Newyorkerbyheart

Soufflebrød med rejer og asparges (fra bogen “Køkkenklassikere – God mad til alle tider”, Thaning & Appel)……..

18 juni , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags: ,

Bogen “Køkkenklassikere – God mad til alle tider” af Kirsten Sparre Andersen, Forlaget Thaning & Appel…………

Souffle-massen……….

Asparges lægges på smørstegt fuldkornsbrød……..

Rejer kommes ovenpå………

……og så soufflemassen………..

Færdigbagte og klar til servering…………

Kæresten har haft et grill-arrangement på arbejdet i dag, så jeg vidste at hans appetit ikke ville være særlig stor til aftensmaden, så jeg skulle finde noget let og valget faldt på disse soufflebrød med rejer og asparges fra kogebogen “Køkkenklassikere – God mad til alle tider” af Kirsten Sparre Andersen, Thaning & Appel.
Det er en stor kogebog med masser af danske klassikere, inddelt efter årstider. Det er lidt som en god basis kogebog/opslagsbog, men der er nogle virkelig lækre opskrifter i – også opskrifter på retter, som jeg næsten havde glemt eksisterede *S*
Det kan godt fornemmes at bogen forfatter, Kirsten Sparre Andersen, er en dame der er oppe i årene – men det gør bare bogen hyggelig. Der er en lille indledning til hver opskrift, enten i form af gode råd/informationer eller lidt om hvor opskriften stammer fra osv. – hvilket gør at den skiller sig ud fra andre basis kogebøger. Måske er den lige “gammeldags” nok til de unge der flytter hjemmefra, men jeg er ikke i tvivl om, at mange vil have stor glæde af bogen…….

Denne lille ret, som egentlig er en forret – men også god som natmad eller en let frokostret – smager SKØNT! De friske asparges giver retten lidt ekstra. Jeg valgte at bruge fuldkornsbrød, men det kan man jo gøre som man vil. Jeg kunne godt forestille mig at lidt frisk dild ville være godt at blande i souffle-massen, for at bryde den lidt fede smag af mayonnaisen. Jeg lavede ca. 2/3 af portionen og skriver opskriften som jeg lavede den……

Soufflebrød med rejer og asparges (fra bogen “Køkkenklassikere – God mad til alle tider“, Thaning & Appel), 3 pers.:
3 skiver groft brød
2 æggehvider
170 g mayonnaise (jeg brugte Hellmanns)
salt, friskkværnet  hvid peber
lidt chili
18 friske, grønne asparges, det nederste brækket af
smør
rejer, optøede eller fra lage, afdryppet
smør
Smør hver stykke brød og sæt den ind under ovnens grill i ca. ½ minuts tid. Tag brødene ud, vend dem om og smør også lidt smør på den anden side. Sæt dem igen ind under ovnen grill i knap ½ minut. Brødene må ikke tage for meget farve, for de skal ind i ovnen igen.
Skyl asparges, bræk det nederste træede af og dup dem tørre. Stil rejerne til afdrypning. Pisk hviderne stive og vend mayonnaisen i. Smag soufflemassen til med salt, friskkværnet hvid peber og chili. Læg 6 grønne asparges på hver skive brød. Fordel rejer ovenpå og slut af med at komme soufflemassen på. Stil i ovnen igen ved 200 grader (varmluft) i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Jun 19, 2010
  7:20 am

  MissMocca

  Hej Newyorker.

  Jeg kan godt huske du tidligere har skrevet, at i overvejede Mallorca, men havde lidt betænkeligheder. Her kan jeg dog berolige dig med, at der er masser af andre ting, end badeferie og grisefester på Mallorca.

  Da man altid skal afveje, om oplysningerne nu kommer fra en pålidelig kilde, kan jeg fortælle, at jeg i mange år har været rejseguide for unge mennesker, der tager til Spanien for at bade, feste og have det sjovt. Sidste år skulle jeg så starte en ny destination oop på Mallorca. Jeg har ikke selv været der før, men havde et mentalt billede af en intetsigende turistfyldt ø, hvor der ikke var skyggen af charme tilbage.

  Her må jeg dog sige, at den lille ø tog fusen fuldstændig på mig. Da jeg første gang havde sat mine fødder i hovedstaden, Palma, var jeg solgt. Det er uden tvivl den hyggeligste by jeg nogensinde har været i. Der er en fantastisk katedral, små hyggelige middelaldergader, skønne bygninger i hele byen, rigtig frodigt, så man ikke får den der storby-fornemmelse sov. Derudover er Mallorca en ø, hvor der er meget naturrigt at se inde på 'midten' om man så må sige. HEr er ingen turisme, men til gengæld kommer en masse cykelentusiaster her i forsommeren/efteråret, da der er en enestående natur og en del kuperet tærren.

  Bare lige et lille fif om ikke, at undervurdere Mallorca, så hvis i alligevel skal til Rom i efteråret, så ville jeg hoppe på Mallorca-vognen her til sommer, hvis jeg var jer. Jeg kan anbefale Palma Nova/Magaluf området, hvor der er en del skandinavere og nogle unge, men rigtig hyggeligt miljø også. (Når jeg er ude som guide leder jeg altid efter små perler, der kan skabe ro i sindet væk fra alt det turisme-miljø, som man elsker at hade og det er der nok af på Mallorca) 🙂

  Mllorca var min sidste sommertur som guide, men det var også det bedste jeg har set af Spanien – og europa for den sags skyld 🙂

  Mvh. Louise V.


 2. Jun 19, 2010
  11:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Velkommen til herinde, jeg tror ikke jeg har set dig herinde før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Nu får jeg jo lyst til at tage til Mallorca alligevel – puhhh, det er sørme svært det her…..
  Det var faktisk Palma-området vi havde kig på og nu er jeg da helt sikker på at det er det område vi skal bo i – og så leje en bil, så vi kan komme rundt.

  Tusinde tak for al din info, jeg er meget glad for den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 21, 2010
  10:42 pm

  Piskeriset

  Hov, den kogebog har jeg ikke hørt om, så tak for at fortælle lidt om den. Retten ser sjov ud – jeg mindes, at jeg har set billeder af noget lignende for mange år siden, men jeg har aldrig prøvet det 🙂


 4. Jun 21, 2010
  10:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Altså det er jo på INGEN måde slankemad – men det smager ret godt. Dog tror jeg at jeg skal forsøge at gøre det lidt mindre fed i smagen, evt. med noget citron, mindre mænge mayo eller noget dild……

  Jeg tror det bliver Firenze og vi har talt om at leje en bil en af dagene – eller se på hvordan busforbindelserne er. Men også at vi bare vil nyde det og måske forsøge at lade være med at presse så meget ind, som vi sædvanligvis gør når vi er på ferie 🙂 Men jeg glæder mig meget og Italien er jo altid garanti for god mad, god is og god kaffe…….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 12, 2014
  2:30 pm

  Gitte Hartmann

  Hej:-) dijonsennep er super til at tage det fede fra mayonnaisen.

  Velbekomme:-)
  Gitte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!