Newyorkerbyheart

Kartoffelklodser (fra Faster-Philip.dk)………

Kartoffel-klodser koges med timian, smør osv………

Nu skal de bare simre ligeså stille, til de bliver gyldne og lækre………

Uhmmmm……..

Blommetomater klar til at komme i ovnen……..

Grillede asparges……….

Aftenens tallerken…….

I går nat var der endelig en nat, hvor der var til at sove, så jeg kunne “allerede” lukke mine øjne kl. 01.30 – tilgengæld lå jeg i min seng helt til kl. 11.00 i dag – dog afbrudt af at have været meget oppe og gå rundt, men alligevel – det er mere søvn end jeg har fået i rigtig mange dage……..

I dag var vi hos vores lokale slagter, for at købe kød til aftensmaden. Valget faldt på nogle lækre kalvekoteletter og så købte vi en helt stak forskellige grillpølser, som jeg glæder mig rigtig meget til at smage. Jeg synes at det er svært at finde nogle pølser, som smager godt, har et godt knæk osv.
I dag kunne vi købe 1 kg. af slagterens egne pølser – forskellige slags – for kr. 98,-. Det var meningen at vi skulle have grillet et par stykker i aften, men efter vores kalvekotelet kunne vi simpelthen ikke spise mere, så vi griller dem i morgen til frokost i stedet for. Resten er røget i fryseren, det blev til 6 poser med 2 i hver.

Som tilbehør til koteletterne, lavede jeg kartoffelklodser, en opskrift jeg har fundet hos Faster-Philip. Da jeg kiggede forbi hans side for nogle dage siden, kunne jeg bare ikke stå for dem, så jeg besluttede mig for at lave dem hurtigst muligt. Hvilken en succes, de er SÅ lækre!!!!
Jeg ændrede faktisk ikke i opskriften, det eneste jeg lavede anderledes var at jeg kom lidt citronsaft i kogevandet til kartoflerne (fordi så forbliver de faste) og jeg grillede dem ikke tilsidst.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem…….

Kartoffelklodser:
bagekartofler
lidt citronsaft
timiankviste
1 laurbærblad
groft salt
en klat smør + smør til at stege i
Skær kartoflerne i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave. Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt. Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme. Kom kartoffelklodserne på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på. Drys dem evt. med lidt flagesalt ved servering.

Udover de lækre kartofler, fik vi hjemmelavet bearnaisesauce, grillede asparges og ovnbagte tomater. Grillede asparges er bare så lækre og især i dag, da vi grillede på den lille Smokey Joe, som virkelig er blevet et hit (især efter at kæresten fik lavet et ekstra lufthul).

Grillede asparges:
1 bdt. asparges
lidt olivenolie
lidt citronsaft
Maldon salt, friskkværnet peber
Skyl asparges. Knæk det nederste af (hvor de naturligt knækker) og dup dem tørre. Læg dem på en tallerken eller et lille fad og dryp dem med lidt olivenolie og citronsaft, krydr med salt og friskkværnet peber. Vend dem godt rundt, så de bliver olie og citronsaft lægger sig omkring dem. Læg dem på grillen og grill dem et par minutter, vend dem rundt undervejs. Server.

Ovnbagte tomater:
hele blommetomater eller kryddertomater, gerne på stilk (mine faldt af stilken, desværre)
lidt olivenolie
lidt (krydderurte)salt
1 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
Pensl et ovnfast fad med lidt olie, læg de hele tomater i. Dryp med ganske lidt olie og krydr med salt og hvidløgsskiver. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag i ca. 10-15 minutter, til de begynder at briste. Godt til grillretter – de kan selvfølgelig også laves på grillen.

Kalvekoteletterne blev taget ud ½ times tid inden de skulle grilles. Lige inden de kom på grillen, blev de gnedet med lidt olivenolie og drysset med krydderutesalt og friskkværnet peber – de blev helt perfekte……..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jul 24, 2010
  7:41 am

  MissMuffin

  Uhm, de lyder og ser rigtig gode ud…
  Det skal prøves en dag hvor jeg har god tid….


 2. Jul 24, 2010
  4:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  De smagte helt fantastisk, sikke en smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 24, 2010
  9:05 pm

  LaTascha

  Hej Birthe.

  De ser vildt gode ud, dine kartoffelklodser MEN, går der ikke ret meget kartoffel til spilde? Altså jeg mener, der er jo ikke antydning af noget rundt på dine klodser og det synes jeg da heller ikke der skal være, for så går det fine jo ret meget af dem, men der må da bestemt være grobund for en omgang kartoffelmos dagen efter?
  Eller hvad brugte du alle stumperne til?

  Som sædvanligt – tak for en supergod blog:-)

  Mange hilsner fra
  Anne.


 4. Jul 24, 2010
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Hvis du følger linket ind på Faster-Philip, kan du se hvad han skriver om det.
  Jeg ved godt at i blog-verden (og madverden) er det ikke comme il faut i disse tider at skrive dette – men jeg smed dem ud. Helt ærligt, det er jo kun kartofler vi taler om her. MEN hvis du ikke vil smide det ud, så er jeg sikker på at du finder noget at bruge dem til…..

  /Newyorkerbyheart


 5. Jul 25, 2010
  11:32 am

  LaTascha

  Hej igen.

  Ved du hvad, så kyler jeg også bare de der kartoffelrester ud:-) Laves skal de i hvert fald, for de ser utroligt lækre ud – så må der jo komme nogle medlemmer af "stop madspild" bevægelsen og redde mine kartoffelskræller, hvis det skal være det:-)


 6. Jul 25, 2010
  7:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen La Tascha!
  Sådan skal det være 😀

  Jeg synes da bestemt at rester skal bruges, hvis man kan, men det kan også blive lidt for "hysterisk" efter min mening….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 26, 2010
  5:45 pm

  Piskeriset

  Hvor ser de seje ud – dem kan jeg da heller ikke stå for 🙂

  Den opskrift må jeg lige lure lidt på…


 8. Jul 26, 2010
  5:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Åh, det var himmerigsmundfulde de smagte forrygende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!