Newyorkerbyheart

Afprøvning af Quorn: Chili con Quorn (www.quorn.dk) med melonsalat med feta, radiser og agurk………

Quorn fars…….

Løg svitses, krydderier tilsættes……..

Øl hældes ved og det koges ind……..

Grønsager svitses……..

…..og tilsættes til den indkogte øl-blanding sammen med tomater og chili-bønner (beklager det dårlige billed)……

Frosset Quorn fars tilsættes………

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det……..

Melonsalat med bl. a. radiser, agurk og feta…….

Tortilla wraps lunes og chilien kommes på……..

Drys med lidt revet ost og kom lidt creme fraiche på…….

Aftenens tallerken……..

I dag var det blevet tid til at afprøve noget af de Quorn produkter, som jeg har været så heldig at få lov til at afprøve. Quorn kan bruges som erstatning for kød og det findes i forskellige varianter, som kan ses her. Hovedbestanddelen i Quorn består af svampeproteiner. Det har et højt indhold af kostfibre og har et naturligt lavt fedtindhold og få kalorier. Er du interesseret, kan du læse meget mere om det her.

Vi var ret spændte på at smage – og se – hvordan konsistensen blev og jeg vil vove den påstand, at hvis du ikke ved det, vil du tro at det er hakket kød der er brugt. Det ligner også hakket kød på en prik. Quorn fars skal kommes i retten i frossent tilstand, varmes godt og grundigt igennem og så er det klar til servering.

Jeg følger Delicious TV Totally Vegetarian som podcast og der har jeg tit set Toni bruge tempeh, som er lavet på gærede soyabønner. Gæringen gør, at massen bindes sammen og kan formes. Tempeh bruges som bl. a. som køderstatning – akkurat ligesom Quorn – og det behandles på samme måde, som du ville behandle kød. Altså det kan steges, marineres grilles osv.
Med det – korte – kendskab jeg har fået til Quorn, vil jeg tro at det er det samme. I hvert fald skal der eksperimenteres med resten jeg har fået……….

Opskriften jeg har brugt her i aften er fra Quorns egen hjemmeside, du kan se endnu flere ideer her. Den eneste ændring jeg lavede var at jeg udelod soltørrede tomater, fordi jeg ikke havde nogle.

Jeg kan anbefale Jer at prøve det, hvis I enten får en vegetar på besøg eller bare vil skære ned på kalorier/kødforbrug. Med al den snak der er om ko-prutter osv i disse tider, er det meget sjovt at prøve noget, som faktisk ligner kød – men er sundere.
Når det er sagt, vil jeg gerne slå fast, at jeg ALDRIG bliver vegetar – dertil elsker jeg kød alt for meget – men jeg kunne godt finde på selv at købe Quorn……..

Chili con Quorn (fra Quorns hjemmeside), 4 pers.:
1 pose Quorn fars
lidt olivenolie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
3 soltørrede tomater (dem udelod jeg)
1 tsk. tørret timian
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. spidskommen
salt, friskkværnet peber
1 dl øl
1 dåse hakkede tomater
1 dåse chili kidney bønner
2 stilke bladselleri, skåret i små tern
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
3/4 squash, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern
1 spsk. koncentreret bouillon
2 tsk. brun farin
2 tsk. instant kaffe
1 spsk. soya eller teriyakisauce (jeg brugte teriyakisauce)
2 spsk. sød chilisauce
20 g god, mørk chokolade 80%
tortilla wraps
Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de begynder at tage farve, krydr med lidt salt. Når de begynder at blive gyldne, tilsættes hvidløg, timian, spidskommen og oregano – rør rundt. Hæld øl ved og kog, til det er næsten kogt ind. Sæt imens en pande over, varm lidt olie op og tilsæt grøntsagerne. Lad dem svitse lidt, krydr med salt og friskkværnet peber.
Når øllet er kogt ind, tilsættes hakkede tomater, de svitsede grønsager, chili kidney bønner og omkring 3/4 dl vand. Lad det stå og simre i ca. 15 minutter. Tilsæt frosset Quorn, sød chili, instant kaffe, brun farin, koncentreret bouillon og soya/teriyakisauce. Lad det simre til Quorn farsen er optøet og helt gennemvarmet, ca. 15 minutter. Tilsæt chokoladen og lad den smelte, rør godt rundt. Smag det godt til og server med lune tortilla wraps, creme fraiche og lidt revet sauce.

Som tilbehør, lavede jeg en melonsalat med radiser, forårsløg, feta og agurk i, det fungerede rigtig godt til.

Melonsalat med feta, agurk og radiser:
½ galia melon, skåret i små tern
½ agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern
2 forårsløg, fintsnittet
1 bdt. radiser, skåret i tynde skiver
½ fetablok, skåret i tern
mynteblade fra 1 stilk mynte, finthakket
lidt frisk basilikum, hakket
saft fra ½ lime
lidt olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Bland melon, agurk, radiser, forårsløg, mynte og basilikum godt sammen. Pres limesaft over og dryp med lidt olivenolie, drys med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt sammen. Kom feta i og vend rundt igen, smag til og server.

I går var vi ude hos kærestens søster og hendes kæreste, det var SUPER hyggeligt og vi fik noget rigtig lækkert mad – det blev også lidt sent – så jeg har været noget træt i dag. Ikke desto mindre trængte jeg til at komme op og blive rørt lidt, så vi tog op på tennisbanen lidt. Det blev ikke til så meget løben omkring, for min krop var ikke helt med på den ide, men det blev til lidt træning af baghånden.
Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst var på tennisbanen, så det var rigtig dejligt *S*

Jeg har nogle hårde dage lige pt. Min fødselsdag er jo lige rundt om hjørnet og Jer der har fulgt mig længe, ved hvordan jeg har det med det!!
Min Mama foreslog, at vi skulle ændre det, ændre datoen og dermed prøve at fjerne nogle af de mareridt jeg har. Hun forslog at jeg lavede en Birthe-dag, en dag som jeg tilegner mig selv, fejrer mig selv og betragter som min fødselsdag. Datoen var let at vælge: den 19. september!
Den 19. september 1990 mødte jeg for første gang min amerikanske familie og lige siden, har jeg tænkt på den dag, som dagen hvor mit liv begyndte. Dagen som på mange måde ændrede mit liv til det bedre, pludselig fik jeg 4 mennesker ind i mit liv, som betyder uendelig meget for mig – og som er den eneste familie jeg har.
Det har også en anden gode at vælge den dato – eller at betragte det som der mit liv startede – for det betyder, at jeg bliver 20 i år *S*
Den 19. september 2010 er det 20 år siden jeg mødte min amerikanske familie………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 1, 2010
  9:35 am

  Piskeriset

  20 år er en fin alder 😛
  Jeg synes, det er en god idé, din Mama har fået – hold fast i den!

  Og spændende ret du fik lavet med Quorn! Jeg har ikke set, at de også laver fars (det var ikke blandt de pakker, jeg modtog), men retten ser god ud!


 2. Aug 1, 2010
  10:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, hun er slet ikke så tosset min Mama 😀

  Jeg fik 2 pakker fars og 1 pakke fileter. Det smagte overraskende godt. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forestillet mig, men jeg vil sige, at hvis du ikke fortalte nogen at du brugte quorn istedet for hakket kød, så ville de ikke lægge mærke til det. Det er ikke helt så smagfuldt som kød, men i en ret som denne, ville ingen lægge mærke til det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 1, 2010
  10:51 pm

  NamNam

  Hej Piskeriset og NYBH.

  Jeg har selv afprøvet Quorn af to omgange og lagt det på min blog (det var dog quornstykkerne og quorn snitzlen med fyld af hvidløg og svampe (sidstnævnte var en klar favorit, og den snød endda kæresten!) Det er spændende at du har fået gode resultater ud af farsen. Jeg afprøvede farsen som 'kødbollefars', men det fungerede ikke så godt. Du har helt ret i, at det virkelig kræver at blive godt krydret. Hav en smuk aften 🙂 Kh Nam Nam


 4. Aug 2, 2010
  9:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. NamNam!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, jeg håber at du vil kigge forbi af og til 🙂

  Det er i øvrigt en rigtig dejlig blog du har, sikke nogle lækre billeder….

  Jeg vil gerne tro at det ikke virker så godt til at lave kødboller med, især siden det skal bruges frossent, men ellers synes jeg faktisk at det er ret godt produkt. Jeg glæder mig til at prøve de andre varianter.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 3, 2010
  9:01 pm

  NamNam

  Hej Birthe.

  Tak for din kommentar på min blog. Jeg har nu fulgt med i din blog i lang tid – og så tænkte jeg, det var på tide, at give sig til kende.
  Tak for din ros – jeg kan kun give tilbage.

  Vh NamNam


 6. Aug 3, 2010
  11:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Frk. NamNam!

  Jeg er meget glad for at du nu har givet dig til kende – det betyder rigtig meget for mig at vide, hvem der læser med herinde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!