Newyorkerbyheart

Pizzabøffer med friske tomater og urter (Spis Bedre nr. 7/2010)………..

09 juli , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: BBQ/Grill - Tags: , ,

Hakket oksekød, grovkornet sennep, krydderurtesalt, æg og friskkværnet peber……….

Farsen formes til bøffer……….

……….som grilles/steges………..

Tortillas, dressing, salat og grillede squash………

Bøffen kommes på og toppes med forårsløg, tomater, oregano og lidt dressing……..

Puhhhh, jeg ved godt at “man” ikke må sige det her, men jeg længes efter vinter – eller i det mindste bare efterår – jeg vil også stille mig tilfreds med dage med væsentlig køligere temperatur end det vi har lige nu! Jeg føler det som om min krop er på vej mod total nedsmeltning – og det er svært at tænke en eneste konstruktiv tanke *S*
Jeg er glad for at vi har fået en ventilator til, så jeg ikke skal gå flytte den vi havde rundt mellem soveværelse og stue/køkken. Uden vores ventilatorer ville jeg få endnu mindre søvn om natten end jeg gør og jeg ville være ulidelig at være sammen med om dagen, for meget varme gøre mig lettere vrissen *S*

Maden i dag skulle bare være nem og valget faldt på en opskrift på pizzabøffer med tomater og urter fra Spis Bedre nr. 7/2010. Jeg lavede lidt om på den, idet jeg grillede kødet i stedet for at stege det og ikke lavede det som en stor bøf der blev delt op i 4, som der foreslås i bladet. Jeg tilsatte farsen til grovkornet sennep og synes, at det gav en god smag til kødet. I stedet for almindelig salt, valgte jeg at bruge det krydderurtesalt, som jeg lavede i går.
Jeg havde en  squash som skulle bruges, så den skar jeg i skrå, lidt tykke skiver, som blev grillet. De smagte rigtig godt ovenpå salatbunden.
I bladet bruger de græsk yoghurt som tilbehør, jeg valgte at bruge creme fraiche 9% som jeg blandede med lidt hvidløg og røget paprika.
Alt i alt en nem og let ret, som er perfekt til varme sommerdage. Den er god at portionsanrette og så er den meget dekorativ at se på……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Pizzabøffer med friske tomater og urter (Spis Bedre nr. 7/2010), 4 pers.:
500 g hakket oksekød
1 æg
1 spsk. grovkornet dijonsennep
(krydderurte)salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
2 forårsløg, fintsnittet
blandede salater, godt skyllede og slynget tør
200 g tomater i forskellige farver, skåret i både/grove tern
friske oreganoblade
4 tortillas
1 squash, skåret i skrå skiver, ca. 1½ cm. tykke
2½ dl creme fraiche 9%
1 fed hvidløg, presset
½ tsk. røget paprika
Bland kødet godt sammen med sennep, salt, friskkværnet peber og æg, så det bliver til en smidig fars. Del i 4, form til bøffer og pensl dem med lidt olivenolie. Steg dem på en godt varm grill udenfor, til de er som ønsket. Pensl squash skiverne med lidt olivenolie, krydr dem med salt og friskkværnet peber og grill dem til de får grill-mærker, men så de stadig har bid.
Bland creme fraiche med hvidløg, røget paprika, salt og friskkværnet peber.
Bland de friske oreganoblade med tomaterne.
Lun tortillas og læg dem på hver sin tallerken. Smør lidt af dressingen ud på hver og fordel salat og grillede skiver af squash. Læg en bøf på hver, fordel forårsløg og tomater med oregano ovenpå. Kom en lille klar dressing ovenpå hver og server.

Vi har rester til i morgen og det er dejligt, for vi skal en tur til Odder i morgen – og være der det meste af dagen. Anette er nemlig hjemme fra Paris og jeg glæder mig SÅ meget til at se min kære veninde *S* Hun er den eneste der kan lokke mig væk fra min højt elskede ventilator – gad vide om man kan få et afhængighedsforhold til sådan nogle?!?!? i så fald, skal jeg nok snart på afvænning *S* – godt vi har aircondition i bilen, det hjælper jo lidt på det………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 10, 2010
  7:29 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.

  Ja- pyha, den varme den varme. Jeg huske ikke helt hvornår I tager til Firenze – håber det er lidt senere på året – i denne samt næste uge skulle der blive ca. 30 grader i skyggen. En bekendt af mig skal derned, så hun nærlæser vejret hver dag:-)
  Jeg har hver dag læst dine indlæg, men desværre ikke kunne give mig til kende p.g.a. " de nye regler" 🙂
  Rigtig god tur til Odder, altid dejligt at være sammen med mennesker man holder af.
  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 2. Jul 10, 2010
  9:39 am

  Piskeriset

  God tur til Odder! Vi skal besøge et vennepar i dag, og det passer mig fint ikke at skulle stå i køkkenet i denne varme (meeen jeg vil nu ikke undvære den – jeg kan stadig huske den kolde vinter og forår alt for godt! :-P)


 3. Jul 10, 2010
  9:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Glad for at se at du har fået oprettet et login, så du igen kan kommentere 🙂 Beklager at jeg blev nødt til at lave "reglerne", men jeg syntes at hvis folk absolut vil svine mig til, så skal de også have besværet med at finde på et navn 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 10, 2010
  9:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  I nat ville jeg gerne have undværet varmen – jeg tror at jeg har gået mere oppe end jeg har lagt ned….

  Måske heller ikke helt vinter, men sådan 20 grader og så måske 5 om natten, det kan jeg bedre klare 🙂

  Håber, at I får en god dag.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!