Newyorkerbyheart

Kalvekoteletter med rygeostspinat (Spis Bedre nr. 6/2010)………….

Spinat dampes sammen med lidt madlavningsfløde og derefter røres osten i………

Friskkogte, nye kartofler serveres med spinatblandingen og tyndt skivede radiser……..

Aftenens tallerken…….

I dag skulle der afprøves en opskrift fra det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 6/2010), men det blev lidt anderledes end i bladet.
For det første havde jeg kun kalveschnitzler – og for det andet glemte jeg et købe rygeost – og da jeg så ville købe det i den lille lokale Dagli’ Brugs – ja så havde de det ikke! Så gode råd var dyre, men jeg tænkte at ost er jo ost (eller det ved jeg godt ikke helt er rigtig, men lige i dette tilfælde må det gælde *S*) og så købte jeg noget økologisk hvidløgsost i stedet for.
Det smagte nu rigtig godt og kan sagtens bruges, men jeg kan godt forestille mig at det vil være helt perfekt med rygeost (som jeg jo holder så meget af……..)

Jeg ændrede opskriften så den passe til 2 pers. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Kalveschnitzler med rygeostspinat (Spis Bedre nr. 6/2010), 2 pers.:
2 kalveschnitzler (eller endnu bedre, kalvekoteletter)
4-500 g små, nye kartofler
200 g frisk spinat, godt skyllet og afdryppet
½ dl (madlavnings)fløde
salt, friskkværnet peber
ca. 40 g hvidløgsflødeost (jeg brugte økologisk Castello)
½ bdt. radiser, skåret i tynde skiver
lidt olie
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er netop møre, de bliver bedst hvis du – når du kan mærke at de er næsten møre – så slukker, trækker dem af varmen og lader dem stå og trække lidt med låg, til de er netop møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre på eftervarmen.
Kom fløden i en gryde sammen med den afdryppede spinat, salt og friskkværnet peber. Lad det dampe, til spinaten falder sammen. Tilsæt osten og lad det smelte, smag til.
Steg kalveschnitzlerne i lidt olie eller smør, til de er som ønsket, krydr dem med lidt salt og friskkværnet. Skær radiserne i tynde skiver.
Hæld de friskkogte kartofler op i et fad, hæld spinatblandingen over og drys med radiserne. Server til de stegte kalveschnitzler.

Jeg har været uendelig træt i dag! Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor, men det er jo en af side-effekterne ved min sygdom – den uendelig og enerverende træthed. At gå med konstante smerter er en ting, men trætheden det er noget helt andet. Jeg synes at det er så psykisk drænende altid at være så træt og uoplagt!
Nå, men jeg fik da hevet mig selv lidt op ved hårrødderne og fik lavet lidt husligt, lavet indkøbslister osv.

I går var sidste tennistræning inden ferien – det kan selvfølgelig være en af grundene til at jeg har været så træt i dag – men det var nu ikke hårdt i går. I går var det ren hygge, hvor vi spillede lidt double og fik en øl/sodavand bagefter. Jeg kommer til at savne træningen her mens der holdes ferie………..

I morgen skal vi jo til Skt. Hans arrangement på Sønderskov Slot sammen med kærestens søster og hendes kæreste og det glæder jeg mig meget til. Jeg har lovet at bage lidt sødt til kaffen og kæresten har bestemt at det skal være den her desuden har jeg kig på nogle småkager som jeg også fandt i det seneste nummer af Spis Bedre, men mere om dem i morgen – eller hvornår jeg får skrevet om dem.

Bøger:
I dag har jeg lige købt “Skrig under vand” af Øbro/Tornbjeg og jeg glæder mig meget til at læse den. De havde den i Netto fra i dag til kr. 129,- (også i mange andre dagligvarebutikker). Den har vundet Politikens Krimikonkurrence, så jeg håber at den lever op til mine forventninger.
På det sidste synes jeg faktisk at jeg er blevet lidt skuffet. Jeg købte både “Svinehunde” og “Hypnotisøren“, men jeg synes ikke de var så gode som de var udskreget til! Bevares, jeg var da ok underholdt, men de var langt fra hvad jeg havde forventet. Efter min mening var de blevet hypede alt for meget, så jeg blev lidt skuffet.
Den næste bog jeg skal spare op til bliver “Julie” af Anne Fortier, som jeg synes ser rigtig spændende ud. Forventningens glæde er den bedste……..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jun 22, 2010
  10:41 pm

  Piskeriset

  Oh – de der radiser gør det altså ekstra sommerligt at se på 🙂

  Nu må jeg med skam indrømme, at jeg ikke har fået smagt rygeost. Er de kraftige i smagen, og smager de faktisk af røg?


 2. Jun 22, 2010
  10:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, de gør det rigtig fint at se på – og kan man ikke lide dem, kan de jo pilles fra 😉

  Jeg er VILD med rygeost – og ja, det smager lidt af røg – men jeg synes ikke at det er kraftigt.
  Hvis du synes det er for kraftigt i smagen, kan du jo prøve dig med frem med rygeostsalat. Du tager rygeost (gerne den fra Løgismose) og blander med lidt creme fraiche 9%, desuden radiser (jeg ved godt at du ikke er så gode venner med dem, men alligevel *S*) og masser af purløg. Det smager skøøønt på lækkert rugbrød og er SOMMER for mig……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 22, 2010
  10:51 pm

  Piskeriset

  Godt tip – det må jeg se, om ikke jeg kan huske at prøve snart 🙂


 4. Jun 22, 2010
  11:38 pm

  Mutti

  Jeg har lige købt Julie i dag i studentergave til min svigerdatter. Havde fået den anbefalet af en tidligere redaktør på Gyldendal. Den skulle være super.. Så god fornøjelse når du når til den.

  Selv vil jeg blive skrevet op på biblioteket. Skriver mig konstant op til gode bøger, som så kommer dumpende hen ad vejen – ret fedt – og gratis 🙂

  Mange hilsner
  Tina


 5. Jun 23, 2010
  10:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeriset!

  Det synes jeg at du skulle 🙂 Jeg synes at det smager virkelig godt og er indbegrebet af sommer for mig….

  Held og lykke med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 23, 2010
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Nu har jeg lige bestilt "Julie" – sammen med nogle af Mari Jungsteds bøger (paperback), hende har jeg aldrig læst noget af 🙂

  Jeg har desværre sådan et gen, at jeg gerne vil eje min bøger. Ret dyrt, men også en daglig glæde, når jeg kan gå ind og sidde og nyde stilheden i mit lille "bibliotek"….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 23, 2010
  8:41 pm

  Louise

  Kender godt det der med at ville eje bøgerne 🙂 Sådan har jeg det også, men jeg kan nu også godt bruge biblioteket en gang imellem. Jeg har gået og luret på alle de der nye krimier, der er kommet frem og udskreget som toppen af poppen, men har faktisk ikke fået hverken købt, lånt eller læst nogen af dem.


 8. Jun 23, 2010
  10:03 pm

  Jessica

  You may be interested in this giveaway Miss New Yorker!
  http://livingembellished.blogspot.com/2010/06/giveaway-in-new-york-minute.html


 9. Jun 24, 2010
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Jessica,

  thanks for the link 🙂

  My best,
  Birthe


 10. Jun 24, 2010
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg bruger mest biblioteket til lydbøger, dem ofrer jeg trods alt ikke penge på – men tit kan de downloades gratis forskellige steder 🙂

  Jeg er blevet ret skuffet over et par af dem der blev hypet meget, men denne (Skrig under vand) lader nu til at være rigtig god!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!