Newyorkerbyheart

Shrimp Fajitas (Reje fajitas)………..

Krydderiblandingen………..

Det meste af krydderiblandingen blandes med olie og de pillede rejer vendes i………

Løg og chili svitses……….

Peberfrugt tilsættes sammen med resten af krydderiblandingen………

De marinerede rejer steges……….

Peberfrugt-blandingen kommes på igen og varmes igennem……….

Corn Tortilla med corn sprouts fra Santa Maria, derpå rejefyldet, hjemmelavet guacamole, cheddarost og creme fraiche……….

Aftenens tallerken………..

I går var jeg til spil-sammen-aften i tennisklubben for første gang – det var hårdt – men også rigtig sjovt, så jeg vil ikke udelukke at det er noget jeg vil gøre igen. Udfordringen ligger i, at jeg kommer til at spille med andre spillere og med min krops begrænsninger, er det en stor udfordring……..
Jeg kan også godt mærke det i dag, men det er jo ikke andet end jeg kunne forvente *S*

Da jeg vidste at jeg ville komme sent hjem – og kæresten også kom sent hjem – så forberedte jeg alt det jeg overhovedet kunne inden jeg tog afsted. Alt blev skåret ud og kom i bøtter, så det hele bare skulle steges da jeg kom hjem. Jeg lavede guacamole og der var endda så meget, så jeg kunne få lidt til min frokost…….

Opskriften på disse fajitas har jeg fundet på denne side, hvor der er rigtig mange LÆKRE opskrifter, som jeg ihvert fald skal have kigget nærmere på.
De smagte virkelig godt og da det hele jo var skåret ud på forhånd, så var de super hurtige at lave da jeg kom hjem.

Jeg brugte corn tortillas med corn sprouts fra Santa Maria, som var meget lækre. De er bløde, har en god smag og en fin farve. Som salsa brugte jeg hot habanero & passion salsa, den er meget stærk synes jeg, så brug den forsigtig – men den har en virkelig god smag……..

Shrimp Fajitas, 2-3 pers.:
Krydderiblanding:
1 tsk. spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver (IKKE hvidløgssalt)
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. groft salt
1 tsk. chilipulver
1 tsk. brun farin
1/4 tsk. tørret oregano, smuldret
Desuden.
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg, knus og finthakket
½ frisk, rød chili, udkernet og finthakket
1 stor rødløg, skåret i smalle både
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
1 grøn peberfrugt, skåret i strimler
1 gul peberfrugt, skåret i strimler
saft fra ½ lime
ca. 500 g frosne, rå tigerrejer med skal, optøede og skallen pillet af.
tortillas
guacamole
creme fraiche
revet cheddarost
Kom alle krydderierne til krydderiblandingen i en skål og rør dem godt sammen. Hæld olivenolie i en anden skål, tag 1 spsk. af krydderiblandingen fra og kom resten i olien, sammen med hvidløg – rør det sammen. Pil de optøede rejer, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm, kom dem i olieblandingen. Vend dem godt rundt og stil i køleskabet i alt fra 1-3 timer. Inden de skal steges, hældes marinaden fra.
Kom lid olivenolie på en godt varm pande og kom løg på, lad det stege til de begynder at tage farve. Tilsæt chili og steg et minuts tid under omrøring. Tilsæt peberfrugt, lad dem stege i et par minutter under omrøring og tilsæt så den spiseskefuld krydderiblanding, som du har taget fra. Vend det hele godt rundt og lad dem stege i endnu et minuts tid. Det er VIGTIGT at peberfrugterne stadig har bid og ikke bliver for bløde. Tag peberfrugtblandingen af panden og hæld rejerne på. Lad dem stege et par minutter, mens der vendes rundt i dem, når de er næsten færdige tilsættes peberfrugtblandingen igen og det hele varmes godt igennem. Rejerne må endelig ikke få for meget, for så blive de MEGET kedelige!
Pres tilsidst limesaft over, vend rundt og server straks med varme tortillas, creme fraiche, cheddarost og guacamole.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 4, 2010
  8:18 pm

  Piskeriset

  God idé med rejer i tortillas! Jeg kan ikke huske, om jeg har prøvet det, men jeg synes altid, det er godt med inspiration til tortillas, så jeg ikke kommer til at lave det samme indhold hver gang 🙂

  Håber du får nydt det dejlige aftenvejr!


 2. Jun 4, 2010
  8:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg kan ihvert fald anbefale det, det smagte SÅ godt, især med den krydderiblanding 🙂

  Håber også at I nyder det og at I har fået det bedre…….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 4, 2010
  10:12 pm

  Camilla

  Yummy – det lyder vildt lækkert… måske det er det de tigerrejer jeg har i fryseren skal bruges til :o)

  mvh
  Camilla


 4. Jun 4, 2010
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det kan ihvert fald anbefales, det smagte rigtig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!