Newyorkerbyheart

Moo Shu pork i salatblade (Food Network Magazine jul/aug. 2010)……….

14 juli , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med svinekød, Om mig - Tags: ,

Hoisin-marinaden………

Svinemørbraden marineres……..

Salatbladene gøres klar………

Det stegte svinekød……….

Svampe svitses…….

Cole Slaw-blanding tilsættes……..

Svinekødet og forårsløg tilsættes…….

Fyldet fordeles i salatbladene……….

Aftenens tallerken……..

Puhh, hvor har det været varmt og klistrende i dag – heldigvis var natten køligere end den har været længe – så det lykkedes mig faktisk at få bare lidt søvn. Siden varmen startede er det meget begænset hvad jeg har sovet, faktisk har jeg mest vandret om natten. Der må efterhånden være slidspor i trægulvet, efter mine natlige runder!!
Jeg har spurgt kæresten om jeg skal prøve at vække ham hver gang jeg er vågen, så han kan prøve at være mig, men han har takket nej *S*
Jeg er bare SÅ træt og glæder mig virkelig til at vejret bliver køligere, så jeg igen kan komme ind i min vante søvnrytme. Selvom jeg aldrig får overvældende meget søvn, så er det trods alt bedre end det jeg får nu!
Normalt går jeg i seng ved 23.30-tiden, ligger og læser og sover så ved 01.30-tiden. Min søvnrytme er 1-1½ time ad gangen (2 timer, hvis det går rigtig godt, men det er desværre meget sjældent), så skal jeg op og gå lidt rundt – ca. ½ time-3/4 time – i seng igen sove 1-1½ time, så op osv. Sådan forsætter det indtil kl. ca. 10 om formiddagen, hvor jeg står op – hvis jeg er rigtig træt – trækker jeg den måske til kl. 10.30.
Men i disse dage er min søvnrytme – på de gode nætter, dvs. knap så varme nætter – max. ½-3/4 time og så kan jeg snildt gå rundt i et par timer inden jeg igen kan lægge mig ind, det er ret stressende for en i forevejen stresset krop og hjerne!
Jeg glæder mig VIRKELIG til at vejret bliver køligere………

Menuen i aften har stået på Moo Shu pork,endnu en opskrift fra det seneste Food Network Magazine. Normalt bliver Moo Shu pork jo serveret i pandekager, som vi fik det sidste gang jeg lavede det, men denne gang blev det serveret i salatblade og det ser rigtig dekorativt ud. Det er heller ikke så solidt her i sommervarmen.
Som der stod i bladet, brugte jeg en færdigkøbt cole slaw-blanding, men det kan klart anbefales at tage tiden og fintsnitte din egen blanding af gulerødder og hvidkål – og gerne også rødkål. Jeg kunne ikke få fat i shiitake svampe, kun hvis jeg købte en svampeblanding og det gjorde jeg så, så der kom en blanding af svampe i min version af opskriften.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Moo Shu pork i salatblade (Food Network Magazine jul/aug.2010), 2-3 pers.:
ca. 350 g svinemørbrad afpudset og skåret i tynde strimler
3 spsk. hoisinsauce + mere til servering
3 spsk. risvinseddike
2 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
1 pose cole slaw blanding
1 bakke blandede svampe, skåret i strimler
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
olie til stegning
salatblade til servering
Bland hoisinsauce sammen med risvinseddike, presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Skær mørbraden i tynde strimler og bland det derefter i marinaden, lad det marinere i ca. 10 minutter (gerne lidt længere). Sigt marinaden fra men GEM den, den skal bruges senere.
Varm lidt olie op på en pande, steg kødet ad et par gange, til det bliver gyldent. Tag det af panden. Kom 3-4 spsk. vand på panden og kog den af, for evt. stegerester. Hæld det over kødet.
Kom lidt mere olie på panden og svits svampene, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom cole slaw-blandingen ved og svits, til det begynder at falde lidt sammen, krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Kom kødet ved sammen med den gemte marinaden og halvdelen af forårsløgene, lad det stege i et par minutter under omrøring. Anret salatbladene på et fad, fordel kødfyldet i dem, kom lidt hoisinsauce over og pynt med forårsløg. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 14, 2010
  10:51 pm

  Piskeriset

  Uha! Det der er lige mig – for sørensen hvor ser det godt ud! 🙂

  Jeg kan godt lide detaljen med at servere det i salatblade – det er en fin og sund gimmick.


 2. Jul 15, 2010
  12:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte dejligt og er lige tilpas på en varm aften 🙂

  Hvis man skal tro alle de mange billeder i de amerikanske madblade med mad i salatblade, så bruges det meget derovre – men du har ret, det er en fin måde at servere på….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 15, 2010
  12:20 am

  Nadia

  Kære Birthe

  Hvor ser de skønne ud. Jeg har tænkt på at lave noget lignende med en thaisalat (serveret i salatblade), så tak fordi du lige mindede mig om det. Dejligt let mad her i sommermånederne 🙂

  Det lyder godt nok hårdt med den søvnrytme. Kender kun alt for godt til den træthed, efter en nat, hvor jeg er vågnet en 3 gange, men kan da godt se nu, at jeg vist ikke har noget at pive over 🙂

  Kh Nadia aka foodfanatic


 4. Jul 15, 2010
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nadia!

  Tak og mange tak for din kommentar 🙂 – i øvrigt har du jo selv en skøn madblog, som jeg tit kigger forbi…..

  Jeg synes alle har lov til at pive over deres egen virkelighed. Hvis vi altid skal sammenligne os med andre, så har vi jo aldrig lov til at pive, fordi der er altid nogen der har det "værre" 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!