Newyorkerbyheart

Forloren and og champignon (Spis Bedre nr. 5/2010)………..

Svinemørbrad flækkes, bankes, krydres og æble kommes på…….

Ris kommes i bunden af et ovnfast fad………

Hakkede tomater og bouillon kommes ved……..

Den brunede mørbrad lægges ovenpå………

Løg sauteres………

……….og champignon svitses med……..

Det hele kommes over i fadet og så skal det i ovnen…….

Det færdige resultat………..

Klar til servering……….

Aftenens tallerken………

I dag har programmet stået på (skildpadde)tennis og det har jeg nydt, jeg havde nogle aggressioner jeg skulle ud med og de kom ud – stakkels bolde *S*
For det første over det som jeg omtalte i dette indlæg og for det andet over en anden person, som ikke kunne skjule sin skadefryd over at en anden person har frasagt mig som ven. Det er jo altid rart at kunne glæde nogle mennesker og i disse tider skal der åbenbart ikke så meget til!
Hun er dog så snu at hun ikke gør det på sin blog, hun skulle jo nødig blive “afsløret”, hun gør det på sin twitter profil…………snedigt *S*
Anyway, begge personer er nu ude af mit liv og det nok godt det samme. Jeg har bestemt mig for at jeg ikke længere vil bruge tid på smålige og falske mennesker, nu vil jeg bruge tiden sammen med dem som værdsætter mig for den jeg er og som kan rumme mig……….

Menuen i dag har stået på forloren and og champignon fra Spis Bedre nr. 5/2010, virkelig SKØN ret, som i den grad kan anbefales. Alt bliver tilberedt i et fad, hvilket giver en dejlig smag og opvask til en kort “fornøjelse”. Jeg lavede det i en form for glas-stegeso, men det kan laves i et helt almindeligt ovnfast fad med stanniol over.

Jeg tilsatte sauteret løg, for at give lidt ekstra smag. Jeg havde ikke parboiled ris, men kun brune ris, så min tilberedningstid i ovnen var lidt længere end der stod i opskriften. Jeg serverede heller ikke med brøndkarse, fordi jeg havde ikke noget.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Forloren and og champignon (Spis Bedre nr. 4/2010), 4 pers.:
1 stor svinemørbrad, afpudset
groft salt, friskkværnet peber
1 æble, skrællet og skåret i stave
olie og smør til stegning
1 løg, finthakket
1 rødløg, finthakket
250 g champignon skåret i skiver
1 dåse hakkede tomater
4 dl bouillon (jeg brugte vand og 1 fond du chef)
3 dl brune ris (se note)
Flæk mørbraden på langs UDEN at skære den helt igennem, men næsten. Læg film over den og bank den ud, så den bliver større. Krydr med salt og friskkværnet peber, kom æblestykkerne på, rul den sammen og bind med madsnor.
Kom risene i et letsmurt ovnfast fad – gerne med låg, hvis du har det – tilsæt hakkede tomater med væde, bouillon, lidt salt og friskkværnet peber.
Varm smør og olie op på en pande, når smørret er bruset af brunes mørbraden af på alle sider og krydres med salt og friskkværnet peber. Tag mørbraden af og læg den i fadet ovenpå risene. Sæt panden tilbage på varmen, skru lidt ned for varmen og sauter så løgene til de bliver bløde og begynder at tage lidt farve. Tilsæt champignon og lad dem stege med, til al væden er kogt ind og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld hele blandingen over i det ovnfaste fad, læg låg på eller dæk fadet med stanniol. Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) og giv den ca. 40-45 minutter i ovnen, hold lidt øje med at det ikke steger tør. Tjek om risene er nok. Tag kødet op og rør rundt i ris og champignon – væden (eller ihvert fald det meste) skulle gerne være væk. Tag madsnoren af mørbraden, skær den i skiver og kom dem ovenpå risene. Server, evt. med en salat.

Note:
Hvis du bruger parboiled ris istedet for brune ris, skulle tiden i ovnen være ca. 35 minutter.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Svinehunde” af Lotte og Søren Hammer og jeg synes ikke at den er så imponerende, selvom jeg godt ved at den er solgt til mange lande. Sproget er sådan set godt i den og det flyder også, men jeg synes at den er lidt rodet.
Jeg må også indrømme at jeg havde svært ved at holde koncentrationen ved bogen mens jeg læste den, fordi den vakte en masse følelser og tanker hos mig, som satte en hel masse igang. Lige nu ved jeg ikke om jeg vil læse flere af deres bøger……….

Jeg er startet på “Klostret” af Panos Karnezis, Forlaget Hr. Ferdinand – der kommer et selvstændigt indlæg om den når jeg er færdig – men den har virkelig fanget mig og jeg er ret så facineret af den!
Umiddelbart er det ikke sådan en bog jeg ville vælge, hvis jeg stod hos boghandleren og skulle finde en bog, men den er helt bestemt værd at læse.
Det er rart at skulle i seng om aftenen og faktisk glæde sig til at læse i sin bog *S*

I morgen står menuen på rester. Hvis vejret ellers arter sig, skal vi gerne til tennistræning og da det slutter ret sent, er det rart at have rester at komme hjem til………

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 3, 2010
  8:08 pm

  Line Jacobsen

  Hej,
  jeg forstår slet ikke, hvad folk har ud af at være sådan mod dig. Den smule jeg kender til dig er ovenud positiv.
  Bedste hilsener
  Line


 2. May 3, 2010
  9:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Mange tak, det var en sød kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!