Newyorkerbyheart

Pita med tigerreje-salat (Food Network Magazine jul/aug. 2010)

 
Rejerne pilles og marineres……..
Groftrevne gulerødder blandes med agurk, creme fraiche, dild m.m……….
 
 Rejerne grilles eller steges………..
 ………og vendes i salaten……….
 
Fyldet kommes i grove pitabrød og er klar til servering…….
 Aftenens tallerken……….
Kæresten havde en fridag i går, så vi tog en tur til Tyskland – hvilket halvdelen af Danmarks befolkning øjensynligt også havde bestemt sig for *S* Vi havde dog en rigtig hyggelig dag og fik købt lidt proviant, så vi igen kan klare os……..
Jeg kan ligeså godt sige det som det er, vores hjem er møgbeskidt! Men jeg kan bare ikke holde til at gøre rent i den her varme, så jeg beder inderligt til, at varmen snart falder under de 20 grader, så vi igen kan få et rent hjem.
Godt nok støvsuger jeg stadigvæk hver anden dag, det er simpelthen en nødvendighed, men gulvvask osv. det rækker kræfterne bare ikke til lige pt. Det er så frustrerende, faktisk var jeg så frustreret i går, så jeg “blev nødt til” at tude lidt over det! Nogle gange føler jeg bare sådan en afmagt, frustration og vrede, når jeg ikke kan gøre det som jeg gerne vil. Kæresten synes godt nok ikke at det er så “slemt”, men jeg tror altså at mænd og kvinder ser skidt på hver sin måde *S*
Nå, men jeg må altså væbne mig med tålmod og vente på at temperaturen falder – og så forsøge at lukke øjnene for al skidtet………
I går aftes afprøvede jeg så endnu en opskrift fra det seneste nummer af Food Network Magazine, ja ja jeg ved godt at jeg har lavet mange opskrifter derfra på det sidste, men der er altså så mange lækre opskrifter i det nummer, men nu er det vist også slut *S*
Virkelig lækker ret med masser af smag og som passer godt til en varm sommerdag, desuden også ret mættende fordi det er fuldkornspitabrød. Jeg fulgte – som sædvanlig – ikke måleangivelserne – men sammensatte det som jeg selv havde lyst til og så det passede til os. Jeg fik fyld nok til 3½ pitabrød. 
Jeg tilsatte lidt limesaft til marinaden sammen med en anelse røget paprika og et par dråber tabasco. Jeg kan godt lidt smagen af rejer og tabasco sammen.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….
Pita med tigerreje-salat, 2 pers.:
ca. 300 g rå tigerrejer med skal, optøede
Marinade:
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. stærk paprika
1/4 tsk. røget paprika
salt, friskkværnet peber
saft af 1 lime
Desuden:
skyllede salatblade, afdryppede og tørrede
1 gulerod, groftrevne
1 rødløg, skåret i tynde tynde skiver
½ agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i meget tynde skiver
1 dl creme fraiche 9%
fintrevet citronskal af ½ økologisk citron
saft af ½ citron
salt, friskkværnet peber
et par dråber tabasco (kan udelades)
1 bdt. dild, hakket
grove pitabrød
Pil rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Kom dem i skål sammen med olie, de 2 slags paprika, presset hvidløg, limesaft, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt sammen, stil i køleskabet og lad det marinere i ½-1 times tid.
Kom rødløg i koldt vand og lad det stå i et kvarters tid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af. Bland creme fraiche med revet gulerod, agurk, dild, citronsaft, -skal, salt, friskkværnet peber og evt. lidt tabasco. Når løgene er dryppet godt af, så hak dem superfint og vend dem i creme fraiche-blandingen.
Tag rejerne op af marinaden og læg dem på en meget varm havegrill/gasgrill/grillpande eller bred dem ud i et lag på en bageplade og sæt dem i ovnen under grillen. De skal kun have ca. 3-4 minutter i alt, til de har skiftet farve og er netop gennemstegte. Pas på at de ikke får for meget, for så bliver de MEGET kedelige. Når de er nok, tages de var varmen og blandes i creme fraiche-blandingen. Lun pitabrød på grillen eller i ovnen. Halver dem, kom et salatblad i og fyld med rejefyldet. Server straks.
 
Citron i skiver, mynteblade og hvid te………..
 Kogende vand hældes ved og så skal den trække………..
I går fik jeg tilsendt noget hvid te af Helle, som er endnu et FANTASTISK menneske, som denne blog har givet mig et venskab med. Det er helt utroligt så mange skønne mennesker jeg har fået kontakt mig via min blog, det er sådan en gave at få oveni den glæde som bloggen ellers giver mig. Jeg har også haft kontakt med mennesker som har været “nittere”, mennesker som ikke har være ærlige om hvilket menneske de er, hvor blog og menneske ikke hang sammen og hvor jeg har måtte erkende at vi bare ikke “klikkede”. Men sådan er det jo, såvel i den “virkelige” verden, som i blogverden………
Men altså, for at vende tilbage til den hvide te! Jeg er såmænd ikke den store tedrikker, hvilket jeg godt kan ærge mig over, fordi jeg synes at det lyder helt vildt hyggeligt når andre siger at de sætter sig med en god kop te og en bog! Men jeg har bare aldrig rigtig fået smag for det.
Men i går da jeg bryggede den hvide te, som skal blive til iste, bredte der sig den mest fantastisk duft i hele huset. Jeg må helt klart have fat i noget mere af den te, som bl. a. kan købes her.
Jeg kom nogle mynteblade, skiver af citron, lidt flydende honning og en portion – som Helle har været så sød at afmåle til mig – i en skål, dertil blev tilsat en liter kogende vand. Så skal det bare trække i ca. 5 minutter, sættes på køl og når det er helt afkølet, er det klar til servering sammen med masser af isterninger og evt. lidt frisk mynte.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 16, 2010
  5:26 pm

  Piskeriset

  … og her troede jeg lige, at jeg kunne gøre min liste kortere, men nænej – nu skulle der lige føjes endnu en opskrift til! Hold op hvor er det kræs! Jeg er allerede fan af retten, selvom jeg ikke har smagt den 🙂

  Hav en dejlig weekend!


 2. Jul 16, 2010
  5:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er faktisk ret sikker på at det også lige vil være noget for dig, det smagte virkelig godt og kan varmt anbefales 🙂

  Håber at I også får en skøn weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!