Newyorkerbyheart

Kartoffelsalat med radiser og blomkål (Magasinet Mad!)……….

Dressingen til kartoffelsalaten………..

Den færdige kartoffelsalat……….

Aftenens menu: ben fra vores lokale slagter og kartoffelsalaten……..

I dag har vi været oppe og spille lidt tennis, men det var ikke så længe. Jeg må erkende at høje temperaturer og astma ikke er en god kombination – jeg vidste det egentlig godt – men det kunne jo være at det havde ændret sig………

Vi spillede i en lille times tid, inden jeg måtte opgive. Vi skulle nok have spist tidligt aftensmad istedet for og så taget op og spille efter maden, hvor temperaturen er lavere.

Aftensmaden i aften bestod af en skøn kartoffelsalat, fundet inde på Magasinet Mad!‘s hjemmeside. Lækker variant med blomkål og radiser i, det er helt sikkert en jeg vil lave igen og igen, kæresten var også ret vild med den. Som tilbehør fik vi nogle af de gode BBQ ben fra vores lokale slagter, penslet med noget Jim Beam Spicy Bourbon BBQ sauce – meget bedre bliver det ikke så en lun sommeraften……..

Kartoffelsalat med radiser og blomkål (Magasinet Mad!), 4 pers.:
1 bakke små kartofler fra Mallorca, godt vasket
1 bdt. radiser, rengjorte og skåret i skiver
½ blomkål
1 lille rødløg, finthakket
3 dl creme fraiche 9%
2 spsk. Hellmanns mayonnaise
1 bdt. dild, finthakket
1 bdt. purløg, finthakket
salt, friskkværnet peber
Kog kartoflerne til de er netop møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af. Pluk blomkålen i mindre buketter og kom dem i kogende vand, letsaltet vand. Giv dem er par minutter, hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
Kom creme fraiche, mayonnaise, dild, purløg, finthakket rødløg, salt og friskkværnet peber i den skål som salaten skal serveres i – og vend det hele sammen. Smag dressingen til. Vend radiser og blomkål i. Skær kartoflerne i mindre stykker og vend også dem i. Dæk til og sæt på køl til det skal serveres, gerne 1 times tid, så smagen kan udvikle sig lidt.

Det lader til at vejret her i Pinsen bliver dejligt, så det er med at udnytte det. I morgen har vi aftalt at tage en tur til Egeskov Slot, det er mange år siden vi har været der sidst. Jeg glæder mig allerede til at gå rundt i den smukke have/park der er til slottet og se på alle de forskellige, spændende ting de har derovre. Især glæder jeg mig til at se Titanias Palads, som efter sigende skulle være verdens mest eventyrlige dukkehus.
Jeg er ret sikker på at det er den samme, som har stået i Legoland engang for mange, mange år siden – da så jeg den og var meget facineret……..

Rigtig god Pinse til Jer alle!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 21, 2010
  10:45 pm

  Piskeriset

  Det kan da næsten være, jeg skal prøve denne. Jeg er ellers – til min egen ærgrelse – ikke så glad for radiser, men denne kombination lyder ret spændende.

  … du er godt klar over, at du er skyld i, at min liste er vokset igen i denne uge? 😉

  Jeg er spændt på at høre om jeres tur til Egeskov. Jeg har drømt i flere år om at tage derover, og jeg håber på, at vi husker at gøre det i år 🙂


 2. May 22, 2010
  11:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Denne udgave af kartoffelsalat smagte ihvert fald skønt 🙂 Jeg elsker radiser, men hvis du ikke er så meget til dem, så skjuler dressingen dem godt. De giver et dejligt crunch til kartoffelsalaten 🙂

  Sorry med din liste 😉 Hvis vi be'r pænt kan det være vi får et par ekstra liv til at få afprøvet alle de ting vi gerne vil…

  Egeskov var skøn, der kommer et indlæg, når jeg igen er på højkant.

  Mange hilsner
  BIrthe


 3. May 24, 2010
  8:54 am

  Inge

  Skøn kartoffelsalat – jeg har det også lidt svært med radiser, men her var de dejlige. Dog puttede jeg en stor spiseskefuld dijon-sennep i dressingen – det gav lige den sidste skarphed – men nu er jeg jo også vild med dijon-sennep i madlavningen….


 4. May 24, 2010
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Normalt putter jeg også dijonsennep i – jeg er også vild med det – men det var med vilje jeg undlod det denne gang, der skal jo lidt variation til og jeg synes faktisk ganske godt om smagen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!