Newyorkerbyheart

Nødde- og karamelkager (Spis Bedre nr. 7/2010)………..

Forskellige saltede nødder hakket groft………

Dejen formees til en firkantet rulle……….

Når dejen er afkølet, skæres den i skiver og sættes på bageplade……..

Er de ikke fine?……

Færdigbagte……..

Uhmmm………

I går var det jo Skt. Hans aften og vi havde en aftale på Sønderskov Slot sammen med kærestens søster og hendes kæreste. Vi havde bestilt en grillbakke, men jeg har lovet at bage lidt sødt til kaffen. Udover denne (som kæresten bestemte) bagte jeg disse småkager, som er fra Spis Bedre nr. 6/2010). De blev virkelig gode og smager skønt, sprøde og knasende – men jeg fik slet ikke så mange som der stod i opskriften! Jeg ved ikke om jeg gjorde noget forkert, men allerede da jeg lavede dejen, kunne jeg slet ikke forstå at den skulle kunne deles i 2. Altså det ville jeg selvfølgelig godt kunne ha’ gjort, men så ville rullerne ihvert fald ikke have været særlig store.
I bladet stod der at der ville blive ca. 70 stk., fik ca. 17 stk. Mine flød også lidt ud, der ser dem i bladet ikke ud til at have gjort – men anyway, de var en succes *S*

Nødde- og karamelkager (Spis Bedre nr. 6/2010), ca. 17 stk.:
1 dl blandede, salte nødder (jeg brugte saltede cashewnødder, saltede peanuts og saltede pistacienødder)
75 g smør
½ dl rørsukker
1 tsk. vaniliesukker
1 spsk. ahornsirup
1½ dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
Hak nødderne groft. Rør smør, sukker, vaniliesukker og sirup blødt med en el-mikser. Bland mel med bagepulver. Rør melet i sammen med nødderne, ælt dejen hurtigt sammen. Form dejen til en firkantet rulle (se note 1), som pakkes i film og lægges i køleskab i ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 175 grader (jeg brugte ikke varmluft). Skær rullen i ca. 2 sm. tykke skiver (se note 2), som lægges på bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Flyt småkagerne over på en bagerist, hvor de afkøles helt.

Note 1:
I bladet stod der at dejen skulle deles i 2 og formes til firkantede ruller, ca. 30 cm. lange og 3 cm. i diameter – det havde jeg slet ikke dej nok til – så derfor lavede jeg kun 1 rulle.

Note 2:
I bladet står der at rullen skal skære i 2 cm. tykke skiver. Mine blev ca. 1½ cm., for ellers ville jeg jo ikke have fået nær så mange småkager……

Hvis I prøver at bage dem og får flere ud af denne portion, ved at følge den originale opskrift, så lad mig det venligst vide. Jeg er spændt på om det er mig det er galt med eller om bladet måske har lavet en trykfejl……….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 24, 2010
  9:18 pm

  Piskeriset

  Hårh, de ser vel nok gode ud! Jeg ved ikke, om jeg tør skrive det, men… 'endnu en til listen' 😉


 2. Jun 24, 2010
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  De småkager blev rigtig lækre og er helt sikkert nogle jeg skal bage igen……..og igen 🙂

  Chokoladekransen er en af kærestens absolut yndlings – og den smager altså også godt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 31, 2010
  3:55 pm

  Anonymous

  Sådan synes jeg det er med alle opskrifter – Jeg laver næsten altid dobbelt portion ift opskriften for at få nok, når jeg bager


 4. Jul 31, 2010
  4:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Synes ikke jeg har oplevet det så slemt før – men gode, det var de nu 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!