Newyorkerbyheart

Pastafad med kylling, grøntsager og tomatsuppe……….

Dagens frokost: brasede kartofler med spejlæg og purløg, dertil en whiskysauce som vores nabo har lavet……

Kylling skåret i tern, brunes af……..

Derefter sautere bacon og løg, efter lidt tid kommes gulerødder ved………

Squash, snackpeber og hvidløg tilsættes………

Det hele blandes med kylling og kogte suppehorn (pasta)………

Panden koges af med tomatsuppe og creme fraiche – derefter hældes det over pastablandingen……….

Der drysses ost over og så skal den i ovnen……….

Færdigbagt og meget velduftende………

Aftenens tallerken……..

I går lavede vi absolut INTET – andet end at ligge på sofaen en stor del af dagen – jeg havde en krop der ikke helt ville som jeg ville og kæresten havde vist lidt tømmermænd *S*. Jeg var så træt, så jeg fik mig en rigtig lang lur på sofaen, en lur der nærmest varede det meste af dagen………

I dag har været en bedre dag og i eftermiddags tog vi op på tennisbanen lidt. Vi slog nogle bolde og så fik jeg lov til at more mig med boldmaskinen – det var sjovt, men også hårdt – og nu er jeg igen helt færdig (men alligevel glad fordi jeg fik rørt mig lidt). Da jeg gik fra tennisbanen, rystede mine ben helt under mig – det er det med den “stop-knap” som jeg mangler *S* – og jeg er godt stiv og øm i kroppen, så nu går der lige et par dage, inden jeg er frisk igen.

Aftensmaden i dag stod på et rigtig lækkert pastafad med kylling og grøntsager. Grøntsagerne kan jo skiftes ud efter hvad I kan lide og hvad I har – og det samme kan krydderierne. Jeg elsker sådanne “ovn-ting”, der kan varieres efter hvad man har og hvad man kan lide. De kan jo så laves igen og igen, uden at være ens fra gang til gang.
Der burde nok have været en salat til, men det måtte vi fantasere os til, for kræfterne rakte ikke til mere…….

Pastafad med kylling, grøntsager og tomatsuppe, 4 pers.:
en god halv pose suppehorn (pasta)
3 kyllingebrystfileter skåret i tern
salt, friskkværnet peber
lidt Pasta Basilico
et par drej af Chili Explosion
1 squash, flækket på langs og kernerne skrabet ud, skåret i tern
2 store gulerødder i små tern
½ pakke baconskiver, skåret i tern
2 snackpeber i små tern
1 stort løg, finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 dåse Heinz tomatsuppe
2 spsk. creme fraiche 38%
revet mozzarella
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
Varm olivenolie op på en pande og brun kyllingekødet ad et par gange, krydr det med salt, friskkværnet peber og Pasta Basilico. Det skal ikke være gennemstegt, for det skal i ovnen. Tag kødet op og læg i et fad. Kom bacon på panden og steg til det begynder at tage farve. Tilsæt løg og lad det sautere med, til det begynder at tage farve. Tilsæt gulerødder, krydr med salt og friskkværnet peber, lad det stege et par minutter. Kom så squash, snackpeber og hvidløg ved, krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber og lad det stege et par minutter. Rør i det af og til. Kom det hele op i fadet til kyllingestykkerne og vend det godt sammen. Tilsæt den kogte pasta og vend godt rundt igen. Kog så panden af med tomatsuppen, tilsæt creme fraiche og pisk det ud, smag til med salt, friskkværnet peber og Pasta Basilico. Hæld det over pasta-blandingen, drys med revet ost og sæt i ovnen (varmluft) ved 185 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden og smeltet

Vores ferie er nu endelig blevet bestilt og den kommer til at gå til – ta daaaaaaaa – Firenze!!! Vi havde lige noget med kærestens arbejde der lige skulle falde helt på plads ingen vi kunne bestille, men nu er der ro i lejren, for nu er den booket *S*

Vi skal bo på dette hotel, som ligger rimelig centralt i Firenze og vi har booket 4 overnatninger. Det dejlige er, at vi bor lige ved togstationen og tæt ved bus, så vi kan komme ud og se nogle af de andre byer i Toscana, hvis vi skulle få lyst til det. Jeg tror ihvert fald at vi skal en tur til Lucca. Byen har nemlig som den eneste i Toscana stadig bymur rundt om hele byen – og bymuren fungerer efter sigende i dag som gågade. Den er ca. 4 km. lang og jeg synes at det vil være en oplevelse at gå en tur på den. Desuden skulle Lucca også være en charmerende lille by med små gader og smukke bygninger.

Bøger:
Jeg er jo ved at læse “Skrig under vand” af Øbro og Thornbjerg og selvom jeg frygtede lidt at den ikke kunne leve op til al den hype der har været omkring den, så må jeg sige at det synes jeg at den gør. Den er spændende og velskrevet – og hver aften må jeg fortælle mig selv, at NU skal jeg altså sove……..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 28, 2010
  1:10 pm

  Vibeke

  Jamen altså 🙂 Sad lige og overvejede hvad middagen skulle ende op med. Har taget kylling ud af fryseren… og vupti… Så disker du lige op med en genial ovn ret. Dem kan vi nemlig godt lide… nemme, lige til og man kan som du skriver tømme køleskabet for rester 🙂 Den prøver jeg i aften.


 2. Jun 28, 2010
  1:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  God sammentræf 🙂
  Jeg er sikker på at du får noget lækkert ud af det – den version jeg lavede det i, var ihvert fald en succes…….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 28, 2010
  11:30 pm

  Piskeriset

  Hæhæhæ! Tillykke med valget! Håber I får en rigtig dejlig tur. Jeg glæder mig til at høre om Lucca – det kan jo være, jeg kommer til Firenze igen på et tidspunkt for at besøge vores venner dernede, og så er det jo godt til et par tips mht. udflugter.

  Oh ja – overvej at spise det fantastiske sted, jeg skrev om i forbindelse med min tur til Firenze i maj måned. Det kan jeg bestemt anbefale (men husk at portionerne er store og mættende :-))


 4. Jun 29, 2010
  12:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det passer mig godt at det bliver Firenze 🙂 Den eneste bekymring jeg har, er om det bliver for varmt (jeg har det jo ikke helt så godt med varme), men heldigvis har hotellet aircondition.
  Du kan være helt sikker på at der nok skal komme en beskrivelse og jeg glæder mig rigtig meget til Lucca.
  Jeg må tilbage og se hvad det er for et sted I har spist i Firenze, jeg kan slet ikke huske det, men hvis du har været glad og tilfreds, så kan det kun være godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!