Newyorkerbyheart

Basilikum og mynte-marinerede tigerrejer og marinerede kyllingespyd………..

Marinerede rejer sat på spyd………

Marineret kylling……….

Klar til grill-aften i tennisklubben………

Fredag var vi jo til grill-aften i tennisklubben og det var rigtig hyggeligt og vejrguderne var med os.

Jeg brugte noget af dagen på at lave tiramisu til de 13 deltagende, som jeg havde lovet. Jeg lavede 3 dobbelt portion og det var mere end rigeligt. Vi havde over en hel stanniolbakke til overs, så vores naboer blev begavet med noget og nogen af de deltagende fik noget med hjem………

Alle – undtagen mig – startede med at spille tennis mod hinanden. Jeg vidste, at hvis jeg også skulle have noget ud af aftenen, så skulle jeg ikke deltage i det, så jeg tog først derop ved 19.30 tiden, hvor de var ved at være færdige med at spille. Efter alle havde fået klædt om, var kullene ved at være varme og så blev der ellers grillet.
Det var en super hyggelig aften og tiramisu’en faldt i god jord, så det var jo dejligt. Jeg tog hjem ved 23-tiden, da var de fleste taget hjem og at sidde på sådan nogle bænke uden rygstøtte, det er ikke lige sagen for min krop. Kæresten blev og hyggede sig deroppe og var vist hjemme ved 01.30-tiden.

Vi skulle selv have kød og tilbehør med. Jeg lavede ekstra pastasalat og dressing, fordi vi havde lovet at tage noget med til kærestens kammerat også.

Vores pastasalat bestod af:
kold pasta
radiser i skiver
blomkål i små buketter
squash i kvarte skiver
San Marzano tomater i tern og
rød snackpeber

Af kød havde vi en lille entrecôte med til os hver og derudover nogle spyd med marinerede tigerrejer og nogle spyd med marineret kylling.

Basilikum-/myntemarineret tigerrejer:
frosne, rå tigerrejer med skal, optøede
olivenolie
limesaft
hvidløg, knust og finthakket
frisk basilikum, hakket
frisk mynte, hakket
en anelse Cane syrup
salt, friskkværnet peber
Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Bland alle ingredienserne til marinaden, vend rejerne i og lad dem marinere i 2-4 timer. Sæt dem på spyd, hvis der bruges træspyd skal de lægge i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges. Grill rejerne et par minutter på hver side over direkte varme, til rejerne er blevet røde og de er netop gennemstegte. Giv dem endelig ikke for meget, så bliver de meget kedelige.

Marinerede kyllingespyd:
2 kyllingebrystfileter, skåret i tern
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. Cane syrup
lidt piri piri
2 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
Kom kyllingekød i tern i en frysepose. Rør ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i posen til kyllingen. Ælt marinaden godt ind i kødt. Luk posen tæt og lad det marinere i køleskab i mindst 6 timer, helst natten over. Kødet taget op af marinaden og sættes på spyd. Bruges der træspyd, skal de trække i koldt vand i mindst ½ time, inden de skal på grillen. Grill spydene 3-4 minutter på hver side, til kødet er netop gennemstegt.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!