Newyorkerbyheart

Mynte-marinerede kyllingespyd, dertil pastasalat med fetadressing………….

Mynte-/hvidløgsdressingen til kyllingen………

Kyllingen marineres……..

Ingredienserne til feta-dressingen………

Grøntsagerne der skal i pastasalaten……..

Den færdige pastasalat……….

De grillede kyllingespyd………

Aftenens tallerken……….

Sikke et dejligt vejr vi har haft her i dag, så da kæresten kom hjem kørte vi op på tennisbanen og slog til at par bolde. Jeg forstår slet ikke at tennisbanerne ikke er totalt overbookede, for det var jo lige vejr til tennis, men der var kun os to……..

Tidligere på dagen havde jeg marineret kyllingestrimler, som vi grillede på gasgrillen og fik så den skønne pastasalat med feta-dressing til, som jeg har fundet på Dong‘s hjemmeside. Begge dele smagte absolut SKØNT og kan i den grad anbefales!
Jeg kom lidt hvidløg i dressingen, bare fordi det jo aldrig skader, sammen med basilikum og bare lige et par blade mynte. Der skulle have været persille i, men kæresten er altså ikke så glad for persille, så jeg skånede ham i dag *S*

Mynte-marinerede kyllingespyd, 2-3 pers.:
2 spsk. friskpresset citronsaft
1½ spsk. olivenolie
2 spsk. friske mynteblade, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
2 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
400 g kyllingestrimler
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål der er stor nok til at kyllingen også kan være der. Kom så kyllingestrimlerne i og vend det hele rigtig godt rundt, så al kyllingen er dækket. Hæld det hele i en frysepose og lad det marinere i køleskab i 5-12 timer.
Tag kyllingen op af marinaden og sæt på spyd – hvis der bruges træspyd skal de have ligget i koldt vand i mindst ½ time inden brug – grill dem på en godt varm grillpande, på havegrillen eller gasgrillen til de er gennemstegte.

Pastasalat med fetadressing, 4 pers.:
250 g tørret pasta (jeg brugte en blanding af alle mulige rester)
½ agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern
½ rødløg, meget finthakket
2 snackpeber, i små tern

Fetadressing:
½ dl rapsolie
100 g god feta, brækket i mindre stykker
saft af ½ citron
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg i grove stykker
1 håndfuld basilikumblade
et par mynteblade
friskkværnet peber

Kog pastaen til den er al dente, i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og skyl straks pastaen over med koldt vand, lad det dryppe af.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og kør, til det er en glat masse. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.
Bland de fintskårne grøntsager og pastaen sammen. Hæld dressingen over og vend det helt godt sammen, så dressingen bliver ligeligt fordelt. Server.

Note:
Jeg synes godt at salaten kan trække nogle flere grøntsager, men det bestemmer I jo selv. Måske peberfrugt i forskellige farve, lidt squash i små tern (udkernet) eller tomater i små tern (uden kerner). Men prøv Jer frem, ihvert fald smager den rigtig godt.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 6, 2010
  10:39 pm

  Piskeriset

  Nu har du lige mindet mig om, hvor længe siden det er, jeg har fået en rigtig lækker pastasalat, men det må jeg da bestemt prøve efter sådan et dragende billede – mums! 🙂


 2. May 6, 2010
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte SÅ godt og vi var begge vilde med kylling såvel som pastasalat – god mad efter en omgang (skildpadde) tennis 😀

  Mange hilsner
  Birthe
  PS: på lørdag skal vi forresten have ribbens-sandwich……


 3. May 9, 2010
  3:24 pm

  Louise

  Jeg er meget inspireret af fetadressingen. Den lyder bare lækker. Desværre kan min bedre halvdel ikke lide ost, og piber ynkeligt bare der er den mindste smule gorgonzola på en pizza eller drys parmesan på en spaghetti bolognese….det må blive til en aften, han ikke er hjemme. Heldigvis har jeg veninder, der sætter stor pris på ost ;-D


 4. May 9, 2010
  5:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Den fetadressing smagte SÅ skøøønt, ærgeligt at din bedre halvdel ikke er til ost, men jeg er sikker på at dine veninder vil sætte pris på det 🙂

  Jeg kan slet ikke forestille mig spaghetti bolognese uden parmesan – spiser han heller ikke ost på pizza?

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!