Newyorkerbyheart

Marineret roastbeef og marinade til steaks………….

Marinaden til steaks i går……….

Lige inden bøfferne skal på grillen, vendes de i marinaden……..

Marinade til roastbeef i dag……….

Lige inden den skal på grillen gnides roastbeef’en godt ind i marinaden……..

Den brunes af og så skrues temperaturen ned………..

Halve, ovnbagte kartofler………..

Roastbeef klar til servering………..

Aftenens tallerken………..

I går aftes efter vores udflugt, fik vi resten af kartoffelsalaten og dertil grillede vi steaks på vores gasgrill. Jeg lavede en marinade, som kødet blev gnedet ind i og så fik de lov til at stå på køkkenbordet i ca. 20 minutter. Efter få minutter på grillen var de klare og sikke en smag marinaden tilførte……….
Du kan jo lave en marinade nøjagtig som du har lyst til, efter hvad du har i huset, kan lide osv. Her er den jeg lavede………..

Marinade til steaks, 2 stk.:
2 spsk. olivenolie
lidt Salish Alderwood Smoked Salt
lidt friske rosmarinnåle, finthakket
lidt frisk basilikum, hakket
lidt friske mynteblade, hakket
lidt fintrevet citronskal
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Når bøfferne alligevel skal tages ud inden de skal grilles – lad altid bøfferne få stuetemperatur så fås det bedste resultat – hældes marinaden over og arbejdes godt ind i kødet med hænderne. Lad det dem stå og trække på køkkenbordet i ca. 20-30 minutter. Kom dem på en godt varm gasgrill, en grillpande eller kulgrill. Steg dem efter ønske, krydr med salt og friskkværnet peber, dæk dem til og lad dem stå og trække lidt inden de serveres.

Kæresten stod tidligt op – eller ihvert fald tidligere end mig – for at spille tennis, så jeg kunne med ro i sindet sove længe *S*
Efter morgenmaden gik jeg i gang med at bage macarons, eller ihvert fald en slags (indlæg kommer senere). Jeg fik også ryddet bare en anelse op på mit værelse og fik lidt styr på bøgerne som efterhånden lå i stakke hvor de ikke skulle ligge. Fik et kort stik af dårlig samvittighed over alle de bøger der er derinde, som har stået der længe, uden at blive læst. Tænkte et kort øjeblik at måske skulle jeg ikke købe flere nye, inden jeg har fået læst nogle af de gamle – men så tog “fornuften” overhånd. Selvfølgelig skal der købes nye, det er altid godt at have noget i baghånden til dårlige tider………..

Menuen i aften stod på marineret, grillet roastbeef. Vi havde en lille en liggende i fryseren. Resultatet blev virkelig godt! Den fik sådan en fin, lidt hård stegeskorpe – og indeni var den så saftig, rosa og lækker – helt perfekt.
Jeg har ingen stegetermometer, så jeg steger altid på gefühl. Jeg mærker på kødet og rammer som regel rigtigt, det sker også at det glipper, men sådan er det jo med madlavning. I dag blev roastbeefen dog helt perfekt og jeg blev faktisk helt stolt af mig selv.
Jeg ved ikke hvor stor roastbeefen var, jeg vil skyde på 6-700 g. Jeg brunede den på alle sider på gasgrillen ved højeste varme, så skruede jeg helt ned, lagde stegen ind på midten og gav den 20 minutter på den ene side og ca. 16 minutter på den anden. Jeg penslede med resten af marinaden et par gange undervejs. Tog stegen af, dækkede den til med stanniol og lod den trække nogle minutter – resultat: PERFEKT roastbeef…….

Ligesom det var tilfældet med marinaden til steaks, kan der jo bruges lige hvad du har lyst til, det er kun fantasien der sætter grænser. Dette er den måde jeg lavede det på idag……….

Marinade til roastbeef:
1 lille roastbeef
½ dl olivenolie
ca. ½ tsk. Salish Alderwook Smoked Salt
ca. ½ tsk. stødt chipotle
ca. 1½ tsk. græsk krydderi fra Santa Maria
friskkværnet peber
ca. 1 spsk. Jim Beam Spicy Bourbon BBQ
Det hele røres godt sammen.
Ca. ½ time før kødet skal på grillen, tages det ud af køleskabet. Kødet overhældes med marinaden, som gnides godt ind i kødet med fingrene. Lad det stå på køkkenbordet. Brun det på alle sider på en godt varm gasgrill (højeste temperatur). Skru ned til laveste temperatur og steg så til den er som du ønsker den, brug evt. stegetermometer, hvis du søger på nettet kan du se hvilken temperatur den skal have. Jeg bruger ikke stegetermometer, så jeg ved det ikke. Når kødet er nok, tages det af og dækkes let med stanniol. Lad det stå og trække nogle minutter inden det skæres ud i tynde skiver.

Som tilbehør fik vi halve bagte kartofler, penslet med lidt olivenolie og krydret med groft salt, friskkværnet peber, lidt tørret salvie og lidt græsk krydderi. De fik ca. 40 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft.
Til at dyppe kartofler og kød i, lavede jeg en kold sauce af creme fraich 9%, lidt røget paprika, lidt sød chilisaucen, 1 fed presset hvidløg, salt og friskkværnet peber.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 24, 2010
  5:18 pm

  Piskeriset

  Uha, det er gode sager, I får grillet 🙂

  Jeg håber på, at vi skal grille igen næste weekend, og så har jeg fået lov til at marinere kød denne gang! Gemalen ville ellers godt have grilltjansen for sig selv, men nu vi se, om jeg kan få vristet stegegaflen fra ham 😉


 2. May 24, 2010
  5:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte SÅ godt, en god blanding af marinade til oksekød – jeg kan godt lidt at der lige er lidt sukker i, så det får en fin stegeskorpe og så kødet er saftigt indeni 🙂

  Resten fik vi i dag på rugbrød – MUMS!

  På en måde synes jeg du er lidt heldig – min kæreste ønsker helst ikke at stå ved grillen. Måske du kan lokke gemalen med en kold øl og en stol, mens du sniger dig hen til grillen? 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 24, 2010
  5:39 pm

  Piskeriset

  Skal jeg være helt ærlig, så er det nok lettere at lokke ham væk med hvid chokolade og en kattekilling! 😀


 4. May 24, 2010
  5:40 pm

  Newyorkerbyheart

  God kombination! 😀 Skal I have kat, nu hvor I har fået hus?


 5. May 24, 2010
  5:42 pm

  Piskeriset

  Vi håber meget på at købe to katte i løbet af sommeren – helst fra samme kuld, så de er vant til at lege sammen. Vi er begge to ret glade for katte, så vi har glædet os længe til det 🙂


 6. May 24, 2010
  5:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Det var jo det jeg vidste – at I er katteglade altså 😉 jeg glæder mig til at følge Jeres "projekt"…….

  Jeg ville så gerne have en kat mere, men desværre deler kæresten ikke mit ønske. Vores er nok også blevet for gammel og for egn nu 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!