Newyorkerbyheart

Ribbensstegs-sandwich……….

10 maj , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags: ,

Fredag aftens tallerken: ribeye steak, små ovnbagte kartofler, gulerødder og rødløg, stegte champignon blandet med lidt asparges og kold sauce fra den anden dag……….

Burgerboller, der ser ret sjove ud, men de smagte godt………

Chokladekrans med chokolade og marcipan……….

Ribbenssteg, klar til at komme i ovnen……….

Den færdige steg……….

Menuen lørdag aften………

Jeg er igen kommet bagud med at lave indlæg. Der har været så meget de sidste dage, som har taget min tid og min energi. Der har været mange kommentarer og mails der skulle besvares (jeg har stadig nogle liggende som jeg ikke har fået svaret på, beklager jeg har ikke glemt Jer, der skal nok komme et svar) – og ikke mindst har der været en del tanker der skulle tænkes.
Fokus har været flyttet fra maden og til så maget andet, der har suget al min energi og nattesøvn har der ikke rigtig været noget af.
Mange velmenende kommentarer har udtrykt at jeg skal glemme hele episoden, ikke skænke det en tanke, men det er jo lettere sagt end gjort. For det første fordi det omhandler en person jeg betragtede som en ven, en person som har været i mit hjem – og så fordi jeg synes at det er dybt personligt og krænkende. Ikke mindst fordi personen kendte hele min historie, ved at misbruget stod på hele min barndom og ungdom, lige til jeg blev 19 år. Så jeg tror at nogle personer vil kunne forstå at sådan en kommentar går ind under huden på en……..

Nu er jeg dog ved at komme mig. Det har hjulpet at udveksle mails med andre der har været i en lignende situation og nu skal jeg bare videre. Bloggen skal videre og fokus skal igen være på maden og min hverdag.

Lørdag var en dovne-dag, jeg var træt og uoplagt, så der blev ikke til de store energi-udladninger. Jeg har ellers nogle projekter der ligger og venter på mig. Mit værelse står og ligner noget der har været udsat for en tornado. Der ligger bøger og blade højt og lavt, lænestolen derinde er dækket til af alt muligt, så stolen er knapt synlig og i det hele taget trænger rummet til en grundig oprydning! Men det må vente, det er jo stå “heldigt”, at det ikke løber nogle steder hen *S*

Lørdag stod menuen på en ribbensstegs-sandwich, lige siden jeg har set den på Piskeris‘s blog, har jeg villet lavet den og lørdag skulle det så være. Fredag aften lavede jeg dejen til bollerne, så dejen kunne stå og hæve indtil næste dag. Bollerne blev ikke særlig pæne og de blev ret kompakte – men de smagte godt og det er jo det vigtigste.

Koldhævede burgerboller (ret kompakte), ca. 8 stk.:
15 g gær
½ liter koldt vand
1 tsk. groft salt
1 tsk. flydende honning
100 g fuldkornsdurum mel
250 g sigtemel
hvedemel
Desuden:
1 letsammenpisket æg
sesamfrø
Pisk gæren ud i vandet, tilsæt salt, honning, fuldkornsdurum og sigtemel – rør det sammen. Tilsæt så meget hvedemel – lidt ad gangen – som der skal til til dejen er en samlet dej. Dejen skal være smidig, men samtidig klæbrig. Dæk skålen til og stil den køligt i mindst 8 timer.
Form dejen til boller som sættes på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem stå og efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader – jeg brugte ikke varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bages i ca. 15-20 minutter, til de er gennembagte. Lad dem afkøle på bagerist.

Note:
Fuldkornsdurum og sigtemel kan skiftes ud med de melsorter du har og kan lide – eller du kan vælge kun at bruge hvedemel – hvis du ikke har andet……….

Ribbensstegen blev langtidsstegt, det synes jeg giver det bedste resultat og smag.

Ribbensstegs-sandwich:
burgerboller, flækket og ristet
varm ribbenssteg ca. 1 cm. tykke skiver
Hellmanns mayonnaise
syltede, tykke, sprøde agurker
rødkål
groft salt
sprød salat
De flækkede, ristede burgerboller smøres med et tyndt lag mayonnaise. På den underste burgerbolle kommes salat, derefter skiver af ribbenssteg drysset med lidt groft salt. Så rødkål, syltede agurker og tilsidst den øverste burgerbolle. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. May 10, 2010
  1:22 pm

  Grith

  Jeg kommer altså til at lave den sandwich en dag – nu har jeg set den både hos Piskeriset og dig, og det ser super lækkert ud.

  Jeg forstår godt det tærer på dig med den episode. Og det er ikke sådan lige til at komme videre.

  Håber du kan finde en trøst i din kæreste og alle os i blogland der støtter dig.

  Hilsen Grith


 2. May 10, 2010
  1:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Grith!

  Det må du gøre, for det smager altså SÅ godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 10, 2010
  7:28 pm

  tellerup

  For os NBH-olicks er du tilgivet ;o) du vender jo stærkt tilbage med en dejlig lang blog! Nej du søde menneske….ikke undskylde! Det du har været ude for er SÅ grænseoverskridende at det selvfølgelig fylder i hverdagen. Har sendt dig gode tanker, det glæder mig du ikke lader dig stoppe af en syg persons angreb, men kan godt forstå du belv rystet. Tak fordi du bliver ved- elsker din blog- havde aldrig læst en før jeg i "Mad-nørderi" søgte på noget og fandt dig- læser dig hver dag nu!!
  Så TAK og håber du bliver ved!!!


 4. May 10, 2010
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tellerup!

  Tak for din kommentar – og jeg er glad for at jeg er tilgivet 😉

  Ja, det har været yderst grænseoverskridende og har fyldt meget i mit lille hoved, men nu kan jeg mærke, at jeg er ved at komme ud på den anden side. Al den støtte jeg har fået herinde, har været en stor hjælp.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 10, 2011
  3:56 pm

  Christa

  Den skal jeg have i aften:-)
  Er endelig nået igennem hele din blog, jeg må sige at jeg har opskrifter nok til resten af mit liv på lager nu:-)
  Så tak for det Birthe:-)


  • Nov 10, 2011
   6:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christa!

   Velkommen herinde, tror det er første gang jeg ser dig og tak fordi du giver dig til kende.

   Ribbensstegs-sandwich er bare så godt – og jeg håber, at du har fundet en masse lækre opskrifter 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Nov 10, 2011
  6:46 pm

  Christa

  Ja det er første gang, men jeg har læst med et stykke tid og har været hele din blog igennem:-)
  Men ja, jeg har som sagt opskrifter til resten af mit liv, og jeg er 21:-)
  Sandwichen var rigtig god!


  • Nov 10, 2011
   6:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen Christa!

   Det er imponerende at du har orket at læse det hele, men tak for det 🙂 Det er jo ved at være nogle år siden jeg startede og der gik lidt tid inden jeg fandt ud af hvordan bloggen skulle være…….

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Nov 10, 2011
  7:23 pm

  Christa

  Jeg synes den er god hele vejen igennem, har en stor respekt for at du deler dit lov med os andre på den måde og fortsætter på trods af en del kritik, jeg synes du er ret sej Birthe!
  Og tillykke med den nye blog, den er så flot.


  • Nov 10, 2011
   10:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Christa!

   Tak, sikke en stor ros, det er jeg glad for. Jeg bliver ked af det hver gang, men jeg ved også at jeg må forsætte. Selvom det er en madblog, så er den også min dagbog og sådan vil den blive ved med at være. Heldigvis ser det jo ud til at mange kan lide det på den måde 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Nov 10, 2011
  7:25 pm

  Christa

  Liv*


 9. Nov 10, 2011
  11:26 pm

  Christa

  Ja jeg kan i hvert fald, så er det bedst at lukke ørerne for den slags mennesker og huske på alle os der kan li det du laver!
  Jeg bliver her i hvert fald!:-)


  • Nov 10, 2011
   11:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Christa!

   Tak, det er jeg umådelig glad for at læse 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!