Newyorkerbyheart

Koldhævet græskarkernebrød (Femina)…………

Dejen klar til at blive sat til hævning………

Brødene skal hæve inden de bages………

De færdigbagte brød……….

I går sad jeg og ryddede lidt op i mine opskriftskasse – dvs. den kasse hvor jeg smider de opskrift i, som jeg river ud af mine blade. Nogle gange når jeg hiver ud, hiver jeg ud uden at være kræsen – overhovedet – men nogle gange ved jeg jo godt at det er noget jeg aldrig vil få lavet. Så der røg lide ud, men ikke meget, for der skal jo også være lidt at ta’ af *S*
Nå, men imens jeg var ved at gennemgå siderne, fandt jeg denne opskrift på nogle græskarkernebrød, som så umådelig lækre ud, så dem bagte jeg idag. Opskriften er fra Femina nr. 19/2009.
Jeg kom en lille smule sigtet speltmel også. Jeg har ikke smagt brødene endnu, for de ligger til afkøling, men de ser umådelig lækre ud………..
Jeg lavede dejen på min køkkenmaskine, som jeg altså er umådelig glad for. Jeg tror næsten at jeg har brugt den hver dag siden jeg har fået den og den kan altså så nemt som ingenting lave denne dej. Derfor er fremgangsmåden som beskrives i nedenstående opskrift også skrevet efter der bruges køkkenmaskine.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Græskarkernebrød (Femina nr. 9/2009), 2 stk.
30 g gær
2 dl yoghurt naturel
3 dl lunkent vand
2 spsk. rapsolie
1 lille spsk. groft salt
2½ dl græskarkerner
185 g sigtemel
ca. 50 g sigtet speltmel
ca. 350 g italiensk hvedemel
Kom sigtemel, salt, speltmel og det meste af hvedemelet i maskinens røreskål. Sæt maskinen stille i gang. Rør gæret ud i vand og yoghurt, tilsæt olien. Tilsæt væsken, mens maskinen kører på lav hastighed. Tilsæt græskarkernerne lidt efter lidt, stadig mens maskinen kører ligeså stille. Tilsæt nu så meget af det resterende hvedemel der skal til, så dejen stadig er ret blød (maskinen kører stadig på lav hastighed). Nu skrues der lidt op for hastigheden, så maskinen kan ælte dejen i ca. 5 minutters tid. Kom dejen over i en anden skål, dæk skålen til og stil den køligt i mindst 6 timer, gerne natten over.
Når brødene skal bages, drysses der lidt mel på bordet og dejen hældes ud. Form løseligt til en firkant. Dyp en skarp kniv i mel og del dejen i 2. Løft brødene over på en bageplade med bagepapir – brug gerne en paletkniv til hjælp – og lad brødene stå i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Når brødene er klar til at blive sat i ovnen, hældes der en kop vand ud i bunden af ovnen. Sæt bagepladen ind på NÆSTNEDERSTE rille og bag i ca. 25 minutter. Brødene skal lyde hule når de bankes under bunden, så er de gennembagte. Læg dem på en bagerist, hvor de afkøles helt.

Note:
Hvis du ikke har tid til at lade dem koldhæve, kan dejen også hæve på køkkenbordet i ca. 1 time, tildækket. Når brødene er formet, skal de så efterhæve i yderligere 25 minutter.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 14, 2010
  10:04 pm

  Piskeriset

  Det ser rigtig godt ud! Sådan en gang græskarkerner i brød er virkelig skønt 🙂


 2. May 14, 2010
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg glæder mig til at smage dem, de ser lækre ud 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 1, 2011
  3:44 pm

  Nils

  Hvornår skal olien i? :o)


 4. Mar 1, 2011
  3:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nils!

  Den røres i sammen med vand og yoghurt.

  Hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!