Newyorkerbyheart

Caesarsalat med citronmarineret kylling (Spis Bedre nr. 6/2010)………….

Kyllingebrystfileterne lægges i et lille fad eller på en tallerken og marines, mens salaten laves………

Pasteuriseret æggeblomme, dijonsennep, finthakket ansjoser, hvidløg, worcestershiresauce, citronsaft og hvidvinseddike kommes i en skål……..

Olie piskes i lidt efter lidt, indtil en sammen hængende dressing haves og så tilsættes fintrevet, frisk parmesan……..

Croutoner……..

De marinerede kyllingefileter steges på en grillpande eller på havegrillen………

Aftenens tallerken………..

Puhh, hvor har luften været tyk i dag, det letter ikke ligefrem ens vejrtrækning – og slet ikke når man er så dum også at vaske gulv i sådan et vejr! Så lyder jeg som et blæsebælg – ikke just charmerende *S* Men gulvet blev rent og nu kan jeg med god samvittighed se frem til weekendens udflugt til Møns Klint
Jeg har gået og glæder mig hele ugen, nu krydser jeg bare fingre for at vejret vil være nogenlunde med os. Det behøver slet ikke være varmt, men tørvejr vil være rigtig dejligt………..
Om søndagen, på vejen hjem, lægger vi vejen forbi Stevnsfortet, som især kæresten glæder sig rigtig meget til, men det ser nu også ret spændende ud.


Menuen idag stod på caesarsalat med citronmarineret kylling, en opskrift fra Spis Bedre nr. 6/2010. Der er ikke noget som en god caesarsalat og denne opskrift er ret autentisk, ihvert fald hvad dressingen angår. Hvis I skulle være lidt forbeholdne eller nervøse for at bruge ansjoser, så prøv det alligevel (I kan jo altid skære lidt ned på mængden), men de giver en ekstra dimension til smagen – uden at smage igennem på nogen måde!
Kyllingen fik en rigtig god smag af marinaden, uden at være gennemtrængende eller dominerende. Selvom der ikke er mange grøntsager i salaten, så er den ret mættende pga. kyllingen. Jeg overvejede at tilsætte lidt cocktailtomater, for at peppe det hele lidt op (farvemæssigt), men jeg valgte alligevel at lade være og lave den helt “plain”. 
Jeg halverede opskriften, for i bladet var den til 4 pers. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….


Caesarsalat med citronmarineret kylling (Spis Bedre nr. 6/2010), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
fintrevet skal af ½ økologisk citron
saft af en lille halv citron
flagesalt, friskkværnet peber
1 spsk. rosmarinnåle, finthakket
4 små hjertesalater eller 2 romainesalat, godt skyllet og slynget tør, plukket i mundrette stykker
2 skiver godt surdejsbrød, skorpen skåret af og skåret i tern
1 spsk. olivenolie
frisk parmesan ost, høvlet 
Dressing:
½ pasteuriseret æggeblomme (altså 1/4 bæger)
1½ ansjosfilet, meget finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. worcestershiresauce
1 tsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. hvidvinseddike
½ dl olivenolie
½ tsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber
½ dl fintrevet, frisk parmesanost
evt. lidt mælk
Start med at skære nogle skrå snit på overfladen af hvert kyllingebryst, med en skarp kniv. Læg dem i et lille fad eller på en tallerken. Pres citronsaft over, riv skallen fint og fordel den over og drys med finthakket rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber. Dæk fad/tallerken til med film og sæt i køleskab, men salat og dressing laves.
Kom brødtern i en frysepose og hæld olien ned i. Pust luft i posen og hold den sammen, så den er som en ballon. Ryst så posen godt, så oliven fordeles ligeligt på brødet. Hæld ud på en bageplade med bagepapir, sæt i en ovn ved 175 grader, drys med ganske lidt flagesalt og lad dem bage til de bliver gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
Dressing:
Kom pasteuriseret æggeblomme, dijonsennep, hvidløg, worcestershiresauce, citronsaft, finthakkede ansjoser og hvidvinseddike i en skål. Stil skålen ovenpå en fugtig karklud, så den står godt fast. Tag et piskeris og start med at tilsætte olien dråbevis, indtil olien er pisket godt ind i resten, så det ikke skiller. Derefter kan olien tilsættes i en tynd stråle, under konstant piskning. Tilsæt den fintrevne, friske parmesan og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for tyk.
Varm en grillpande godt op, eller tænd op i havegrillen. Steg et par minutter på hver side ved høj varme, skru ned til middelvarme (inddirekte varme på havegrillen) og steg så videre til de er lyserøde indeni. Tag grillpanden af varmen, dæk kyllingefileterne til (stadig på panden) med stanniol og lad dem stå og trække færdig, til de er helt gennemstegte. 
Riv salaten i mindre stykker og fordel på 2 tallerkner. Skær kyllingefileterne i skrå skiver og fordel ovenpå salaten. Dryp med dressingen og fordel croutoner og flager af parmesan ovenpå. Server straks.
 

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 10, 2010
  4:18 pm

  lutinlive

  Uhh det ser godt ud Birthe.. Skal selv have det i aften, jeg elsker det simpelthen.. Og efter at have set de billeder der, glæder jeg mig endnu mere…


 2. Jun 10, 2010
  7:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lutinlive!

  Åh, det var SÅ godt! 😀 Det kunne jeg godt spise rigtig tit…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 10, 2010
  10:52 pm

  Piskeriset

  Ja, jeg må indrømme, at jeg hører til de ansjosskeptiske, men på et tidspunkt må jeg da tage mig sammen til at proppe det i maden igen! 😀

  Håber I får en god tur til Møn – det er et skønt område af Danmark 🙂


 4. Jun 10, 2010
  11:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har også altid været meget skeptisk ang. ansjoser – og det bliver jo ikke mindre når man lugter til dem 😉 – men de smagte altså ikke igennem – synes jeg ikke. Min kæreste er meget "overfølsom" overfor fiskesmag – og der lød kun tilfredse lyde fra ham……

  Jeg glæder mig så meget til Møn, jeg er sikker på at det bliver en god oplevelse……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!