Newyorkerbyheart

Chilimarineret kyllingespyd med speltkernesalat (Magasinet Mad! nr. 6/2010)………….

Chilimarinaden til kyllingen……….

Kyllingefilet skæres i tynde skiver og sættes på spyd………

Speltkerner, champignon, radiser, rødløg og snackpeber………

Spinat og dressingen vendes i…….

De grillede, marinerede kyllingespyd……….

Gårsdagens tallerken………

Prinsessen kigger på hendes moar, mens moderen ser Tour de France………

Hun er så utrolig fotogen *S*………..

I går var en af de helt store Tour de France dage – som jeg jo elsker at se. Jeg sluger det hele råt hvert år, men for det meste behøves jeg jo ikke at sidde klistret foran TV skærmen, det er jo sådan noget, hvor jeg godt kan lave alt mulig andet og stadig kan følge med. Men i går var en stor bjergetape og den havde jeg bevilliget mig selv at jeg måtte nyde – uden at lave andet ved siden af.
Dvs. i starten af etapen fik jeg støvsuget og forberedt aftensmaden, så jeg ikke behøvede at gøre det i slutningen af etapen, hvor det bliver mest spændende.
Vi havde aftalt at spise tidligt i går – tidligt vil for os sige kl. ca. 18.30 – fordi vi gerne ville op på tennisbanen lidt. Endelig var vejret så tilpas køligt, så jeg kunne holde ud til at komme op og spille lidt “skildpadde-tennis”.

Menuen i går aftes stod på chilimarineret kyllingespyd fra Magasinet Mad! nr. 6/2010. Jeg lod mig også inspirere af den salat de serverede til, men kom lidt kogte, afkølede speltkerner i, for at få lidt mere fylde. Jeg brugte også friske spinatblade istedet for en en blanding af andre salater. Jeg kan godt lide at bruge spinatblade, fordi det er en af de typer “salat”, som indeholder mest næring og vitaminer.
I bladet anbefaler de at servere en peanutdip til, men da vi ikke er så vilde med peanutbutter her i huset, udelod jeg det. Jeg glemte også at grille limefrugter ved siden af, til at presse ud over kyllingespydene, men de smagte nu meget godt alligevel………
Jeg marinerede kyllingespydene lidt længere tid end de skriver i bladet. Virkelig lækre kyllingespyd, som varmt kan anbefales. Den søde chilisauce giver både lidt styrke og sødme til kødet.
Jeg er blevet ret vild med speltkerner, som jeg synes er bedre end ris og de gør sig virkelig godt i salat.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Chilimarineret kyllingespyd med speltkernesalat (Magasinet Mad! nr. 6/2010), 2-3 pers.:
2-3 kyllingefileter, skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
Chilimarinade:
2 spsk. sød chilisauce
2 spsk. rapsolie
lidt Chili Explosion eller chilipulver
2 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Speltkernesalat:
1½ dl speltkerner
3 dl vand
½ bakke friske, baby spinatblade, godt skyllede og slynget tør
1 rødløg i tynde skiver
1 bdt. radiser i tynde skiver
1 snackpeber, skåret i små stykker
saft af ½ lime
1/4 dl god olivenolie
salt, friskkværnet peber
lidt flydende honning

Afpuds kyllingefileterne og skær dem derefter i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og kom det i en frostpose sammen med kyllingestykkerne. Læg det i køleskab og lad det marinere i alt fra ½ time til flere timer. Hvis der bruges træspyd i, så husk at lægge dem i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal på grillen.
Tag kødet op af marinaden og sæt på spyd. Grill på havegrillen 2-3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Kom 3 dl vand i en gryde sammen med lidt salt, når vandet koger, tilsættes speltkernerne. Lad dem koge godt 16 minutter eller til vandet er helt opsuget. Hæld dem i en sigte og overhæld med koldt vand og lad dem dryppe af.
Bland rødløg, radiser, snackpeber og afdryppet speltkerner sammen. Tilsæt spinat skåret i strimler sammen med dressingen og vend det hele godt sammen. Serveres sammen med de varme, grillede kyllingespyd.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 14, 2010
  10:06 pm

  Piskeriset

  Det ser dejligt ud 🙂

  Det overrasker mig lidt, at du ikke kan lide peanutbutter, men det skyldes nok, at jeg bare forventede det, når du nu er så glad for USA. Omvendt har jeg da også prøvet flere peanutbutter-udgaver, hvor jeg har tænkt "what's the big fuss about?" – indtil jeg for nogle måneder siden fik en peanutbutter tilsendt af en amerikaner, som var helt fantastisk lækker (peanutbutteren altså! :-D). Hvis jeg en dag kommer forbi USA, så vil jeg have flere bøtter af den med hjem!


 2. Jul 14, 2010
  10:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte SÅ dejligt 🙂

  Selvom jeg er vild med USA, er det ikke alt jeg kan lide – heller ikke politisk og samfundsmæssigt – min kærlighed, gør mig trods alt ikke helt blind 😉

  Jeg bryder mig ikke om den fornemmelse af at få peanutbutter ind i munden og da slet ikke på brød, hvor det klistrer til ganen. Jeg har aldrig forstået amerikanernes facination af peanutbutter & jelly sandwiches og jeg synes nærmest at det var synd (læs: straf) for børnene, når jeg serverede det for dem – selvom de elskede (elsker) dem.
  Jeg kan heller ikke lide s'mores, grillede skumfiduser lagt sammen mellem 2 kiks og med chokolade – det er alt, alt for sødt for mig – men når det er sagt – så er USA nu godt og jeg håber, at I kommer derover engang. Jeg er sikker på at du vil "have a blast"! 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!