Newyorkerbyheart

Burgers med guacamole – uden guaca………………

Guacamole uden guaca…………

Aftenens tallerken………

I dag har vi været på tennisbanen til lidt “skildpadde-tennis”, måtte dog grædende erkende at selvom jeg kun spiller “skildpadde-tennis”, så er det en dårlig kombination med overbelastede lunger og for mange smerter. Sjældent har jeg været så frustreret og jeg har aldrig før forladt tennisbanen grædende………..

Aftenens menu skulle være grillede burgerbøffer på grov toast med en ny fortolkning af guacamole og pommes frites – en opskrift jeg fandt i et gammel Alt for Damerne. Min version af guacamole’en blev dog lidt anderledes idet de avocadoer jeg havde, var dårlige – så altså guacamole uden guaca………..
Men selv uden avocadoer, som jo ellers er en ret vigtig ingrediens – hvis ikke den vigtigste –  i guacamole, så smagte det nu rigtig godt. Normalt laver jeg guacamole sådan her, men den her kan helt sikkert konkurrere, omend den nok ikke er særlig autentisk…….

Jeg tilsatte lidt bbq sauce og lidt finthakket hvidløg til bøfferne, bare for at give dem lidt ekstra og de blev rigtig gode. Jeg skriver som sædvanlig opskrifterne som jeg lavede dem, dog har jeg tilføjet avocado, selvom jeg ingen havde.

Burgers med guacamole, 2 pers.:
350 g hakket oksekød
1 skalotteløg, meget finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
lidt bbq sauce
2 grove stykker toast

Guacamole:
2 blommetomater, uden kerner, skåret i tern
1/3 agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern
½ snackpeber, finthakket
1 avocado i tern
1-2 fed hvidløg, knust og finthakket

½-1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
saft fra ½-1 lime
Maldon salt, friskkværnet peber
tabasco, efter smag
Rør eller ælt det hakkede kød med salt, friskkværnet peber, finthakket løg, hvidløg og bbq sauce. Form til 2 bøffer. Pensl dem let med olivenolie og læg dem på en varm grill. Steg til de er som ønsket. Rist brødet på grillen og læg bøfferne ovenpå.
Guacamole:
Bland alle ingredienserne godt, smag til med limesaft, salt, friskkværnet peber og tabasco.
Kom guacamole ovenpå de grillede bøffer og server sammen med pommes frites.

I aften har jeg siddet og set udsendelsen på DR2 med Anne Hjarnøe og Anders Agger om danske badehoteller. Det er nogle fantastiske programmer, der er så lange, så der er tid til fordybelse. Jeg synes det er så træls nogle gange, når programmer kun varer ½ time. Som f. eks, programmerne på TV2 om Galathea. Der er rigtig spændende, men efter min mening alt, alt for korte……
Nå, men tilbage til programmet om badehotellerne. Sidste uge var det Hotel Hornbækhus og i aften var de i Kandestederne (Skagen), hvor de besøgte Hjorts Hotel & Kokholms Hotel. Hvis I ikke har set programmerne så kommer her en “advarsel”: I vil få umådelig MEGET lyst til at besøge stederne bagefter! *S*
Kæresten “ryster” efter hver udsendelse, fordi han ved hvad der kommer, nemlig:”Ej, det skal vi da prøve! Jeg går lige ind og ser hvad det koster”.

Kæresten har ferie i de næste par uger og vi har ingen planer, vi vil bare “go with the flow”. Slappe af og hygge os sammen. Midt i ugen skal vi have en middagsgæst, på fredag skal vi ud og spise hos kærestens søster og hendes kæreste – det glæder vi os rigtig meget til – og så håber jeg på, at vi igen får Anette at se, når hun kommer hjem fra Paris. Men 2 uger går jo hurtigt og vi skal såmænd nok finde på noget langs afsted…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 25, 2010
  1:32 am

  Madam Kjeldsen

  Kære Birthe

  Hvor er det træls at fibroen sådan spænder ben for din "skildpaddetennis" … Det er en af de dage, hvor diagnosen er billigt til salg.. !

  Ser også fru Anne og Co. på DR2.. Det er en fantastisk serie om de gamle badehoteller, en svunden tid i dansk feriehistorie, og meget sobert og indsigtsfuldt behandlet. Rigtig god reportagejournalistik, som min mand journalisten siger..


 2. Jul 25, 2010
  10:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Madam Kjeldsen!

  Ja, jeg bliver så frustreret og ked af det nogle gange, især når dem bremser mig som i går. Jeg ved godt at det er vilkårene, men alligevel kan det visse dage gøre mig uendelig ked af det……

  Jeg synes at det er virkelige god journalistik – uden at jeg har forstand på den slags 🙂 Men programmerne er spændende og de går mere i dybden end normalt mere "poppede" programmer. Jeg synes det er så hyggeligt at få historien fortalt – og selvfølgelig se omgivelserne og ikke mindst maden 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 26, 2010
  5:47 pm

  Piskeriset

  Håber du har det bedre nu – jeg kan godt forstå, at det er træls, når kroppen ikke vil følge med :-/

  Nu advarer du godt nok mod at se programmerne, men jeg har alligevel gemt linket, så jeg kan se det sammen med gemalen – tror lige det er et sommerprogram for os 😉


 4. Jul 26, 2010
  5:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er virkelig frustrerende af og til, især når der er noget jeg rigtig gerne vil!

  Ok, men jeg har advaret dig 😉 Du får virkelig lyst til at tage ud i sommerlandet, men det er jo heller ikke så skidt…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!