Newyorkerbyheart

Marinerede, grillede kødspyd med kartofler, løg og champignon (Food Network Magazine jul/aug. 2010)…………

Marinaden til kødet……….

Det marinerede kød sættes på spyd sammen med forkogte kartofler, løg og champignon……..

De færdiggrillede spyd……….

Aftenens tallerken………

Ja, ja jeg ved godt at jeg lovede at jeg ikke ville lave flere opskrifter fra det seneste nummer af Food Network Magazine, men jeg kunne altså ikke lade være. I den sidste tid har de haft sådan nogle små hæfter med temaer inde i bladet og denne gang var det om forskellige spyd til grillen. Disse så så lækre ud, så jeg blev bare nødt til at prøve – og faktisk er der flere af de opskrifter på spyd der ser særdeles spændende ud.

Der skulle have været persille i marinaden, men da kæresten ikke er vild med persille – andet end i persillesovs – valgte jeg at bruge rosmarin i stedet for. Spydene er mættende nok i sig selv, fordi der jo bl. a. er kartofler på, så jeg valgte bare at lave en kold sauce til. Lidt friskbagt, lækkert brød ville også være godt, men det blev det ikke til idag.
Spydene var virkelig lækre og kan varmt anbefales, masser af smag og så er det jo dejlig nemt……….

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Marinerede, grillede kødspyd med kartofler, løg og champignon (Food Network Magazine jul/aug. 2010), 2 pers.:
2 gode, møre steaks, skåret i tern på ca. 2 x 2 cm.
champignon, halveret hvis de er store, ellers hele
små kartofler, forkogte og afkølede, evt. halverede
rødløg skåret i både
olivenolie
et par kviste frisk rosmarin
Marinade:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. soya
1 spsk. worcestershiresauce
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 spsk. friske timianblade, finthakket
nåle fra 2 kviste rosmarin, finthakket
salt, friskkværnet peber
Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Skær kødet i tern, kom dem i en frysepose, hæld marinaden ned i og luk posen tæt. Ælt marinaden godt ind i kødet, læg det på køl og lad det marinere i 4-6 timer.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, sammen med et par kviste frisk rosmarin. Lad dem koge til de er på det nærmeste møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Hvis der bruges træspyd, skal de ligge i blød i koldt vand i mindst ½ time, inden de skal bruges. Sæt det marinerede kød på spyd skiftevis med champignon, kartofler og rødløg. Pensl kartofler, champignon og løg let med olivenolie og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg dem på en godt varm grill over direkte varme. Grill dem 2-3 minutter på hver side, eller til kødet er som ønsket.

Som skrevet, lavede jeg en kold sauce til. Det synes jeg passede rigtig godt til. Kolde saucer kan jo varieres i det uendelig og du kan lave den helt som du kan lide det. Brug de krydderurter du kan lide og har, du kan nøjes med hvidløg, bruge røget paprika, bruge sød chilisauce osv.

Kold sauce med mynte og hvidløg:
creme fraiche 9%
1 fed hvidløg, presset
frisk mynte, finthakket
salt, friskkværnet peber
Rør det hele sammen, smag til og lad det trække lidt inden det skal serveres.

Vi grillede kødspydene på vores lille nye Smokey Joe, som vi er blevet rigtig glade for. Vi har dog haft lidt besvær med at den ikke blev helt varm nok, men nu har kæresten fikset det. Et hul er boret i bunden og han har lavet en anordning så den kan lukkes til – helt ligesom på den “voksne” Weber. Desuden har han også sat noget under hullet i bunden, så aske opsamles – jow jow, han er ikke værktøjsmager for ingenting *S*

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 26, 2010
  5:41 pm

  Piskeriset

  Det er da fedt, at han lige kan toptune grillen 😉

  Vi får ikke så tit lavet grillspyd, men vi har heller ikke fået skaffet en lille gasgrill endnu, og derfor bliver grillen kun brugt til større projekter pt. Har ellers ævlet en del om gasgrill over for gemalen, og jeg tror, han er ved at blive mør… 😉


 2. Jul 26, 2010
  5:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er rigtig dejlig og nu er den lige som den skal være. Lige så effektiv som dens storebror, men perfekt til mindre ting 🙂

  Jeg er helt vild med spyd, ved ikke helt hvorfor, synes bare de er lidt sjove…..
  Hvis du ikke kan få ham med på en gasgrill, så overvej at købe en Smokey Joe – og bor et hul forneden. Jeg kan kun sige, jeg er glad for alle vores 3 grill – men vi bruger ikke den store særlig meget, efter vi har fået de 2 andre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!