Newyorkerbyheart

Portobellosvampe med tomater og gedeost………..

Portobellosvampe med en skive gedeost………

Tomater blandes med basilikum………

Tomaterne fyldes med tomatblandingen……..

Sådan ser de ud………

Aftenens tilbehør……….

Gårsdagens tallerken………

I går var jeg meget træt og ikke mindst meget øm! Det blev ikke rigtig til noget som helst, andet end afslapning og ligge på sofaen………
Jeg skulle have været med op til “Åbent hus” i tennis-klubben, men jeg kunne knap nok stå på benene, så jeg blev hjemme. For første gang i lang tid, havde jeg slet ikke lyst til at se en tennisbane *S*

Jeg har problemer med at sove om natten, når min krop bliver så udmattet. Det er som om der er ild i alle mine led, jeg udvikler en enorm varme og derfor ligger jeg og bokser med min dyne det meste af natten. Når mine led bliver så varme, så kan jeg ikke holde ud at hud rører hinanden, f. eks. fingre, ben osv. Det giver visse udfordringer, fordi det er jo nærmest er umuligt at undgå. Jeg ligger bl. a. med helt spredte fingre for at prøve at undgå det ubehag……..

Dagens aftensmad skulle derfor være forholdsvis nem. Jeg bestemte mig for ikke at lave kartofler til vores flanksteak, men bare fyldte portobellosvampe, asparges med bacon om og så en salat med vinaigrette-dressing. Vi fik desuden også nogle skiver af det græskarkernebrød jeg bagte fredag aften. Det blev nogle rigtig lækre brød………

Portobellosvampe med tomater og gedeost, 4 pers.:
8 portobellosvampe
8 skiver gedeost fra rulle, ca. ½ cm. tykke skiver
½ bakke San Marzano tomater, skåret i tern
1 stor håndfuld basilikumblade, rullet sammen og skåret i tynde strimler (chiffonade)
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
Rengør svampene med så lidt vand som overhovedet muligt, dup dem godt tørre. Læg dem på en bageplade med bagepapir, så de har lamellerne opad. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg en skive gedeost på hver. Bland tomater, basilikum, salt, friskkværnet peber og ½ spsk. olivenolie sammen. Fordel blandingen på svampene. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 minutter, til osten begynder at smelte.

Note:
Svampene kan også bruges til forret med lidt godt brød til. De mætter ret godt, da portobellosvampe er meget “kød”fulde.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 17, 2010
  11:55 am

  Gitte

  Hvor ser det superlækkert ud; det må prøves. Tak for tippet.


 2. May 17, 2010
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg håber, at du vil kunne lide dem….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!