år siden, brød jeg mig ikke om det. Nu er jeg helt vild med det og kan slet ikke få nok.
Desuden synes jeg også at basilikum og mynte smager godt sammen med laks.

Jeg fandt nogle røde og gule snackpebre i Netto i dag, som jeg udhulede og brugte i stedet for almindelige peberfrugter. Jeg synes at snackpebre er så fine.

Som tilbehør lavede jeg en hjemmekomponeret form for salat, som faktisk blev rigtig skøn til og så fik vi også lidt lun naanbrød – alt i alt en virkelig SKØN aftensmad – som jeg på det varmeste kan anbefale Jer.

Jeg kogte 2 dl speltkerner og fik rigelig med fyld. Det jeg ikke kunne få stoppet i snackpebrene, stegte jeg på en pande i få minutter og serverede til.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Bagte peberfrugter med speltkerner og laks (Magasinet Mad! nr. 4/2010), 4 pers.:
6 snackpebre, gerne i forskellige farver
Fyld:
2 dl speltkerner
4 dl vand
lidt flydende, koncentreret grøntsagsbouillon
100 g frisk spinat, godt skyllet og slynget, skåret i strimler
250 g fersk laks uden skind, skåret i små tern
2 forårsløg, fintsnittet
100 g feta, smuldret
1 bdt. dild, hakket
2-3 spsk. frisk mynte hakket (eller efter smag)
2-3 spsk. basilikum, hakket (eller efter smag)
salt, friskkværnet peber
Kom de 4 dl vand i en gryde sammen med lidt flydende, koncentreret bouillon og lidt salt. Når vandet koger, skrues der ned og speltkerner tilsættes. Kog efter anvisning ca. 17 minutter, det meste/alt vandet skal gerne være væk. Tjek om de er kogte som du gerne vil have dem. Hvis der er noget vand tilbage ved speltkernerne, skal det hældes fra.
Kom speltkernerne i en skål og vend straks spinat i, derefter laks og forårsløg og til sidst feta, dild, mynte og basilikum. Krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt sammen.
Skyl snackpeberne og skær toppen af dem. Fjern frøstolen så nænsomt som muligt, så snackpeberne ikke går i stykker. Fordel fyldet i snackpeberne, læg dem i et letsmurt ovnfast fad, sæt i en 200 grader varm ovn og bag i 25 minutter. Server med salat og brød.

Majs “salsa” med chili og mynte, 2-3 pers.:
1lille dåse majs, afdryppet eller et par dl frosne majskerner, optøede og afdryppede
lidt chilipulver
lidt wasabi & sesame krydderi fra Santa Maria
½ agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern
½ bakke San Marzano tomater, halveret, kerner fjernet og skåret i små tern
1-1½ spsk. frisk mynte, hakket (eller efter smag)
saft af ½ lime
lidt sukker
en lille rest feta (jeg havde noget tilbage fra de fyldte peberfrugter), smuldret
groft salt, friskkværnet peber
Varm ganske lidt olie op på en pande og kom de godt afdryppede majskerner på sammen med wasabi & sesamekrydderi og chili. Steg et par minutter, til majskernerne begynder at tage lidt farve. Tag af varmen og lad dem blive næsten kolde.
Bland de godt afkølede majskerner med de resterende ingredienser og smag til.

Bøger:
Jeg er begyndt på “Claras krig” af Clara Kramer. Clara Kramer er jøde og hun fortæller hendes og hendes families historie, da de som jøder måtte gemme sig for nazisterne. Det er hjertegribende og forfærdende læsning, hvor man har svært ved at forstå at mennesker kan være så onde – eller hvad værre er at nogle ignoranter forsøger at udbrede at det aldrig er sket! Selvom bogen selvfølgelig bærer præg af frygt og skrækkelige minder, så er den godt fortalt, nøgtern, uden selvmedlidenhed og ynk.
Når jeg læser sådanne bøger, så tænker jeg altid at jeg er glad for at jeg ikke er tysker. Jeg ved godt at vi jo ikke kan klandre eftertidens tyskere for noget og jeg ved også godt at mange ikke turde andet end det de gjorde – men nogle af de ting nogle tyskere gjorde er jo så forfærdelige – og det var IKKE nødvendigt. Krig er barsk og forfærdelig, javel, men forfølgelsen af jøder, homoseksuelle og andre der ikke passende ind i Hitlers syge verden var så meningsløs! Så mange døde på grusomste måde og den enste “forbrydelse” de havde begået, var at være jøde…………
Det må være svært for tyskere, for ingen kan vel gå tilbage i deres families generationer, uden de på en eller anden måde var involveret. Tænk at være efterkommere af Göring eller nogle af de andre bødler, det tror jeg at jeg ville have det svært at leve med……….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 19, 2010
  10:37 pm

  Piskeriset

  Ahaaa! Den majssalat skal jeg have til sommer! Og de der snackpebre må da være perfekte som håndholdt fastfood – bare i en sjovere og kønnere udgave end den fastfood, man normalt kan købe 🙂


 2. May 19, 2010
  10:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er sikker på at den vil smage perfekt med friske majskerner, som er stegt på panden – og god ide med at bruge dem som håndholdt mad, det havde jeg slet ikke tænkt over 🙂 Men det kan sagtens lade sig gøre, for snackpeberne var stadig fint sprøde, så de kunne fint bides af…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!