Newyorkerbyheart

Pasta med squash og skinke………..

Hvidløg og chili sauteres……….

Tomater kommes ved……….

……….og så squash……..

Uhmmmm……….

Puhh, hvor har det dog været lummert og klistret i dag, jeg hader sådan noget vejr, fordi det får min astma til at blive værre og gør det svært at få vejret. Jeg håber inderligt, at der snart vil blæse køligere vinde hen over lille Danmark, selvom det ikke lige ser sådan ud. 20 grader om dagen, MEGET køligere om natten og en brise – sådan noget vejr ønsker jeg mig………

Kæresten har været hjemme i dag, da han har en masse afspadsering inden han har sidste arbejdsdag om et par uger, så vi har rigtig hygget hus. Han har jo fået nyt arbejde, som han starter på først i august – det bliver spændende.

Menuen i dag har stået på en virkelig lækker pastaret, som jeg kan anbefale Jer at lave. Opskriften er fra det nyeste nummer af Food Network Magazine. Både i det og i det seneste nummer af Everyday with Rachael Ray er der SÅ mange lækre opskrifter denne gang + jeg har så mange opskrifter liggende som jeg jeg vil prøve = enten skal jeg snart til at begynde at lave flere retter hver dag eller også skal jeg leve MEGET længe! Min liste bliver bare længere og længere for hver uge, men hellere det, end ikke at vide hvad jeg skal lave *S*

Jeg fulgte opskriften, bortset fra at jeg skiftede persille ud med basilikum. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Pasta med squash og skinke, 2-3 pers.:
knap ½ pose tørret pasta
en god halv squash, groftrevet
½ tsk. groft salt
2 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt Chili Explosion
6 San Marzano tomater, skåret i mindre stykker
1 pakke peber-skinke, skåret i strimler
1 kugle frisk mozzarellaost, skåret i tern
1 skive frisk gedeost i marinade, plukket i mindre stykker 
3 spsk. friske basilikumblade, hakket
6 spsk. friske mynteblade, hakket
salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
Start med at rive squashen groft ned i en sigte, drys med ½ tsk. groft salt og vend det godt sammen, lad det stå i 10 minutters tid.
Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Gem lidt af kogevandet, hæld resten af vandet fra og lad pastaen dryppe af.
Kom lidt olivenolie på en pande og sauter hvidløg og Chili Explosion, til løgene afgiver duft og bliver bløde, de skal helst ikke tage for meget farve. Tilsæt tomaterne, krydr med salt og friskkværnet peber, lad det stege i et par minutter. Knug så meget væde som muligt af squashen og kom dem på panden, steg under omrøring i et par minutter, tag panden af varmen. Hæld den varme, friskkogte pasta over i panden og vend godt rundt. Hvis det virker lidt tørt, så tilsæt lidt af det gemte kogevand – men KUN lidt – det skal IKKE soppe i vand! Kom skinke, ost og krydderurter ved og vend det hele godt sammen. Server straks.

Note:
Du kan selvfølgelig bruge de krydderurter du har lyst til, hvis du ikke kan lide dem jeg har valgt. Det samme gælder for osten. Du kan nøjes med frisk mozzarella ost skåret i tern eller kun bruge gedeost eller bruge fetaost – der er frit slag på alle hylder – husk kun din fantasi sætter grænsen……….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!