Newyorkerbyheart

Djævlekylling (Divxit)……….

Tunsandwich – the American way…………

Grøntsagerne til retten……….

Kylling klar til at blive brunet af………

Grøntsagerne svitses og kommes ovenpå kyllingestykkerne……….

Den færdige ret………..

Gårsdagens tallerken……….

I går var vejret endelig til at der kunne spilles lidt skildpadde-tennis – dvs. tennis i mit tempo og på min vilkår. Jeg trængte i den grad til at komme ud og bruge min krop og slå HÅRDT til en uskyldig bold. De første bolde prøvede jeg ikke engang at kontrollere, de skulle bare have “en over frakken” *S*
Efter jeg havde fået lov til at slå på den måde, faldt der så meget ro over mig, at jeg kunne koncentrere mig om at lære noget. I går arbejdede vi på at jeg skulle lære at “gå ind i” bolden, så jeg på den måde ikke skal bruge så mange kræfter når jeg slår til bolden.
Når jeg skal lære noget nyt, skal jeg lige have det vendt ordentlig i hovedet, før min hjerne kan udføre det. Men da jeg først fik styr på det, så gik det faktisk godt.
Fordi vi koncentrerede os om at slå til hinanden, så jeg ikke skulle løbe for meget, så holdt jeg til knap 2 timers udendørs aktivitet – og det var SÅ dejligt!
Kæresten blev på tennisbanen for at spille videre med hans kammerat, jeg tog hjem og slappede af, inden kærestens mor skulle komme til aftensmad.

I anledning af Mors dag – som jo var igår – lavede jeg tunsandwich the American way – som kæresten er helt vild med og som er min Mama’s yndlingssandwich. Så mens jeg sad og spiste den, tænkte jeg på min Mama og hvor meget jeg savner hende. Jeg ville ønske at hun kunne komme forbi i går, så jeg kunne have lavet hende et godt måltid mad og givet hende et STORT knus…….

Menuen til i går aftes er fundet inde på opskriftssiden Divxit, jeg bestemte mig for Djævlekylling som jeg serverede med brune ris og det smagte SKØNT.
Det er let at lave, kan forberedes til en vis grad, det hele laves i et fad og der er masser af grøntsager i – hvad mere kan der forlanges af en opskrift?

Jeg tilpassede opskriften lidt og kom noget af det Nantucket Offshore Holiday Turkey Rub på, som jeg har fået af min Mama. Det er en krydderiblanding der giver en virkelig god smag til fjerkræ og som jeg kan anbefale Jer at anskaffe.
Jeg tilsatte også en anelse mere hvidvin, for at der var lidt skysauce til risene. Desuden lavede jeg med vilje lidt ekstra, så vi har rester til i dag, hvor vi jo skal til tennistræning og derfor kommer sent hjem.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Djævlekylling (fra Divxit), 6 pers.:
6 kyllingebrystfileter
3 rødløg skåret i smalle både
2 røde peberfrugter i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
2 gule peberfrugter i strimler
3 porrer i tynde, godt rengjorte og skåret i tynde ringe
5 fed hvidløg, knust og finthakket
groft salt, friskkværnet peber
lidt Nantucket Offshore Holiday Turkey Rub
lidt chilipulver
olie til stegning
1½ dl hvidvin
Skær evt. urenheder af kyllingebrystfileterne. Gør alle grøntsagerne klar. Kom peberfrugter, porrer og rødløg i en skål og vend dem sammen. Hold hvidløg for sig selv. Krydr kyllingefileterne på begge sider med salt, friskkværnet peber, chilipulver og Nantucket Offshore Holiday Turkey Rub.
Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingefileterne på begge sider, til de lige tager farve. Læg dem i et ovnfast fad der er så stort, så de kan lægge i et lag. Kom peberfrugter, rødløg og porrer på den samme pande som kyllingen blev stegt på – kom evt. lidt mere olie på hvis det er nødvendigt. Svits kort, til det hele begynder at falde lidt sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg ved og vend rundt. Når hvidløget begynder at dufte, tages panden af varmen og grøntsagsblandingen hældes over kyllingestykkerne. Hæld hvidvin ved og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) – hvis du ikke har varmluft så sæt temperaturen på 225 grader – og steg i ca. 20 minutter på NEDERSTE rille. Server med (brune) ris.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Debutantens dagbog” af Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter – og den var god og ret sjov. Du skal måske nok være lidt facineret af cykelsporten, inden du giver dig i lag med bogen, men er du det får du også lidt indblik i hvad der sker i feltet i løbet af en dag på cykel i verdensstørste etapeløb: Tour de France. Chris Anker fortæller også om hvad der tales om ved middagsbordet om aftenen, ved morgenmaden og hvad de i det hele taget laver, når de ikke sidder på en cykel.
Han er utrolig humoristisk og flere gange lå jeg og kluklo, mens jeg læste bogen.
Jeg er nu gået i gang med ” Født i skyggernes tid” af Andrea Busfield, Thaning & Appel. Siden jeg læste “Drageløberen” og “Under en strålende sol” har jeg været ret facineret af Afghanistan og de mange skæbner der findes der.
Bogen tegner godt. Sproget er flydende og ret humoristisk, jeg glæder mig til at læse videre……..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 11, 2010
  3:41 pm

  Piskeriset

  Hæhæ – jeg er stadig mystificeret af den amerikanske form for tunsandwich, men det smager nu udmærket 🙂

  Er den ret populær derovre?


 2. May 11, 2010
  6:09 pm

  Louise

  Uhm, ja sådan en tunsandwich er bare guf. Får lyst til at lave dem, men det må blive på et andet tidspunkt. Nu er der købt ind til et par dage, hvor vi får travlt, og menuen kommer ikke til at stå på tunsandwich – jeg har heller ikke de rigtige agurker 😉


 3. May 11, 2010
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det kan jeg godt forstå at du er, det tror jeg mange danskere er 🙂 Kæresten så også lettere bekymret ud første gang jeg serverede det for ham, men nu lyser øjnene på ham hver gang jeg spørger om han vil have en tunsandwich…..

  Jeg har aldrig prøvet at købe en tunsandwich, jeg købte som regel "ham & cheese" eller min favorit "reuben sandwich" – som frokost hjemme er det ihvert fald en favorit spise, vi fik det tit – og ALTID med chips til! Enten almindelige kartoffelchips eller en slags tortilla chips, som var grå – jeg kaldte det ståluld 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 11, 2010
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Her i huset er den sandwich MEGET populær og kæresten nægter at spise en "dansk" sandwich 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!