Newyorkerbyheart

Springrolls med hoisin-marineret kylling……….

Hoisin-marinaden..……….

Kyllingefileter kommes i en stegepose sammen med marinaden…....

Rispapir til rullerne……...

Ingredienserne……….

Fyldet lægges på det udblødte rispapir.………

Den anden halvdel foldes over……….

………..og så rulles den sammen……….

De færdige springrolls…………

Endnu en dag med skønt vejr, helt perfekt vejr til at ligge ude i, læse en bog og få lidt sol på den vinterblege krop. Jeg skal jo til Paris i næste uge og jeg vil da gerne komme derned med bare lidt kulør, så Anette bliver bange for mig og tror jeg er et gespenst! *S*

Kæresten har været til spil-sammen-aften i tennisklubben, som han jo er hver torsdag, så jeg prøver at lave noget nemt idet vi skal spise så sent.
I aften stod menuen på springrolls med hoisin-marineret kylling. Det er en opskrift fra et gammelt Femina blad, som jeg selv har pillet lidt ved og så endte det altså med aftenens resultat. Det blev virkelig LÆKKERT og kæresten spiste med stor fornøjelse – og han er ellers ikke så meget til den slags mad (læs: fingermad).
Men de smagte virkelig godt og mættede også fint, samtidig er det jo ret så sundt, der er jo nemlig ingen fedtstoffer – overhovedet!
De kan jo varieres i det uendelige med de grøntsager du har/kan lide, forskellig slags kød (tigerrejer, steak osv.), kødet kan marineres på forskellige måder – det er bare med at komme i gang…….
Vi spiste dem med sød chilisauce til.


Springrolls med hoisin-marineret kylling, 7-8 stk (2 pers.):
1 pakke rispapir til springrolls (kan fås hos asiatiske købmænd eller i supermarkeder)
2 kyllingebrystfileter
1 dl hoisinsauce (kan fås hos asiatiske købmænd eller i supermarkeder)

1 fed hvidløg, knust og finthakket
1 tsk. fintrevet, frisk ingefær
saft af 1 lime
1 stege pose
3 gulerødder i julienne
3 forårsløg i julienne
bønnespirer
friske basilikumblade
friske mynteblade
Rør hoisinsauce, hvidløg, ingefær og limesaft sammen. Kom kyllingefileterne i en stegepose sammen med marinaden. Lad den marinere i køleskab i 3-6 timer. Læg stegeposen i et ovnfast fad.
VIGTIGT: Inden stegeposen sættes i ovnen, skal der klippes et lille hul foroven, så dampen kan slippe ud!
Steg kyllingebrystfileterne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tag ud af ovnen, klip forsigtigt posen op – pas på den varme damp – og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad kødet køle noget af, inden det skæres i strimler.
Gør alle grøntsagerne klar. Grøntsager og kød skal være ca. så lange som rispapiret er fra kanten og ind til midten.
Tag et halvdybt fad der er stort nok til at rispapiret kan ligge i det uden at det skal bøjes. Kom koldt vand i fadet og læg så rispapir i vandet en ad gangen. De skal ligge i ca. 30 sekunder, til de bliver bløde og medgørlige. Tag forsigtigt papiret op og læg på et rent viskestykke, dup det forsigtigt tørt. Læg grøntsager, krydderurter og kød på, som vist på billederne og rul dem stramt sammen. Forsæt til alt fyldet er brugt op. Server med sød chilisauce.


I næste uge ved denne tid sidder jeg i Paris – og hvor jeg dog GLÆDE mig! Det bliver SÅ dejligt at se Anette igen og have nogle dage, hvor det bare er hende og mig. Vi skal snakke og hygge til den helt store guldmedalje………
Jeg tror at kæresten er lidt nervøs for hvordan flyveturen og ophold i lufthavnen skal gå, han ved hvor klumret jeg er og at jeg kan komme til skade alle mulige, mærkelige steder – men mon ikke jeg klarer mig?!?!? Ihvert fald er det jo et civiliseret land jeg skal rejse til, så hvis der skulle ske noget, så kan de nok klare det *S*
Jeg er selvfølgelig også spændt, jeg har ikke rejst selv siden 1998 – og det er jo unægtelig nogle dage (og en sygdom) siden. Men åh, hvor jeg altså glæder mig og det opvejer totalt nervøsiteten…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 20, 2010
  11:24 pm

  Piskeriset

  Åh, hvor ser de dejlige ud! Det minder mig om, at jeg snart bør lave noget med rispapir igen, og jeg trængte til lidt inspiration på det område, så tak for det 🙂


 2. May 21, 2010
  9:19 am

  Zarvo Shelties

  Hej Birthe.
  Så er jeg synlig igen.
  Jeg troede faktisk jeg havde svaret på dit føeste svar til mig; men det er åbenbart smuttet. Det er mig med pandekager til forårsruller alis: Bianca.

  Jeg har endnu ikke haft mulighed for at afprøve dit forslag; men vil helt sikkert gøre det, når jeg skal til og lave "ruller" næste gang.

  Ha' en dejlig dag.

  Bedste Hilsner

  Bianca.


 3. May 21, 2010
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  De smagte suverænt godt og kan virkelig anbefales 🙂

  Jeg synes at de er meget bedre på denne måde, end når de er stegte……

  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 21, 2010
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Det var så lidt 🙂

  Jeg ved ikke hvor gode de vil være til forårsruller, men jeg virkelig anbefale dig at spise dem til peking and, det er SÅ godt…….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 19, 2010
  3:41 pm

  SushiStegen

  Mums… det skal jeg lave snart for jeg har lige købt hoisin sauce for første gang.
  Tak for tippet,
  SS


 6. Oct 19, 2010
  4:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Jeg er spændt på hvad du synes om hoisinsauce – det er en lidt speciel smag, men jeg er vild med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!