Newyorkerbyheart

Grillede kyllingelår Hong Kong (fra bogen “Kul på Weber” forlaget Lindhardt & Ringhof), dertil vandmelon-/agurkesalat og champignonsalat………

Bogen “Kul på Weber” fra forlaget Lindhardt & Ringhof………….

Dagens frokost: vandmelon, forårsløg, mynte, feta og oliven – dryppet med lidt olivenolie og krydret med lidt friskkværnet peber………

Kyllingelår krydres og sættes på køl, et par timer inden de skal på grillen……….

Saucen de skal pensles med……….

Forsteges i ovnen og så pensles de………

De færdig grillede – og meget lækre – kyllingelår………

Champignonsalaten……..

Vandmelon-/agurkesalat………

Aftenens tallerken………

Sikke dig en skøn og smuk dag det har været i dag! Jeg er ikke helt så træt længere, så jeg har rigtig haft mulighed for at nyde det. Jeg har lagt ude i solen og læst, så længe det ikke er for varmt, så kan jeg vældig godt lide det – idag var det lige tilpas……..

Til frokost lavede jeg en dejlig, forfriskende salat med vandmelon, som er en af mine yndlingsspiser. Jeg er vild med kombinationen af det saftige og søde fra vandmelonen, det salte fra fetaen og det lidt skarpe fra oliven og forårsløg – perfekt kombination, som går op i en højere enhed. Jeg tilsatte også lidt mynte, fordi det er sundt og fordi jeg endelig har fået det til at gro ude i krukkerne *S*

Kæresten arbejder længe i disse dage – idag var han først hjemme kl. 19.00 – og han sikkert også arbejde hele weekenden. Det er MEGET længe siden det er sket og han har ihvert fald ikke arbejdet en hel weekend i den tid vi har boet her i vores nye hus. Fra jeg lærte ham at kende og de første 5 år frem arbejdede han meget mere end han har gjort i de sidste år. Dengang kom han altid sent hjem – dvs. efter kl. 19, selvom han tog afsted kl. 05.30 om morgenen!! – og han arbejde også weekender og helligdage. Der kunne gå flere perioder, hvor jeg stort set kun så ham når han spiste og sov. Heldigvis har det ændret sig, han er jo heller ikke 20 år længere og den periode tog hårdt på ham…………
Nu nyder vi den ekstra tid vi har fået sammen, så det er helt underligt at skulle indstille sig på det igen, selvom det kun er for en kort periode.

I dag stod menuen på kyllingelår og 2 forskellige slags salater. Jeg fandt en ret spændende opskrift i bogen “Kul på Weber“, forlaget Lindhardt & Ringhof, som er en god og inspirerende bog, her i denne tid hvor grill-sæsonen er på sit højeste. Den er fyldt med lækre og tilgængelige opskrifter på alt fra forretter og snacks til bagning og desserter. Samtidig har den også tips til hvordan grillen skal vedligeholdes og hvordan der kan grilles på forskellige måder i en Weber grill………

De eneste ændringer jeg lavede var at jeg kun brugte kyllingeunderlår og at jeg tilsatte lidt Cane Syrup, som jeg har fået af Dansukker. Jeg kan godt lide at der er lidt sødt i den sauce som jeg pensler med når jeg griller og Cane Syrup er perfekt, fordi den ikke er så mørk i smagen som f. eks. brun farin (som tit bruges i BBQ saucer).
Da jeg valgte at grille på gasgrill, valgte jeg at forstege kyllingelårene i 15 minutter i ovnen. Vores gasgrill har kun 1 brænder, så der kan ikke grilles inddirekte på den og jeg har derfor nervøs for, at kyllingelårene ville blive brændte hvis de kun skulle grilles over direkte varme.
Jeg lavede et par snit i lårene inden de blev krydret og sat på køl, så kunne saucen også trænge ind i kødet, når det skulles pensles på.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Grillede kyllingelår Hong Kong (fra bogen “Kul på Weber“, forlaget Lindhardt & Ringhof), 2-3 pers.:
1 pose kyllingeunderlår, optøede
groft salt, friskkværnet peber
Sauce:
2 spsk. hoisin sauce
2 spsk. æbleeddike
1½ spsk. dijonsennep
2 tsk. Cane Syrup
2 tsk. soyasauce
2 tsk. rapsolie
friskkværnet peber
Godt 2½ time inden kyllingelårene skal grilles, tages de ud og gåes efter for urenheder. Skær et par snit i dem på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad og krydr dem på begge sider med groft salt og friskkværnet peber. Dæk dem til og stil i køleskabet i et par timer. Sæt dem i en 200 grader varm ovn og forsteg dem i 15 minutter.
Rør alle ingredienserne til saucen sammen. Tag lårene ud af ovnen og pensl dem på begge sider med lidt af saucen, lad dem køle en anelse af. Tænd gasgrillen – en almindelig kulgrill kan selvfølgelig også bruges (inddirekte varme) – skru ned på lav varme og læg lårene på. Grill dem i endnu 15-20 minutter, mens der pensles jævnligt med resten af saucen, lårene skal selvfølgelig være gennemstegte inden de tages af grillen. Prøv at stikke i den med en gaffel, hvis kødsaften er klar er de færdige.
HUSK: at lægge låget på mellem hver gang der pensles, det giver den bedste smag.

I det seneste nummer af Food Network Magazine, fandt jeg dagens tilbehør, som begge dele var en succes. Jeg syntes rigtig godt om champignonsalaten, som havde en skøn smag og hvor champignonerne stadig have bid.
Jeg vidste at jeg ville kunne lide salaten med vandmelon og den blev ikke mindre god af at tilsætte hakkede cashewnødder, som tilfører noget sprødt……..

Champignonsalat (fra Food Network Magazine), 2-3 pers.:
5-6 store champignon, skåret i tynde skiver
3 spsk. friskpresset citronsaft
2 spsk. olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
2 spsk. finthakket dild
2 spsk. finthakket purløg
Kom champignon i en skål. I en lille skål røres citronsaft, olie, dild, purløg, salt og friskkværnet peber sammen. Hæld det over champignonerne og vend det hele rigtig godt rundt. Lad det stå tildækket på køkkenbordet en god halv times tid inden det skal serveres.

Vandmelon-/agurkesalat (Food Network Magazine), 4 pers.:
ca. ½ vandmelon uden kerner, skåret i mundrette stykker
1 agurk, flækket på langs, udkernet og skrællet, skåret i tern
1 håndfuld mynte, hakket
1 håndfuld usaltede cashewnødder, hakket
½ rødløg i meget tynde skiver
½ dl olivenolie
saft af ½ citron
100 g god feta, smuldret
groft salt, friskkværnet peber
Kom rødløg i koldt vand og lad det stå i ca. 15 minutter, så er smagen ikke længere så stærk og gennemtrængende. Hæld vandet fra og lad det afdryppe.
Bland vandmelon, mynte og agurk. Knug resten af væden fra løgene og kom dem ved, vend det hele godt rundt.
Pisk citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen. Hæld det over salaten lige inden servering og vend godt rundt. Drys tilsidst med feta og cashewnødder. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 2, 2010
  10:33 pm

  Lea

  Det er verdens bedste sommermad du lige lavet der.
  Nu bliver jeg altså nød til at lave vandmelonsalat.


 2. Jun 2, 2010
  10:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Tak 🙂
  Det smagte ihvert fald super godt og helt perfekt på en aften som i aften……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 3, 2010
  12:34 pm

  Piskeriset

  Det ser rigtig dejligt ud! Jeg havde håbet på at grille i morgen og lørdag, men gemalen og jeg er pt. sløje, så vores aftaler er aflyste, og appetit er der ikke meget af. Æv.

  Jeg tror, jeg vil kigge nærmere på den grillbog, du skriver om. Jeg prøver godt ikke at købe flere kogebøger pt., men det er jo meget godt at have noget til ønskesedlen… 😉


 4. Jun 3, 2010
  12:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte virkelig godt og alligevel forholdsvis let aftensmad 🙂

  Jeg er ked af at høre at I begge er dårlige, det er da et træls tidspunkt, nu hvor vejret et blevet rigtig godt. God bedring til Jer begge!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!