Newyorkerbyheart

Kyllingesalat med bladselleri, druer, valnødder og mynte……..

Kylling, valnødder, forårsløg, vindruer og mynte……..

Dressingen vendes i og så er det klar til spisning…….

Dagens frokosttallerken…………..

Jeg havde noget kylling tilovers fra den anden dag og det besluttede jeg at bruge i dag, til at lave lidt frokost. Det blev nærmest sådan lidt waldorf-agtigt, men tilsat noget frisk mynte, fik det et helt nyt twist. Jeg synes at mynten passede rigtig godt til salaten, det smagte SÅ dejligt……….

Kyllingesalat med bladselleri, druer, valnødder og mynte:
en rest stegt eller kogt kylling, skåret i mindre stykker
et par stilke bladselleri i tynde skiver
blå og grønne vindruer uden sten, halveret
valnødder, grofthakket
friske mynteblade, finthakket
1 forårsløg, fintsnittet
Dressing: (se note)
2-3 spsk. creme fraiche 9%
1 spsk. mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
salt, friskkværnet peber
Bland alle ingredienserne til salaten sammen i en skål. Rør creme fraiche med mayonnaise og smag til med salt og friskkværnet peber. Vend det i kyllingeblandingen, der skal kun lige være nok til at det binder det sammen. Server med brød

Note:
Mængde af dressingen tilpasses til den mængde salat der haves. Den mængde der er angivet passede til min portion. Salaten skal endelig ikke svømme i dressing, kun bindes sammen, så tilsæt den lidt efter lidt.

Bøger:
Jeg er stadig ved “Og hun takkede guderne” af Jussi Adler-Olsen og det er altså ikke fordi jeg ikke læser i den, det er bare som om den aldrig får ende! Jeg læser i den hver eneste aften………
Men det er nu ikke fordi den er dårlig – heller ikke super god – men den er ok, det lader bare til at jeg ikke kan få den afsluttet. Men nu kan jeg begynde at se en ende på den……….

Vores sommerferie er en on-going-story! Vi har haft uendelig svært ved at beslutte os i år, der er bare alt for mange valg. Faktisk var det meget lettere hvis vi bare tog til Sverige som vi plejer, så skulle der ikke bruges så mange kræfter på det.
Men nu har vi altså besluttet os til, at i år skal vi ikke til Sverige på sommerferie. Ikke fordi vi er blevet trætte af Sverige, men der skal ske lidt andet.
Jeg har brugt uanede mængder af tid, på at søge på rejsesider, tjekke priser, sammenligne osv – og sammenholdt med alt det andet jeg også foretager mig – så har der været alt for få timer i døgnet i den sidste tid. Jeg er langt bagud med ting jeg burde få gjort, projekter osv………
Vi lagde ud med at ville til Gardasøen, så faldt vores øjne på Amalfikysten som ser så smuk ud – men som alligevel var lidt over vores feriebudget. Det er jo sådan at vi også gerne vil til Rom til efteråret og da der kun er en der tjener penge her i husholdningen, så har det jo sine grænser *S*
Vi kiggede på Kroatien, på Kreta og på Tyrket, inden vi besluttede os for at nu skulle vi til Mallorca. Men vi er lidt nervøse for at Mallorca har for meget badeferie over sig, hvad vi slet ikke er til. At ligge på en strand en hel dag, er bare slet ikke os. Der skal være ting at se på, gamle bygninger, gamle byer osv. Så nu er vi gået tilbage til Italien og jeg tror at vi nu endelig har besluttet os for Firenze – men være ikke overrasket hvis jeg i næste uger skriver noget helt andet *S*

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 20, 2010
  5:37 pm

  Konsinski

  Hej Newyorker 🙂

  Jeg har netop læst din indlæg, og jeg synes ikke du skal være nervøs for Mallorca. Vi var der sidste år i påsken – altså udenfor badesæsonen, og vi nød det. Har lavet et indlæg på min blog som du evt. kan læse: http://blog-dyn.tv2.dk/konsinski/entry312286.html

  Hilsen Lisbeth


 2. Jun 20, 2010
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Tusinde tak fordi jeg måtte kigge med på din ferieberetning, det er godt nok flotte billeder 🙂
  Jeg har også hørt fra andre – og nu er dilemmaet jo så – at jeg har lyst til Mallorca (nu hvor vi lige havde bestemt os for Firenze)……..livet er "svært" *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 21, 2010
  10:45 pm

  Piskeriset

  Ej, det lyder som en god salat. Jeg ville dog undlade bladsellerien, som jeg har et ret anstrengt forhold til, men super idé med mynten.

  Hvis I ender med at tage til Firenze, og det er i en uge, så sørg for at tage et par smutture til de tilstødende byer/områder. Jeg synes, at det var interessant at besøge byen, da vi var der i maj, men jeg ville nok ikke bruge en hel uge der. Nu er jeg heller ikke sååå kunstinteresseret, og det er helt sikkert det, som trækker mange mennesker til.


 4. Jun 21, 2010
  10:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  I mange år kunne jeg virkelig ikke fordrage bladselleri, men nu er jeg faktisk blevet glad for det og bruge det (meget fintsnittet) i salater – men det kan jo sagtens udelades. Mynten gav en virkelig fin samspil med de øvrige ingredienserne – især druerne. Jeg er jo blevet så glad for mynte, så jeg nærmest puter det i al ting efterhånden 😉

  Ej, nu har jeg svaret på det med Firenze i en anden besvarelse – sorry! Det var fordi jeg havde læst kommentarerne inden jeg begyndte at besvare – jeg skal vist til og i seng…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!