Newyorkerbyheart

Bacon/porre- og kartoffeltærte (Divxit) og skøn bønnesalat med krydderurter………..

11 juni , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , ,

Bacontern ristes gyldne og sprøde, dryppes af og hældes i en form……….

Porrer i tynde ringe svitses……….

Blancherede kartoffeltern, hvidløg og timian tilsættes……..

Det hele kommes ovenpå de stegte bacontern og æggeblandingen hældes over…….

Tærtedej prikkes med en gaffel……….

Dejen lægges over som låg og stoppes lidt ned omkring fyldet……..

Den færdigbagte tærte……….

………vendes rundt og er klar til servering……..

Limedressingen…….

Blandede bønner, bladselleri, forskellige krydderurter, forårsløg og tomater……..

Ristede valnødder og cashewnødder tilsættes……..

Gårsdagens tallerken……..

Den anden dag da jeg vaskede gulv, skete der et eller andet med min lænd, ihvert fald har jeg næsten ikke kunnet sidde/ligge eller stå – hvilket gør livet noget besværligt! Måske er det fordi jeg har forsømt yogalates/pilates/yoga for længe nu, så det er nok tid til at genoptage det og se i øjnene at tennistræning ikke er nok. Min krop har brug for at min “core” (hele det indre korset) hele tiden holdes optrænet, så jeg må igang igen………

Igår lavede jeg en SKØN bacon/porre- og kartoffeltærte fra Divxit, som smager virkelig godt, kæresten så ihvert fald meget tilfreds ud *S*. Jeg tillod mig at snyde og købte færdig tærtedej, som oveni købet også allerede var rullet ud. Ikke den bedste smag – og helt sikkert ikke det sundeste – men når nu kroppen ikke helt vil som jeg vil, så må der lette løsninger til.
Der er masser af mad i sådan en tærte, så vi har også nem mad til i dag *S*
Det er helt sikkert ikke verdens sundeste ret, men kan nok gøres lidt mere sund hvis du selv laver en (grov) tærtedej og evt. udskifter piskefløde med madlavningsfløde. Jeg kom lidt revet Comté ost i, en af de oste jeg havde med hjem fra Paris – men revet ost kan sagtens undværes.

Det er lidt sjovt at den skal vendes ud og min blev ikke helt så pæn, fordi jeg ikke havde smurt min form godt nok – men det ødelagde ikke noget ved smagen………

Jeg lavede en dejlig bønnesalat til med masser af krydderurter og andre gode ting. Det var meningen at jeg ville have brugt sorte bønner, men dem kunne jeg ikke få fat i, så det blev til en dåse med blandede bønner istedet for………

Bacon/porre- og kartoffeltærte (fra Divxit), 4 pers.:
750 g kartofler, uden skræl, skåret i små tern
200 g bacon i tern
1 bdt. porrer, godt rensede og skåret i tynde ringe
3 fed hvidløg, knust og finthakket
frisk timian, finthakket
salt, friskkværnet peber
2 æg
2½ dl piskefløde
1 håndfuld revet Comté ost (kan udelades eller en anden ost kan bruges)
tærtedej/butterdej
Blancher de små kartoffeltern i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af. Kom bacontern på en pande og lad dem stege ved middelvarme, så mest mulig fedt smelter fra og de bliver sprøde og gyldne. Kom dem på fedtsugende papir og derefter hældes de over i en smurt tærte-/springform. Lad baconfedtet blive på panden, kom porrer på og lad dem svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt de afdryppede kartofler og lad dem stege med et par minutter, rør i dem af og til. Tilsæt så hvidløg og timian, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i endnu et par minutter. Hæld hele blandingen over i formen til det ristede bacon.
Pisk æg sammen med fløde, ost, salt og friskkværnet peber. Hæld det over kartoffelblandingen. Løft op i blandingen, så du er helt sikker på at det er godt fordelt.
Rul tærtedejen ud, så den er lidt større end formen. Prik den godt med en gaffel og læg den så over kartoffelblandingen som et låg. Pak den overskydende tærtedej ned omkring fyldet. Sæt i en 200 grader varm ovn – jeg brugte ikke varmluft – i 20-25 minutter, til den er gylden. Vend tærten du på en tallerken eller et fad og server.

Bønnesalat med krydderurter:
1 dåse blandede bønner, godt skyllede
3 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
½ bakke cocktailtomater med på stilke, skåret i tern
½ bdt. forårsløg, finthakket
lidt valnødder
lidt cashewnødder
frisk mynte, finthakket
frisk, basilikum, hakket
purløg, hakket
Dressing:
saft af ½ lime
½ dl god olivenolie
1 spsk. hvid balsamico
1 fed hvidløg
lidt Cane syrup
flagesalt, friskkværnet peber
Kom valnødder og cashewnødder på en tør pande og rist dem, til de bliver gyldne. Lad dem afkøle og hak dem så groft.
Bland tomater, forårsløg, bladselleri og krydderurter sammen i en skål. Bønnerne kan enten tilsættes kolde (husk at skylle dem godt under koldt vand og lad dem afdryppe) eller gives et kort opkog i vand, så de bliver gennemvarme (det valgte jeg), hæld vandet fra, lad dem dryppe af og afkøle lidt. Kom dem så i skålen til de andre ingredienser.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og hæld den over salaten – det er ikke sikkert at det hele skal bruges – det skal ikke svømme i dressing. Vend det hele godt rundt. Tilsæt de hakkede nødder og server.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jun 11, 2010
  1:09 pm

  Vibeke

  Hov ?!?! … Det er jo slet ikke til at kende din blog -ss- Blev lige lidt forvirret i et par sek. Det ser godt ud 🙂 Det samme gør tærten og salaten. Mums. Jeg håber din lænd er hurtig i orden igen.


 2. Jun 11, 2010
  1:12 pm

  Emma Lovise

  Wow! Det er virkelig en fed baggrund du har fået på din blog! Meget frisk og sommeragtig! 😉


 3. Jun 11, 2010
  1:16 pm

  Vita

  Hej skønne. Halløjsa, der er kommet nye farver på. Det er flot. Sommerfriskt. Håber snart din lænd bliver god igen!!! Knus


 4. Jun 11, 2010
  2:04 pm

  Piskeriset

  Jeg synes nu, det ser godt ud! Det gør din blog i øvrigt også, flotte farver du har valgt!

  Jeg har længe ønsket at skifte udseende på bloggen, og jeg var tæt på at gøre det sidste weekend, men da jeg så opdagede de nye muligheder i går aftes, så besluttede jeg mig for, at NU skal det være, så det kommer min eftermiddag til at gå med 😛


 5. Jun 11, 2010
  3:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Jeg har lige været på posthuset og sendt pakken afsted til dig, så jeg håber at du får den i morgen – jeg ved ikke om PostDanmark stadig strejker…..

  Ja, der er kommet nye farver på, jeg er ikke helt sikker på om jeg kan lide det eller ej…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 11, 2010
  3:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Emma Lovise!

  Tak 🙂
  Jeg er stadig ikke helt sikker på om bloggen skal se sådan ud, nu må vi se….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 11, 2010
  3:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej selv skønne!

  Ja, det er meget sommerligt, men jeg skal selv lige vænne mig til det, er endnu ikke helt sikker 🙂

  Knus
  Birthe


 8. Jun 11, 2010
  3:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har længe været meget konservativ omkring min blog og jeg er stadig ikke sikker – jeg skal ihvert fald vænne mig til det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 11, 2010
  3:46 pm

  Frk. Funky

  Hej Birthe,

  Totalt lækkert design, virkelig sommerligt. 🙂

  God weekend.


 10. Jun 11, 2010
  3:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Helle!

  Mange tak 🙂

  God weekend til dig også.

  mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 11, 2010
  4:51 pm

  Inge

  Hej Birthe

  Virkelig flot baggrund du har valgt der….men måske også lidt fersk i det til dig…. måske skulle du beholde den sorte baggrund i tekst-felterne…

  God weekend til dig…

  Knus Inge


 12. Jun 11, 2010
  5:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ja, jeg skal have kigget lidt mere på det og få det tilpasset. Jeg kan egentlig meget godt lide baggrunden, men der skal ske et eller andet, jeg må igang med at lege 🙂

  God weekend til dig.

  Knus
  Birthe


 13. Jun 13, 2010
  11:52 pm

  Klejs

  Hvor er din blog god. Har brugt en par timer eller 3 på at gennemtravle den. Så er jeg også din faste læser nr. 300. Juhu!

  Må prøve bacon/porre tærte opskriften snart. Mundvandet løber.


 14. Jun 14, 2010
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Klejs!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Jeg er glad for at du har fundet mig og jeg håber, at du vil finde dig godt tilrette herinde…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!