Newyorkerbyheart

Artiskokcreme med ost og purløg (Spis Bedre nr. 7/2010) og wraps med røget laks og basilikum………

Tyrkiske fladbrød med flødeost, rødløg og basilikum……..

Røget laks lægges på………..

…………og rulles……..

Resten af søndagsfrokosten………

Artiskokker kommes i en blender med olivenolie………

Den færdige artiskokcreme……..

Forkogte kartofler omvikles med bacon og sættes på spyd……..

 
Spydene grilles sammen med entrecôte………….
De færdiggrillede spyd………
Tallerknen i år aftes…….
Åh, i går var luften bare så meget mere behagelig og jeg kunne igen trække vejret uden problemer – dejligt! Dagen gik med alle mulige så ting der skulle laves og fordi butikkerne havde åbnet, fik vi købt nogle småting som vi manglede. Kæresten fik også vasket vinduer, så de er klart til at blive malet……….
Da vi var i Haderslev i lørdags, købte vi nogle tyrkiske fladbrød, som ventede på at blive spist. Desuden havde vi noget flødeost der skulle bruges, så ideen til frokosten var klar, vi skulle bare lige bruge noget røget laks. Det smagte så dejligt med sådan en lakse-wrap – der kan også bruges tortillas – jeg synes at røget laks, rødløg, flødeost og basilikum er en genial sammensætning. Desuden fik vi en klassiske Insalata Caprese, grillede, marinerede oliven og emmentaler i små bjælker = god søndagsfrokost…….
Insalata Caprese:
modne, aromatiske tomater, skåret i skiver
1 bøffelmozzarella, skåret i skiver
frisk basilikum
god olivenolie
lidt god balsamico
flagesalt og friskkværnet peber
Anret tomater, mozzarella og basilikum dekorativt i et lavt fad. Dryp med en god olivenolie, lidt balsamico og krydr med salt og friskkværnet peber. Klar til servering.
Wraps med røget laks og basilikum, 2 pers:
2 tyrkiske fladbrød eller 2 tortillas
lidt flødeost naturel
friske basilkumblade
4 skiver røget laks
rødløg i tynde skiver
salt og friskkværnet peber
Lun fladbrød/tortillas og smør dem med et lag flødeost. Fordel rødløg og hele basilikumblade ovenpå. Læg 2 skiver røget laks på hvert brød/tortillas og krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dem sammen og pak dem ind hvis de skal med eller server straks.
Vi spiste tidligt aftensmad i går, for vi havde aftalt at tage på tennisbanen efter maden – og der skal altså lige gå lidt tid fra man har spist og til der skal løbes rundt *S*
Aftensmaden bestod af grillede entrecôte, kartoffelspyd med rosmarin og bacon og så en virkelig lækker artiskokcreme med ost og purløg fra Spis Bedre nr. 7/2010. Artiskokcremen har en lækker smag, som passede godt til den røgede smag fra bacon og vil passe til alle former for grillet kød og grøntsager. Der skal revet ost i artiskokcremen, jeg brugte emmentaler, men du kan godt bruge en ost der er lidt mere lagret hvis du er til det.
Kartoffelspyd med bacon og rosmarin:
passende mængde nye kartofler, skrabet
friske rosmarinnåle
bacon i skiver – evt. halveret
lidt citronsaft
Kog kartoflerne i letsaltet vand, tilsat lidt citronsaft, som gør at kartoflerne forbliver faste. Kog dem til de er næsten møre. Lad dem køle af.
Hvis der bruges træspyd, så skal de lægge i koldt vand i mindst ½ time inden brug. Læg et par rosmarinnåle på hver kartoffel og vikl så ½-1 skive bacon om hver kartoffel (alt efter størrelse). Sæt kartoflerne på spyd. Læg kartoflerne på grillen og steg til de bliver gyldne og sprøde, krydr med friskkværnet peber. Kan serveres som tilbehør til alle former for kød – de et er hit her i huset!
Artiskokcreme med ost og purløg (Spis Bedre nr. 7/2010), ca. 3 dl:
1 dåse artiskokhjerter, afdryppet
2 spsk. olivenolie
1 dl groftrevet ost (40 g), evt. lagret
½ dl purløg, finthakket
1 tsk. hvidvinseddike
salt, friskkværnet peber
Kom de afdryppede artiskokhjerter i en blender sammen med olivenolie, kør til det er grofthakket. Kom ost, eddike og purløg i og kør igen, til det har den konsistens du ønsker. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kan laves på forhånd og opbevares i køleskab til det skal serveres. Godt som tilbehør til grillet kød og grøntsager.
I går aftes var vi så på tennisbanen til lidt “skildpadde-tennis”, kæresten skulle desuden øve serv og jeg fik lov til at muntre mig lidt med boldmaskinen – det var hårdt! Jeg mangler jo den der “stop-knap”, så jeg kører jo bare på, med det resultat at jeg næsten ikke kunne slæbe mig hen til bilen! *S* Jeg var helt færdig, så kæresten havde helt fred fra mig da vi kom hjem, jeg var bare så træt og havde ondt i hele kroppen. Trætheden – og ømheden – er bestemt ikke forsvundet i dag, jeg kunne næsten ikke tvinge øjnene op da jeg vågnede, så det bliver bare en dag på sofaen (og i sengen)……….
Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 5, 2010
  8:59 pm

  Piskeriset

  Tak! Der fik jeg lige inspiration til, hvad jeg skal bruge de to glas, som jeg købte i går, til! Man skulle næsten tro, du var tankelæser 😉


 2. Jul 5, 2010
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det kan være at der er noget om det, for flere har skrevet det 😉

  Godt smagte det ihvert fald…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!