Newyorkerbyheart

Danish Air Show, Skrydstrup 06.06. 2010………..

07 juni , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Oplevelser - Tags: , ,

Awacs (Airborne Warning And Control System) fly………

Fly fra US Airforce………

Snescootere der har været på mission i Grønland……

Kampfly……….

Kæmpe stor helikopter………

Lear jet………..

Opvisning af gamle kampfly………

Formationsflyvning………

Denne jeep (??) var kæmpe stor og fuldt udstyret……..

Faldskærmsudspringning………..

Kender I filmen “Memphis Belle“? Jeg ved ikke om flyet er derfra, men den ligner den ihvert fald meget……

Jagerfly laver opvisning…….

I dag har jeg været tidligt oppe, for der stod “Danish Air Show 2010” på programmet.

Kæresten vækkede mig kl. 07.15 – slet ikke et tidspunkt jeg er vant til at stå op på – så er det ihvert fald kun for at gå på toilettet og så tilbage i seng hurtigst muligt!
Men vi vidste af erfaring, at det var med at komme tidlig afsted. Vi var der for 10 år siden, så nu synes vi at det var tid til at få det genopfrisket…….

Vi var der ca. kl. 08.45 og sad endda lidt i kø, allerede på det tidspunkt. Jeg har hørt siden, at det har været noget der ligner kaotiske tilstande på vejene omkring Skrydstrup/Vojens, så vi var glade for at vi kom så tidligt. Vi var bestemt ikke blandt de første, der var allerede rigtig mange mennesker, men som tiden skred frem, steg menneskemængden betragteligt!
Politiet har sagt at de mener der har været over 125.000 mennesker til arrangementet, hvor flyvevåbnet fejrede deres 60 års jubilæum. Det gjorde det selvfølgelig heller ikke mindre attraktivt, at vejret var så dejligt, faktisk til tider lige varmt nok……….

Der var masser at kigge på – og HUSK ørepropper!!! Når jagerflyene farer hen over himlen, så er det altså lige så jorden ryster og trommehinden står og vibrerer. Tilsidst blev jeg faktisk helt dårligt af de vibrationer i jorden, som jagerflyene fremkaldte – men jeg er altså også ret sart! – det føltes som om jeg havde opholdt mig i luftgyngerne et par timer eller noget i den stil.

Dronningen og prinsen var der også, men vi så dem nu ikke – eller faktisk så vi et kort glimt af prins Henrik der blev kørt rundt i et lille tog på pladsen – men det gik så hurtigt, så vi næsten ikke nåede at opfatte det……

Det er et kæmpe arrangement og hvis I får chancen engang så tag dertil. De har virkelig gjort en masse ud af det, maden er billig og det samme er drikkevarer. Der er masser af toiletter og BÅDE indgang og parkering er GRATIS!! Men kom i GOD tid inden det starter – ikke senere end kl. 09.00………

Vi tog hjem ved 14-tiden og det var forbavsende let at komme derfra. Der var lige lidt kø ved udkørslen fra parkeringspladsen, men ellers gik det fint og der er masser af militærpersonel til at dirigere trafikken.

Jeg var så træt og øm (faktisk også støvet, men det er en hel anden snak *S*) da vi kom hjem, så jeg smed mig på sofaen og fik mig en lille morfar. Jeg fik dog set at Rafa (Rafael Nadal) vand French Open. Han vandt titlen for 5. gang – og han var SÅ glad!! Efter at han sidste sæson var utrolig meget plaget af skader – og mistede hans første plads på verdens ranglisten – så er det så fedt at se ham komme tilbage…………og fra i morgen er han igen nr. 1 på verdens ranglisten.
Rafa er min helt – TILLYKKE!!! (det kan jo være at han ved et eller andet mirakel kan dansk og læser med *S*)

Kæresten kørte på arbejde ved 17-tiden og i skrivende stund – kl. 00.02 er han stadig ikke kommet hjem. Jeg ved ikke hvornår jeg kan forvente ham hjem, men jeg venter lidt endnu, han synes det er så hyggeligt når jeg stadig er oppe når han arbejder sent………

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 7, 2010
  8:03 pm

  Piskeriset

  Det var sjovt at læse om – det har jeg aldrig været til 🙂


 2. Jun 7, 2010
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er et ret godt arrangement og det var vældig hyggeligt – også fordi vejret var så godt selvfølgelig 🙂

  Det er jo ikke noget der afholdes så tit, men sådan en gang hvert 10. år, da gider jeg godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 9, 2010
  1:53 am

  Tina

  Det var SÅ godt et show 🙂 Jeg elsker at komme på den flyvestation 🙂 Og kunne godt dyrke at de der shows var lidt oftere!


 4. Jun 9, 2010
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Ja, det var et rigtig godt show! 🙂
  Det er jo faktisk hvert år, men bare forskellige steder i landet……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!