Newyorkerbyheart

Rødvinsmarineret flanksteak med lun kartoffelsalat med rygeostdressing og mandel-tomatsalat (Magasinet Mad! nr.5/2010)…………

En doven prinsesse på en varm dag…………

Rødvinsmarinaden til flanksteak’en……..

Rygeost-dressingen til kartoflerne……….

Mandel-tomasalaten……….

Den færdig-grillede flanksteak…………

……….stegt ligesom kæresten gerne vil have den, dvs. well-done………

Den lune kartoffelsalat med rygeostdressingen………

Gårsdagens tallerken……….

Jeg er kommet lidt bagud med at lave indlægs til bloggen, kræfterne har ikke været helt så mange som jeg kunne ønske mig og af og til vælger jeg at give mig selv lidt slappere tøjler *S*

I går var kæresten på arbejde indtil kl. 18.00, så jeg havde det meste af dagen for mig selv, men at sige jeg var produktiv, vil nok være at tage munden fuld. Faktisk lavede jeg ikke rigtig det hele store, ud over at forberede aftensmaden – men det er jo også vigtigt *S*
Sidst på eftermiddagen kom en af vores naboer ned og fik en øl og lidt snacks og så kom kæresten også hjem, så vi sad alle 3 og hyggede og lidt……..

Menuen igår stod på rødvinsmarineret flanksteak, lun kartoffelsalat med rygeostdressing og mandel-tomasalat, alt sammen fra Magasinet Mad! nr. 5/2010. I bladet er det godt nok en hvidvinsmarinade, som er lavet til kalveculotte, men jeg valgte altså en flanksteak istedet for – og kom så bare rødvin og rosmarin i, istedet for hvidvin og frisk esdragon. Jeg kom også lidt af cane syrup i, jeg kan godt lide når der er lidt sødt i marinader – og det bliver ekstra lækkert når det kommer på grillen.
Det smagte rigtig dejligt og kan virkelig anbefales, hvis I kan få fat i en fersk flanksteak, hvilket jeg synes godt kan være lidt svært engang imellem, lidt ærgeligt for jeg kan godt lide selv at marinere kødet……….
Da kæresten havde arbejdet hårdt hele dagen – og var træt og sulten – valgte jeg at grille kødet som han foretrækker det – nemlig gennemstegt.

Jeg var ret vild med den lune kartoffelsalat med rygeostdressingen, som er mild og fin i smagen, men med et fint hint af citron og kommen, som gør den ret interessant. Hvis du ikke er til kommen, så kan du selvfølgelig udelade det, men giv det en chance, det er IKKE gennemtrængende på nogen måde………

Jeg kom ikke hakket persille i tomatsalaten, del fordi kæresten ikke bryder sig specielt meget om persille og dels fordi jeg ikke havde noget. Det er virkelig en meget lækker salat, hvor de ristede mandler lige giver den lidt ekstra end en traditionel tomatsalat……..

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem.

Rødvinsmarineret flanksteak (Magasinet Mad! nr. 5/2010), 2-3 pers.:
500 g fersk flanksteak
Marinade:
2 fed hvidløg, knust og finthakket hvidløg
3 spsk. balsamico
2 par stilke rosmarin, nålene pilles af og hakkes
½ dl olivenolie
½ dl rødvin
1 spsk. cane syrup fra Dansukker
salt, friskkværnet peber
Gå flanksteak’en efter for fedt og urenheder. Rids et rudemønster i den på begge sider – ikke hele vejen igennem – men næsten. Kom den i en frostpose
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i posen til flanksteak’en. Luk posen godt til og massér marinaden godt ind i kødet, lad den stå og trække i køleskabet i mindst 6 timer, helst et døgn. Vend den af og til.
Tag den op af marinaden og lad den lægge ½ times tid på køkkenbordet, inden den skal på grillen. Grill den på en gasgrill eller en almindelig grill i haven, over gode kul. Grill den til den er som ønsket, tag den af varmen og lad den trække i 5-10 minutter, inden den skæres i tynde, skrå skiver.

Lun kartoffelsalat  med rygeostdressing (Magasinet Mad! nr. 5/2010), 2-3 pers.:
650 g små kartofler med skræl, men godt vasket
Rygeostdressing:
1 spsk. creme fraiche 38%
½ dl mælk
½ tsk. kommen
½ bakke karse
½ bdt. purløg, finthakket
fintrevet skal af ½ økologisk citron
en god halv bæger rygeost (jeg brugte den fra Løgismose, som fåes i Netto)
salt, friskkværnet peber
Skrub kartoflerne grundigt i letsaltet vand. Kog dem ca. 4 minutter (selvfølgelig efter størrrelse), tag dem af varmen og lad dem trække i vandet, til de er netop møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre på eftervarmen på blusset. Lad den køle en anelse af, men de skal stadig være lune, når salaten serveres.
Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Når kartoflerne er kølet lidt af, blandes dressingen i og salaten serveres.

Mandel-tomatsalat (Magasinet Mad! nr. 5/2010), 2 pers.:
½ bakke San Marzano tomater, skåret i kvarter
lidt mandler, smuttede
en håndfuld basilikumblade, hakket
purløg, finthakket
Dressing:
½ spsk. balsamico
1½ spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
Kom de smuttede mandler i et lille ovnfast fad og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 5-8 minutter, hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Tag dem ud, lad dem køle af og hak dem.
Kom tomaterne i en lille skål/fad, kom krydderurterne ved og vend rundt. Pisk dressingen sammen og dryp den over salaten lige inden servering. Drys med mandlerne og server.

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse “Og hun takkede guderne” af Jussi Adler-Olsen. Nu synes jeg at den er rigtig god, men den første halvdel var lidt tung at danse med synes jeg, især når jeg har været vant til at læse hans bøger om Afdeling Q! Men plottet er godt og jo længere hen i bogen jeg kommer, jo mere vænner jeg mig til den og jeg er faktisk ganske godt underholdt……….

I morgen er der tennis-træning, jeg er spændt på om det bliver til noget eller om vi regner væk. De har lovet op til 40 mm regn visse steder her i området………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 6, 2010
  10:23 pm

  Piskeriset

  Det ser godt ud! Har du gode erfaringer med flanksteak? Jeg har været lidt skeptisk mht. at købe det efter at have spist en rigtig tør udgave hos et vennepar på et tidspunkt. Men det kan selvfølgelig være tilberedningen, som ikke lykkedes…


 2. Jun 6, 2010
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!
  Ja, vi får rigtig meget flanksteak og jeg har gode erfaringer med det. Det må bare ikke steges for meget – som kæresten ellers elsker – for så kan det godt have tendens til at blive tørt – og det skal også helst marineres.
  Men jeg synes at det har en god tekstur og så er det en rimelig mager udskæring 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 7, 2010
  9:28 am

  Konsinski

  Hej Birthe,

  Lækker marinade – den må jeg bestemt prøve.. 🙂
  Kan du ikke lave et "lynkursus" i hvordan det er man skærer kødet ud?!? Kan ikke helt finde ud af hvordan det er og det er jo ærgerligt hvis man ødelægger kødet 🙂

  /Lisbeth


 4. Jun 7, 2010
  11:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Det var en rigtig god marinade, god smag 🙂

  På flanksteak er det rigtig nemt at se kødtrådene, dem skal du skære på tværs af og gerne lidt på skrå. Ved culottesteg synes jeg at det er sværere, der må jeg altid lige prøve mig frem, men ligeså snart jeg har skåret det første stykke, kan jeg se om det er rigtigt eller forkert…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!