Newyorkerbyheart

Jordbærmousse-kage (Spis Bedre nr. 8/2010)………

29 juli , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags:

Dejen til bunden, klar til at blive bagt……..

Afkølet og klar………

Jordbærpure og vaniljekorn…….

……..blandes med yoghurt naturel og flødeskum…….

Bunden flækkes og lægges tilbage i den rengjorte springform……..

Halvdelen af jordbær-blandingen kommes ovenpå……..

Så den anden halvdel af kagebunden – som I kan se ikke blev særlig pæn!……..

……..men det gør ikke så meget, for den sidste halvdel af jordbær-blandingen skal ovenpå…….

Kagen er nu stivnet og pyntet – klar til servering…….

Uhmmmm……….

Håndskårne “pommes frites” til burgerne, drysset med Chicago Steak House krydderi……….

Dette var aftenens hovedret: PAJ burger med ovnbagte pommes frites……..

I tirsdags havde vi en gæst til aftensmad og vejret var så dejlig, så vi kunne sidde udenfor og nyde livet. Det blev en rigtig hyggelig aften, med en person, som vi desværre ser for sjældent……..

Vi indledte aftenen med lidt snacks i form af emmentaler skåret i små bjælke, grillede, grønne oliven (fra Fakta) som jeg nærmest har fået et afhængighedsforhold til og så lavede jeg en omgang spicy/søde nødder – som endnu engang var et stort hit *S*
Denne gang tilsatte jeg noget chipotle pulver, som gav en ekstra dimension til det spicy.

Hovedretten bestod af PAJ burger og der var ingen skuffede miner, tværtimod har jeg stærkt på fornemmelsen, at burgeren vandt endnu en fan *S*. Som tilbehør til burgerne lavede skar jeg godt skrubbede bagekartofler i pommes frites-størrelse – med skræl på – og så blev de vendt med lidt olivenolie og Chicago Steak House krydderi (som fra USA) og lidt Maldon salt. Derefter bagt i ovnen til de blev gyldne og sprøde. De blev meget lækre med den krydderiblanding på……..

Jeg greb straks chancen for at lave en dessert, når nu vi skulle have en gæst. Det er ikke så tit jeg laver dessert, faktisk får vi det aldrig når vi kun er os to. Men jeg har så mange ting jeg gerne vil have afprøvet, så det er med at gribe chancen når vi har gæster.
Valget faldt på en opskrift fra det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 8/2010). I original form er det godt nok en hindbærmousse-kage, men jeg lavede det om til en jordbærmousse-kage – og sikke en lækker kage. Sammensætningen af hjemmebagte chokoladebunde og så den lette og luftige jordbærmousse er virkelig lækker.
Jeg havde dog virkelig problemer med at halvere bunden. For det første er den ikke særlig tyk og måske har jeg bare ikke det rigtige “værktøj” til sådan en “operation”. Den nederste del blev fin, men den øverste så noget miserabel ud. Det gør god ikke så meget, idet den bliver dækket af jordbærmousse – så det er først når man skærer i den – at det ikke ser så pænt ud…….

Jeg pyntede kagen med forskellige friske bær – fordi jeg var for nærig til at give kr. 30,- for en lille bakke jordbær – som jeg ellers havde planlagt at den skulle pyntes med. Istedet blev den pyntet med lidt friske brombær, hindbær og blåbær.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Jordbærmousse-kage (Spis Bedre nr. 8/2010):
Bund:
3 æg
2 dl rørsukker
3/4 dl kartoffelmel
½ dl usødet kakao af god kvalitet
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt

Mousse:
250 g jordbær – frosne og optøede
4 blade husblas
3 dl yoghurt naturel
korn af 1 stang vanilje
1½ dl flormelis
revet skal af en usprøjtet lime
2 dl piskefløde, pisket til skum

Pynt:
en bakke med blandede bær
lidt limeskal
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk æg og sukker luftigt og tyk med en el-mikser. Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt sammen. Sigt det ned i æggemassen og vend det rundt med en ske eller en dejskraber. Smør en springform godt, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i. Bag den i den nederste del i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gennembagt, tjek den med en tandstikker, inden den tages ud af ovnen. Lad bunden køle lidt af i springformen, inden den løsnes forsigtigt og køler helt af på en bagerist.
Kom de optøede jordbær i en finmasket sigte og pres dem igennem med en ske. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør jordbærpureen med vaniljekorn, yoghurt naturel og limeskal. Tag lidt af blandingen og kom det i en gryde og varm det op. Knug vandet af husblasen og rør det ud i den varme jordbær-blanding. Bland det varme med resten af den kolde blanding og vend så tilsidst det stiftpiskede flødeskum i, brug lette tag, så det er en let og luftig masse.
Flæk bunden med en skarp kniv. Vask springformen af og læg den ene bund i, fordel halvdejen af jordbærmoussen over, læg den anden bund på og derefter det sidste af jordbærmoussen. Dæk springformen til og sæt på køl i mindst 4 timer.
Når kagen skal serveres, løsnes den forsigtig langs kanterne. Pyntes med skyllede og afdryppede bær og lidt limeskal.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jul 29, 2010
  12:47 pm

  MalacaKastbjerg

  Hej NewYorker
  Er forholdsvis ny læser på din blog. Men kan kun sige, at den er intet mindre end fantastisk – der er i hvert fald ingen undskyldning for ikke at kunne finde på nye retter til familien – hold da op! Har da i den grad manglet en side som din.
  Nå, men af ren nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor navnet til PAJ burgeren kommer fra.

  MVH Lilli


 2. Jul 29, 2010
  12:55 pm

  Piskeriset

  Wuargh, hvor ser det godt ud! Jeg vil også have sådan en kage 🙂

  Mht. at dele kagen, så har jeg købt et par meget tynde plastik-skærebrætter i Ikea på et tidspunkt. Dem bruger jeg dels, når jeg laver chokoladeovertrukken konfekt, dels når jeg skal dele kagebunde, for så kan jeg lempe den øverste del af kagebunden over på skærebrættet ved at lade det glide forsigtigt over på det. Så undgår man at løfte på kagebunden, hvilket er ret risikabelt, når bundene er tynde og/eller porøse 🙂


 3. Jul 29, 2010
  1:08 pm

  Vibeke

  Guuuud hvor ser den kage lækker ud. Den ryger direkte i min favorit "kasse" Jeg er bestemt heller ikke gode venner med kagen når den skal flækkes…. Der bandes en del i mit køkken ihvertfald 😉 Men det er godt at bundende kan dækkes med mousse og creme.


 4. Jul 29, 2010
  1:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lilli!

  Velkommen til og mange tak fordi du giver dig til kende – det gør mig glad at vide, hvem der læser med 🙂

  Tak for alle de rosende ord og jeg håber, at du vil kigge forbi tit.
  PAJ burgeren er opkaldt efter en af vores venner, som introducerede den for os (hans initialer). Den er SÅ god!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 29, 2010
  1:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du må gerne komme og få et stykke, der er stadig lidt tilbage 😉

  Tak for tippet, jeg må have fat i sådan nogle tynde skærebrætter – det er virkelig et svært projekt sådan noget – og slet ikke noget for mine fumlefingre.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 29, 2010
  1:15 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Vibeke!

  Så skulle du have hørt mig – det var godt der ikke var børn eller sarte sjæle i nærheden 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 29, 2010
  2:35 pm

  HELLE ENGDAL

  Den første og eneste gang jeg har forsøgt mig med at dele en lagkagebund på tværs tænkte jeg "aldrig igen"!
  Det er muligt det kan gøres med det rigtige værktøj, nogle anbefaler ståltråd.
  Jeg gør nu bare det at jeg bager bunden af fx. to omgange. Lidt tidskrævende, men gider ikke det andet bøvl:-)
  Den ser god ud ellers. Er vist en must-try…

  Tillykke til kæresten – det var da fantastisk.


 8. Jul 29, 2010
  2:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Tusinde tak for din kommentar og for tippet – det skal jeg da huske – rigtig god ide 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 29, 2010
  3:46 pm

  MissMuffin

  Først og fremmest tillykke med kærestens nye job, hvor er det dog dejligt for ham!

  Kagen lyder jo helt fantastisk og jeg bliver nød til at være copycat, for vi får gæster lørdag, som vil få serveret både hjemmelavede burgere og jordbærmoussekage:)
  Tror du, at jeg kan bruge friske jordbær til selve moussen?
  Jeg vil så gerne nyde de sidste friske jordbær inden sæsonen er slut..
  De er selvfølgeligt ikke så bløde som frosne jordbær, men hvis de får et hurtigt opkog med en smule væde(fx hyldeblomstsaft) burde det gå..


 10. Jul 29, 2010
  3:52 pm

  louilicious

  Uh hvor er den fin den kage!


 11. Jul 29, 2010
  3:54 pm

  Jule Mig

  Hvor ser det lækkert ud !

  men skal der slet ikke noget alm mel i kagen ?

  Hyggehygge
  Marianne


 12. Jul 29, 2010
  6:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Mange tak 🙂

  Jeg vil tro sagtens kan bruge friske jordbær. Jeg overvejede det også, men jeg skulle give kr. 30,- for en lille bakke, det var jeg alligevel for nærig til…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 29, 2010
  6:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louilicious!

  tusinde tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jul 29, 2010
  6:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JuleMig!

  Nej, der skal kun kartoffelmel i 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Dec 30, 2010
  10:33 pm

  Tina

  Hej.

  Tak for en dejlig blog, som jeg bruger flittigt.

  Hvornår putter man flormelisen i? jeg har bare rørt den i inden jeg putter husblas i massen. Bruger i øvrigt agar istedet for husblas, hvis man ikke er til svinehuds afkog i deserten :).

  Håber den bliver god her til nytårsaften imorgen.

  Hilsen
  Tina


 16. Jan 2, 2011
  12:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Håber, at det gik godt med kagen?

  Jeg vidste ikke at agar kan bruges i stedet for husblads, det må jeg huske 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!