Newyorkerbyheart

Grillet tomatsalat (Spis Bedre nr. 8/2010) og stegt spidskål med champignon……..

Spidskål, champignon og hvidløg svitses…….

Dressingen til den grillede tomatsalat…….

Blommetomater i tykke skiver og halloumi ost i skiver…….

Grillet tomat og halloumi ost, vendes med avocado, dressing og friske spinatblade…….

Grillet lammekød…….

Gårsdagens tallerken…….

I går lavede jeg absolut ingenting – og jeg mener INGENTING! Jeg var godt brugt efter gæster tirsdag aften og restaurant-besøg onsdag aften – en blanding af mange smerter og alt for lidt søvn – satte mig helt ud af spil. Jeg sov til kl. 10.00, fik mig en lang lur på sofaen i går eftermiddags og gik tidligt i seng i går aftes – sådan kan en dag også se ud, når man som jeg, er plaget af fibromyalgi………

Jeg fik mig dog stablet på benene til at lave aftensmad. Kødet var bestemt ikke noget at skrive hjem om. Det skulle være noget nemt, så kæresten havde købt noget marineret lammekød fra Aldi (fra frost). Jeg er i forvejen ikke så vild med at købe kød der er marineret og dette levede helt op til de “forventninger”. Meget syntetisk smag, som var svær at definere, men nok skulle være hvidløg.
Til gengæld var tilbehøret godt. Jeg lavede en grillet tomatsalat fra Spis Bedre nr. 8/2010, som var super lækker. Jeg er i forvejen vild med grillet halloumi, som selvom det knirker lidt inde i munden, så smager det altså rigtig godt. Jeg kunne godt lide de forskellige teksturer i salaten og dressingen med en anelse kanel, gjorde den lidt eksotisk. Der skulle have været brugt rucola, men I ved jo efterhånden, hvilke følelser kæresten nærer for det *S* Jeg brugte derfor frisk spinat i stedet for.
Jeg kom også lidt flere tomater i, end i opskriften i bladet og til gengæld lidt mindre avocado.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Grillet tomatsalat (Spis Bedre nr. 8/2010), 2-3 pers.:
6 store, faste og modne blommetomater, skåret i 1 cm. tykke skiver
1 pakke halloumi ost, skåret i ½ cm. tykke skiver
lidt olivenolie
lidt (krydderurte)salt, friskkværnet peber
2 modne avocado i skiver
lidt limesaft
50 g frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
1 spsk. hvidvinseddike
Maldon salt, friskkværnet peber
1 knsp. stødt kanel
Sæt gang i kul til grillen, når de er helt varme (grå/hvide), hældes de op. Bland lidt olivenolie med (krydderurte)salt og friskkværnet peber, pensl tomat- og halloumiskiver med det. Læg på grillen, læg låg på (hvis der bruges kuglegrill) og lad det stege i 1½ minuts tid) vend og grill på den anden side. Tag af varmen. Halver avocado og tag stenen ud. Rids kødet i skiver og tag kødet ud med en teske. Dryp avocadokødet med lidt limesaft. Bland avocado, tomat, halloumi og spinat sammen.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen, dryp den over og vend det hele godt – og forsigtigt – rundt. Server.

Jeg havde desuden også noget spidskål, som skulle bruges. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle lave ud af det, men jeg valgte at lynstege det sammen med nogle champignon og lidt limesaft, det blev ganske godt……..

Lynstegt spidskål med champignon:
½ spidskål, stokken skåret ud og skåret i brede strimler
champignon i skiver
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 rødløg i skiver
salt, friskkværnet peber
lidt limesaft
lidt flydende honning
olivenolie
Varm lidt olie op på en pande og steg champignon, til væden er fordampet, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom løg ved og lad dem stege med, til de tager farve. Kom spidskål og hvidløg på panden, krydr med salt og friskkværnet peber og steg, til kålen begynder at falde sammen. Pres lidt limesaft over og tilsæt en anelse flydende honning, vend det hele godt rundt og smag til. Server.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!