Newyorkerbyheart

Hyldeblomst-sukker og krydderurtesalt……….

08 juli , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags:

Rørsukker, hyldeblomster og mynte………

Resten af rørsukkeret tilsættes og æltes sammen…….

Bredes ud og så skal det tørres…….

Forskellige krydderurter og groft salt……..

Saltet bredes ud og så skal det også tørres……….

Kun hyldeblomster og rørsukker – inden resterende rørsukker er tilsat……….

Resten af rørsukkeret æltes i, det bredes ud og så skal det tørres………..

Den anden dag lavede Piskeriset noget hyldesukker og det måtte jeg altså også bare prøve, så I dag har jeg været ude og plukke hyldeblomster. Jeg lavede 2 varianter: en hvor jeg også tilsatte et par friske mynteblade og en hvor det kun var hyldeblomster og rørsukker – begge tegner godt……….

Jeg har en ide om at bruge det f. eks. som et let drys på frisk frugt/jordbær, i hjemmelavet koldskål i stedet for almindelig sukker, i kager osv. Jeg glæder mig allerede.

Mængden af hyldeblomster og mynte afhænger lidt af hvor kraftig smag du vil have at dit sukker skal være, så du bliver nødt til at prøve dig lidt frem.

Hyldeblomstsukker med mynte:
ca. 135 g hyldeblomster UDEN stilk
500 g rørsukker
5 friske blade mynte
Kom halvdelen af sukkeret i en foodprocessor sammen med hyldeblomsterne og mynten. Kør til det hele er findelt og nærmest en masse. Hæld det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld resten af rørsukkeret over og ælt det sammen, så alt sukkeret får smag. Bred det ud på bagepladen og sæt i en 50 grader varm ovn (varmluft), til sukkeret er tørt. Kom på lufttætte glas og forlæng sommeren.

Hvis du ønsker sukkeret uden mynte, udelader du bare myntebladene, fremgangsmåden er den samme……

Jeg har længe gerne villet lave krydderurtesalt, men har bare ikke kunnet tage mig sammen. Nogle ting har jeg bare så svært ved at tage mig sammen til at lave, selvom det jo ingen tid tager. Kender I det??

I kan bruge de krydderurter I har/kan lide. Sammensætte dem på forskellige måder, så du får flere forskellig slags krydderurtesalt. Mulighederne er nærmest uendelige. Jeg har en ide om at jeg næste gang, vil prøve at rive lidt fint citronskal i og lave en anden med fintrevet limeskal………

Krydderurtesalt:
1 pakke groft salt
en håndfuld frisk basilikum
nåle af 2 stilke rosmarin
en lille håndfuld frisk timian
bladene fra 3 stilke oregano
2 store fed hvidløg, grofthakket
lidt persille
lidt mynteblade
lidt purløg
Kom det hele i en foodprocessor og kør til krydderurter og hvidløg er helt findelt. Hæld det ud på en bageplade beklædt med bagepapir og tør i ovnen ved 50 grader (varmluft), til det er helt tørt eller lad det ligge i solen og tørre (vend rundt i det af og til).

Jeg glæder mig til at kunne give noget af det væk som små værtindegaver, håber at det vil vække glæde rundt omkring *S*

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 10, 2010
  9:42 am

  Piskeriset

  God idé med mynten! Vi brugte lidt hyldesukker oven på desserten i går (stegte nektariner og vanilleis), og det fungerede supergodt!

  Og jeg tror, jeg snart har haft en aftale med mig selv i et år om at lave kryddersalt, så det kan være, jeg også snart skal få gjort noget ved det! 😀


 2. Jul 10, 2010
  9:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Lige så snart jeg så det hyldesukker hos dig, kom jeg til at tænke på mynte. Jeg har faktisk ikke smagt det endnu, men jeg glæder mig til det.
  Stegte nektariner og vanilieis lyder SKØNT – kan godt forestille mig at et drys af sukkeret vil gøre godt der! Jeg lavede for nogle år siden også nektariner på grillen, penslet med lidt marinade af mørk rom og så mascarpone til – MUMS 😀

  Du må igang med at lave krydderurtesalt, det er virkelig lækkert. Jeg har en grillet laks i tankerne, jeg tror at det vil være godt med lidt krydderurtesalt…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!