Newyorkerbyheart

Teriyaki Sloppy Joes (Every Day with Rachael Ray)……….

Min frokosttallerken……….

Saucen til sloppy joes……..

Gulerødder, forårsløg og hvidløg svitses………

Kød svitses og så hældes saucen ved……….

Spinat og hvidløg steges til spinaten falder sammen……..

LinkAftenens tallerken……..

I dag har jeg lavet absolut ingenting – andet end at sove meget længe. Tennis-træningen sad i kroppen, men så er det jo dejligt at jeg kan slappe af og ikke skal nå noget *S*

Menuen i dag stod på Teriyaki Sloppy Joes, en opskrift jeg fandt i denne måneds “Every Day with Rachael Ray” blad. Normalt når vi får Sloppy Joes – som er en af kærestens (og min) absolutte favoritter – er det nogenlunde sådan her jeg laver dem. Men de kan jo laves på et utal af måder og ovenstående opskrift lød tillokkende. Jeg kan lige så godt sige det som det er, det var en succes! *S*
Skøn smag og så har den også grøntsager i, så den er bare lidt sundere end den “normale” udgave. Hvis du så også bager dine egne (grove) burgerboller, så er det rigtig godt – men som I kan se, orkede jeg det ikke i dag. Jeg fandt dog nogle grove burgerboller da vi var ovre og handle………

Teriyaki Sloppy Joes (Every Day with Rachael Ray magazine), 2 pers.:
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
2 gulerødder, groftrevet
3 fed hvidløg, knust og finthakket
250 g magert, hakket oksekød
3/4 dl vand
4 spsk teriyakisauce
1½ spsk. oystersauce
½ spsk. majsstivelse (Maizena)
1 stor pose frisk spinat, 300 g, godt skyllet og slynget tør
olivenolie til stegning
friskkværnet peber, evt. salt
burgerboller
Varm lidt olie op på panden og steg gulerødder, forårsløg og halvdelen af hvidløget. Rør i det, for hvidløget må ikke tage farve. Hæld det op i en skål. Rør vand, majsstivelse, oystersauce og 3 spsk. teriyakisauce sammen. Kom det hakkede oksekød på panden og svits det, samtidig med at der røres i det, så det bliver grynet. Når det er brunet, kommes grøntsagerne tilbage på panden og saucen hældes ved. Lad det koge i 2-3 minutter, til det bliver tykt. Smag til med friskkværnet peber og evt. lidt salt, hvis det er nødvendigt. Hæld kødblandingen i en skål og dæk det til, så det holdes varmt.
Kom lidt mere olie på panden og kom spinat på sammen med resten af hvidløget og den sidste spiseskefuld teriyakisauce. Lad det stege til spinaten falder sammen, tag det af varmen.
Flæk burgerbollerne og rist dem på begge sider. Læg spinaten på bunden af burgerbollen, kom kødblandingen på og læg så toppen af burgerbollen på. Server med grøntsager eller en salat.

Til frokost i dag, fik jeg en salat af hvad der var i køleskabet, sammen med en hjemmelavet dressing a la Thousand Island. SKØN frokost, især fordi det er sjældent at jeg laver noget så omfangsrigt til mig selv. Som regel spiser jeg rester fra dagen før eller en flad rugbrødsmad.

Tun salat med æg og rejer:
rød snackpeber
½ dåse tun i vand, drænet
1 bøtte (lille) rejer i lager, afdryppet
lidt San Marzano tomater, skåret i tern
agurk, flækket, udkernet og skåret i tern
2 hårdkogte æg i både
lidt sorte oliven

Dressing a la Thousand Island:
½ dl fromage frais
2 tsk. Hellmanns mayonnaise
1 spsk. ketchup
1 lille fed hvidløg, presset
ganske lidt røget paprika
ganske lidt almindelig paprika
salt, friskkværnet peber
Alle ingredienserne til salaten blandes på en tallerken, drysses med lidt salt og friskkværnet peber.
Bland ingredienserne til dressingen og smag til efter ønske. Der kan evt. også kommes et par dråber tabasco i, men desværre havde jeg ikke noget.

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. May 4, 2010
  11:14 pm

  Nille

  Faktum er, at du er en dybt psykotisk person; ja, voldtaget (måske) – men man kommer over den slags bagateller. Du lever i fortiden – et par måneder i USA for TYVE ÅR siden! Wake up!

  Stop med dine lykkepiller, få noget god sex som du jo ikke får med den lille fedtspiller du bor sammen med, og LEV! Masturberer du selv? Det kunne måske give dig den glæde du mangler?

  Din sygdom er psykotisk, du er fed af at spise usund mad. Tag dig sammen, og gør noget for dit liv!
  Lige nu dyrker du din sygdom – det er så patetisk, Birthe! Du burde være tvangsindlagt i flere år. OK – man bliver voldtaget som barn – men så er det heller ikke værre.

  Du har desværre ikke været et intellektuelt venskab; ej heller en person man kan stole pâ!


 2. May 5, 2010
  10:52 am

  Piskeriset

  Hm… jeg tror ikke, jeg har prøvet Sloppy Joes på noget tidspunkt, men nu har du efterhånden skrevet så meget godt om det, at jeg snart må få gjort noget ved det 😉


 3. May 5, 2010
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nu må prøve Sloppy Joes, det smager bare SÅ godt! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 5, 2010
  10:39 pm

  Anette

  Nille,
  Jeg haaber at du fra nu af afholder dig fra at besoege Birthes blog.Det er du ikke vaerd.
  Du maa vaere et meget fattigt og hult menneske naar du tillader dig at skrive den slags svineri til en kaer og genereoes person.
  Skynd dig at flygte ind i din kultur, dine boeger og dit arbejde, der hvor almindelige mennesker ikke kommer og hvor du ikke er i fare for at skulle give noget igen….
  Tu n'es qu'une pauv' fille, et je ne peux que te plaindre.

  "La Fameuse Anette"


 5. May 5, 2010
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Anette!

  Jeg siger bare et stille tak 🙂

  Knus
  Birthe


 6. May 6, 2010
  12:23 am

  hlovkvist

  Nille – I dit lille indsnævrede univers. Hvor må det føles trangt, at være spærret inde i så kold og ufølsom en verden som din. Hvor voldtægt er bagateller, og kronisk sygdom ifølge dig er noget man bruger til at pive over. Mange ubehagelige mennesker er jeg stødt på i mit liv, men du tager dog stikket ! Du skulle skamme dig, og få dig et liv – og måske hovedet undersøgt ! Et mere ærligt, fint og favnende menneske end Birthe, skal man lede længe efter. Og det er ting du og dine forsmåede ord, ikke kan tage fra hende.

  Helle.


 7. May 6, 2010
  6:54 am

  Heidi Meldgaard

  Ohh, my god!

  Nu må jeg lige bede om kammertonen.

  Men ok, nu er man jo ikke i tvivl om hvem der er syg.

  Og det er ikke dig jeg mener, Birthe…

  knus Herfra

  Fra en som ved at Du hverken er tosset, psykotisk eller bør indlægges.


 8. May 6, 2010
  8:43 am

  Anonymous

  Nille…
  at blive voldtaget er ALDRIG en bagatel. Slet ikke hvis man bliver det som barn. At du vælger at betragte en sådan handling som en bagatel viser dig som et menneske, der ikke er i stand til at kunne sætte sig ind i andres situation eller generelt føle empati.
  Når jeg læser dit indlæg tænker jeg allermest på en egoist, på en person der vælger at bagatellisere andres kriser og problemer for derved at fremstå stærkere selv.

  Hvis du stiller diagnosen psykotisk på en person, så vil jeg råde dig til at have styr på dit bagland, din uddannelse.

  Kære Birthe,
  lad dig ikke gå på, men bliv stærkere af at få den kritik, og skynd dig at holde dig væk fra personer som Pernille her. Uanset hvad du har af problemer i dit liv, så skal du ikke skabe nye problemer ved at lade dig på på af hendes kommentar. Ingen fortjener på noget tidspunkt at blive rakket ned af en person, der tilsyneladende selv har en masse problemer at kæmpe med.


 9. May 6, 2010
  12:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Knus
  Birthe


 10. May 6, 2010
  12:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  tusinde tak for din kommentar 🙂

  Knus
  Birthe


 11. May 6, 2010
  12:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Mange tak for din kommentar, som rørte mig meget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 6, 2010
  3:29 pm

  Anonymous

  Nu har jeg aldrig selv været udsat for voldtægt (og gætter på at Nille heller ikke har), men jeg forestiller mig da at det er noget der altid vil sidde dybt i en uanset hvad.

  Med hensyn til at være kronisk syg, så er det heller ikke noget jeg selv er, og derfor synes jeg det er meget svært at sætte sig i dit sted (eller alle andres for den sags skyld) Men en ting er sikkert der er jo ikke andre der kan mærke om du har ondt eller ikke har kræfter til arbejde, socialt liv m.v. Ting som vi andre bare tager for givet.

  Jeg synes ikke du skal lade dig gå på af en så useriøs kommentar som den Nille er kommet med, for det er tydeligt at hun har et (eller flere) problemer med sig selv, når hun sådan har brug for at "hovere" over andres ulykker.

  For øvrigt tak for en rigtig god blog som jeg ofte finder inspiration i. Håber ikke at Nilles kommentar stopper dig 🙂


 13. May 6, 2010
  4:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg kan forstå at folk bliver sure eller sårede, men jeg forstår ikke hvad der får et andet menneske til at komme med sådan et udfald….

  Jeg er glad for at du kan bruge min blog til inspiration.

  Mange hilsner
  Birthe


 14. May 6, 2010
  6:50 pm

  Hoptimisten

  Jeg er bare fuldstændigt rystet over at man kan få sig selv til at skrive sådan til et andet menneske. Er vildt glad for at læse din blog. Finder meget inspiration her. Som sagt – fuldstændigt rystet!


 15. May 6, 2010
  10:06 pm

  Anonymous

  Kære Birthe
  Jeg ville lige besøge dig, og hvad SER jeg. Sikke et SLET menneske denne Nille er. Fy for den, hun burde slet ikke være her i blogverden. At gøre sådan noget som hun har gjort er det LAVESTE, man kan gøre.Jeg sender dig tusinder af varme tanker og osse nogle knus, thi jeg holder af dig og du er et dejligt menneske. Birthe jeg har ikke orket noget i umindelige tider, men dette fik mig i den grad til at VÅGNE OP. Birthe må jeg smutte indenom og skrive en lille hilsen ind imellem.Det savner jeg meget og det mærker jeg helt ind i hjertet, når jeg ser at hun kan finde på at være så ondskabsfuld, overfor et så dejligt menneske som dig. Knus og de allerkærligste hilsner fra birgitsorensen fra odder.(Du ved hvem jeg er. I fremtiden skriver jeg under som her. Er det ok 🙂


 16. May 6, 2010
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hoptimisten!

  Mange tak for din kommentar – og som dig, er jeg målløs 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. May 6, 2010
  10:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Mange tak for din hilsen og hvor er det dejligt at se dig herinde igen – jeg har savnet dine kommentarer 🙂

  Jeg har tænkt på dig, men ikke fået taget mig sammen til at skrive til dig, du ved jo hvordan det er. Pludselig er der gået lang tid og så er det endnu sværere…..

  Du er mere end velkommen til at kigge ind forbi her og jeg vil glæde mig til dine kommentarer igen.

  Mange hilsner
  Birthe


 18. May 8, 2010
  8:10 pm

  Irene

  Namaste Birthe!


 19. May 8, 2010
  8:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Irene!

  Jamen i lige måde da 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!