Newyorkerbyheart

Pære-/sennepmarineret svinemørbrad og pastasalat med grillede peberfrugter og grillet hvidløgsdressing…………

Frokost i går: lakse-/basilikumwraps………..

Peberfrugt og hvidløg grilles………

Indholdet presses ud af hvidløgsskallerne og hakkes/moses med groft salt………

Hvidløgsmassen, klar til at blive blandet med resten af ingredienserne til dressingen………

Ristede, hakkede mandler blandes med basilikum og de grillede, strimlede peberfrugter………

Frisk mozzarella skåret i tern og dressingen hældes ved……….

Den friskkogte, afkølede pasta vendes i…….

Pære-/sennepsmarinaden til mørbraden…….

Den færdiggrillede mørbrad………

Gårsdagens tallerken………

Puhh, jeg synes at igår var en skrækkelig varm dag og det føltes som om luftfugtigheden var meget høj. Jeg holdt mig indendørs sammen med et par blæsere – og blev underholdt af Tour de France – tillykke til Team Saxo Bank med den flotte sejr!
I går aftes kom kærestens mor og spiste sammen med os og da hun gik hjem, var det tid til at se VM finalen i fodbold. Tillykke til Spanien, som for første gang kan kalde sig verdensmestre! Jeg har holdt med Spanien hele tiden, fordi jeg synes at de spiller seværdig fodbold – selvom hollænderne gjorde hvad de kunne for at ødelægge det. Jeg synes godt nok at hollænderne var usympatiske i går. Jeg ved godt at deres mission selvfølgelig var at vinde og gøre det med alle midler, men jeg synes godt nok at de gik over stregen nogle gange – MEGET endda!! Det var er par grimme og meget grove tacklinger, som slet ikke hørte hjemme i en fodboldkamp, så alene af den grund synes jeg også at kampen fik den rette vinder…….

Nå men tilbage til maden. Igen fandt jeg opskrifter i det seneste nummer af Food Network Magazine – og et par opskrifter jeg virkelig kan anbefale. Pastasalaten blev meget lækker. Den milde smag af grillet hvidløg, sammen med citron og basilikum, var virkelig lækker. Der skulle have været små mozzarella kugler i, men dem kunne jeg ikke få, så jeg skar bare en helt mozzarellakugle i tern istedet for.
Til mørbraden skulle der faktisk have været brugt ferskensaft istedet for – ligesom der også skulle serveres stegte ferskner til – men kæresten har det ikke så godt med frugt og mad blandet sammen.
Jeg havde en rest pæresaft, som jeg tænkte ville egne sig godt, så det brugte jeg istedet for. Det var kun en sjat jeg havde og der kunne godt have været brugt lidt mere, men det gav en fin strejf af sødme og kan absolut anbefales.

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem………

Pastasalat med grillede peberfrugter og grillet hvidløgsdressing, 4 pers.:
400 g rigatoni pasta – eller anden slags tørret pasta
1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i kvarter
1 gul peberfrugt, udkernet og skåret i kvarter
7 fed hvidløg med skal
1 god håndfuld mandler
ca. 1 dl olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. fintrevet citronskal
1½ tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
et par håndfulde basilikumblade, hakket
1 kugle frisk mozzarella skåret i små tern eller små mozzarella kugler
Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet, vand efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra og skyld straks med koldt vand, så kogningen standses. Lad det dryppe af.
Kom peberfrugt og hvidløgsfed med skal på en bageplade og sæt under ovnen grill. Grill ca. 10-15 minutter, til skindet på peberfrugterne bliver sort (hvidløgsfeddene skal måske have lidt mindre, de må ikke blive alt for sorte) – dette kan også gøres på en udendørs grill. Kom peberfrugterne i en skål, dæk med film og lad dem stå og afkøle lidt.
Lad også hvidløgsfeddene afkøle lidt. Når de er blevet til at håndtere, presses indholder ud af skallerne og blandes med ½ tsk. groft salt. Brug nu en stor kniv til at hakke/mose salt og hvidløg sammen, så det bliver en tyk pasta/mos. Kom hvidløgsmosen i en skål og pisk det sammen med olivenolie, citronsaft, -skal, flydende honning, en anelse salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen til en dressing.
Rist mandlerne på en pande ved middelvarme, til de begynder at tage lidt farve. Lad dem køle af og hak dem så groft, kom dem i marinaden.
Pil skindet af de grillede peberfrugter og skær derefter peberfrugterne i tynde strimler, om dem i dressingen sammen med hakket basilikum og mozzarealla. Vend den afkølede og afdryppede pasta i, vend det hele rigtig godt rundt, så dressing og fyld bliver fordelt godt.

Pære-/sennepmarineret svinemørbrad, 2-3 pers.:
1 svinemørbrad, afpudset
1 dl koncentreret pæresaft
1 dl hvidvin
½ dl vand
nåle fra 2 stilke rosmarin, finthakket
3/4 dl brun farin
salt, friskkværnet peber
saft af ½ citron
strimler af citronskal
2 tsk. grovkornet dijonsennep
Kom vand, hvidvin, pæresaft, citronsaft, -skal, brun farin, salt og friskkværnet peber i en gryde og lad det koge op. Skru ned og lad det småkoge i et par minutter. Tag af varmen og bland sennep og rosmarin i. Tag halvdelen fra og lad det køle af, gem resten (det skal koges ind lidt senere).
Kom mørbraden i en frostpose og hæld den afkølede marinade ved. Luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskab i 6-8 timer, gerne natten over, vend posen af og til.
Resten af marinaden koges lidt ind, så den bliver lidt tykkere, afkøles. Tag mørbraden op af marinaden og krydr med salt og friskkværnet peber. Brun mørbraden på alle siden på havegrillen (direkte varme/høj varme hvis der bruges gasgrill). Skru ned for varmen eller flyt den til inddirekte varme og pensl så mørbraden ofte med den indkogte marinaden mens den grilles færdig og til den er som ønsket. Lad den hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud i skiver og serveres.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Fyrmesterens datter” af Ann Rosman, Forlaget Punktum – der kommer er særskilt indlæg om den senere.
I går startede jeg på “Scarpetta” af Patricia Cornwell og jeg må sige at den tegner godt. Jeg har læst alle Patricia Cornwells bøger om retsmedicineren Kay Scarpetta og har altid været meget facineret af personen Kay Scarpetta. Dels fordi hun har det arbejde som hun har og så fordi hun har italienske rødder og ELSKER at lave mad! Jeg har flere gange præsteret at læse nogle af hendes bøger – og bliver umådelig sulten – fordi den mad hun beskriver lyder SÅ lækker. Men for at komme tilbage til bøgerne om Kay Scarpetta så var de første bøger super godt og meget spændende – og jeg var vild med dem. Men så kom der en periode hvor de blev meget mærkelige, der kom varulve og jeg ved ikke hvad ind over, det var altså for mærkelig for mig og jeg var i tvivl om jeg skulle forsætte med at læse serien. Men jeg kan jo ikke lade være og denne tegner virkelig god, der er som om hun er vendt tilbage til “basics”, til som de var i starten – og da var det altså rigtig godt. Så jeg glæder mig meget til at læse videre…………

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jul 12, 2010
  6:46 pm

  junopigen

  Hvis jeg går tør for ideer til aftensmaden er din side altid et kig værd. Jeg kigger tit. God mandag til dig og tak for alle de dejlige fif til maden.
  Pia


 2. Jul 12, 2010
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Tusinde tak, sikke nogle dejlige ord at læse, din kommentar gør mig rigtig glad 🙂

  God mandag til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 12, 2010
  10:32 pm

  Inge

  Hej Birthe

  Det lyder lækkert – jeg har lige marineret en svinemørbrad næsten efter din opskrift…. jeg havde ikke pæresaft, men solbærsaft…. ingen hvidvin, men rødvin…. ingen grovkornet sennep, men dijonsennep… Jeg tror det bliver lækkert…..


 4. Jul 13, 2010
  7:15 am

  Piskeriset

  Det var en sjov idé med pæresaften – det kan jeg lide! Hvor har du købt det – tror ikke jeg har set det før?

  Sådan en wrap kunne jeg nu godt have med til frokost i dag… 🙂


 5. Jul 13, 2010
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ej hvor lyder det spændende, jeg er spændt på at høre hvordan det bliver 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 13, 2010
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg tror det ville have være bedre med lidt mere pæresaft, men jeg havde desværre ikke mere. Jeg tror mærket er Kavli eller noget i den stil. De laver saft af frugt fra Fyn (mener jeg det er) og laver noget godt saft, som jeg bruger sammen med danskvand, hvis jeg synes at det skal have lidt smag. Jeg er vild med pærevarianten.
  Det kan fås alle steder, selv Netto og Fakta har det af og til.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 13, 2010
  1:44 pm

  Onkel Eva

  Uhm…. hvor lyder det bare for lækkert!


 8. Jul 13, 2010
  11:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Onkel Eva!

  Velkommen herinde – jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smagte ihvert fald rigtig dejligt og kan kun anbefale at eksperimentere med det…….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 15, 2010
  7:30 pm

  Onkel Eva

  Hej… og tak for velkomsten!
  Jeg er også næsten spritny blogger… og lidt famlende…, men du er meget velkommen til at kigge med hos mig. Jeg har to blogs:
  http://www.skolestuen.blogspot.com (om undervisning og internet) og http://www.grovsorteret.blogspot.com (om alt mellem himmel og jord).
  Må jeg linke til dig på sidstnævnte, for jeg er en rigtig glad læser af din blog?
  Hilsen Eva


 10. Jul 15, 2010
  10:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Onkel Eva!

  Grovsorteret, godt navn og sikke nogle billeder du har derinde, jeg blev ret betaget 🙂

  Du er mere end velkommen til at linke til mig, det vil da kun gøre mig glad……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!