Newyorkerbyheart

Restaurant-besøg: Restaurant Dagmar, Ribe………..

29 juli , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Restaurant/café-besøg - Tags:

Stegte kammuslinger med en blanding af forskellige karse-sorter…….

Kæresten og jeg fik en kombination af oksemørbrad og oksehale (kuglen ovenpå), dertil kartoffel-trøffel, en lille kartoffel og indbagt kartoffel (bagt i butterdej), dertil kørvelskum og timiansauce…….

Kærestens mor fik marineret kalv med svampe risotto og kørvelskum………

Kærestens mor fik Tiramisu med jordbærparfait til dessert……..

Jeg fik brownie med hvid chokoladeparfait, jordbærmousse, jordbærparfait og passionfrugt parfait…….

Solnedgang ved Skibbroen i Ribe……..

I går havde vi noget at fejre, så det blev det – med stil *S*

Mandag var kæresten til samtale nr. 2 til det job han har drømt om, hvor han kan komme til at konstruere mere og få mere erfaring på den konto.
Han fik at vide at han ville høre tirsdag, men der skete ikke noget – men i går formiddag ringede de så – at de var glade for at kunne tilbyde ham jobbet!!! YESSSSS!!!!
Han har så længe været ked af hans tidligere arbejdsplads og kæmpet for at få nye udfordringer og udviklings-muligheder – og nu betaler det hårde arbejde sig endelig. Han blev SÅ glad – det gjorde vi begge to – så vi hoppede rundt (ok, jeg lettede ikke særlig meget fra jorden, men alligevel). Der ligger så mange muligheder i det job, han kommer til at konstruere det meste tiden. Desuden er der jo enorme muligheder for udvikling og andre aspekter, som vi er spændte på, hvad kan føre til………

Eneste lille aber-dabei er, er han jo faktisk havde fået arbejde andetsteds og det skulle så pludselig opsiges, inden han overhovedet fik startet. Ikke en særlig sjov opgave, men når drømmejobbet nu banker på, er det med at gribe den mulighed………

Den gode nyhed skulle absolut fejres – og det skulle være med en god middag et eller andet sted. Vi inviterede kærestens mor og så bestilte vi bord på Restaurant Dagmar i Ribe. Vi har været på Dagmar før, men det er 8 år siden og jeg har lige siden, gerne villet tilbage. Bygningen er en af de ældste i Ribe. Den oprindelige bygning brændte i 1580, men i 1581 blev den opført igen. Fra omkring 1800-tallet var det gæstgivergård og i 1912 opstod Hotel Dagmar så.
Restauranten er så smuk, det er virkelig en hel speciel oplevelse at sidde derinde. Der er gamle malerier og smukke farve – det hele emmer af al den historie – som bygningen har bag sig. Hvis I nogensinde kommer til Ribe, må I unde Jer selv at indtage et måltid i Restaurant Dagmar.

Maden er jo så et helt kapitel for sig selv. Smukt anrettet, lækre råvarer og veltilberedt – hvad mere kan man forlange?

Kæresten og jeg fik stegte kammuslinger, som var stegt helt perfekte. Hvis kammuslinger ikke steges rigtig, kan det være en meget kedelig oplevelse, men disse var saftige og lækre. Tilbehøret var forskellige former for karseskud. Jeg vidste ikke at der fandtes så mange former for karse, men sikke en smagsoplevelse. Det ændrede sig hele tiden, alt efter hvilke skud man fik med.
Kærestens mor fik gazpacho med grillet jomfruhummer – desværre ikke noget billed af det – men  hun sagde at det var meget lækkert.

Til hovedret fik kæresten og jeg en kombination af oksemørbrad og oksehale, dertil forskellige former for kartoffel, lidt sommer-grønt og så en skum af kørvel og en timiansauce. Hold da op, hvor var det en fantastisk ret!!
Jeg var lidt nervøs for at det ville være meget tungt, men det var det på ingen måde. Det er første gang jeg får oksehale, men bestemt ikke sidste. Halen var pillet og kødet lavet til en kugle, som var placeret ovenpå oksemørbraden. Sjældent har jeg fået noget kød, med så meget smag!
Kærestens mor fik marineret kalv med svamperisotto, sommer-grønt og kørvelskum.

Til dessert valgte kærestens mor Tiramisu med jordbærparfait. Kæresten valgte ostetallerknen, som jeg var så heldig at smage lidt af – og det var virkelig lækre oste. Der var 5 forskellige, ledsaget af lækkert brød, ultratyndt skåret rugbrød som var ristet og små runde stykker af pumpernikkel – også ristet.
Jeg valgte deres dessert-tallerken, som bestod af en ufattelig LÆKKER brownie med hvid chokoladeparfait, der var jordbærmousse, jordbærparfait og passionsfrugtparfait. Desuden pyntet med de mest smagfulde jordbær jeg nogensinde har fået og friske ribs. Jeg har helt væk i den brownie! Den var helt som den skulle være – kompakt meget fyldig i smagen. Det er ikke sådan en der bare lige kan kastes ned, det tog mig lang tid at spise den, den var meget intens – men åh, så lækker *S*

Det var virkelig lækker mad, til en yderst rimelig pris, set i forhold til kvaliteten af maden. Jeg kan kun anbefaler Jer at tage forbi og selv prøve………

Ellers kommer dagen i dag til at stå i afslapningens tegn. Jeg er træt og har ondt over det hele. Jeg har haft nogle ret dårlige nætter, hvor jeg bare har ondt ligegyldig hvordan jeg ligger, så jeg har prøvet at sidde op og sove – hvilket så bare giver andre smerter.
Jeg synes at vi har gjort alt for at få en god seng: investeret i dyre topmadrasser osv., men alligevel har jeg ofte så ondt, så jeg ikke kan ligge – ret frustrerende!

I morgen skal vi ud til kærestens søster og hendes kæreste, det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg er helt sikker på, at det bliver en hyggelig aften………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jul 29, 2010
  3:16 pm

  Piskeriset

  Hold op hvor ser det skønt ud! Nu kommer jeg ellers ikke lige forbi Ribe, men hvis jeg gjorde, så ser det sted bestemt ud som et værdigt sted at spise aftensmad 🙂

  Og tillykke til ham! Hvor er det fedt, at han har fået et job, som han virkelig har ønsket sig. Dejligt 🙂


 2. Jul 29, 2010
  6:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte fuldstændig fantastisk det hele 🙂
  De har weekendophold, så måske du bare skulle tage gemalen i hånden og komme på weekend. Ribe er jo en skøn gammel by – Danmarks ældste – og det ville jo så også give os en mulighed for at mødes…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 29, 2010
  11:39 pm

  Tine

  Mmm, det ser så lækkert ud:) Kunne godt lige spise det som natmad;)


 4. Jul 29, 2010
  11:47 pm

  Piskeriset

  Det er en meget god pointe, du har – den er skrevet bag øret 🙂


 5. Jul 30, 2010
  1:43 am

  foodfanatic

  Hej Birthe

  Fedt med jobbet. Og hvor ser den middag skøn, skøn ud. Det er lige før at man skulle tage til Ribe, bare for at kunne nyde den middag. Det lyder dejligt med de historiske omgivelser.
  Kh Nadia


 6. Jul 30, 2010
  12:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tine!

  Det var også virkelig lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 30, 2010
  12:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, ikk?? 😉 Jeg er ret sikker på at I vil synes om Ribe – og så ville det jo bare være rigtig hyggelig at kunne mødes….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jul 30, 2010
  12:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nadia!

  Det var virkelig lækker mad – og som jeg skrev til Piskeriset, så har de jo weekendophold/gourmetophold – det er da en god måde at opleve byen og det historiske. Ribe er meget hyggelig og det er ligefør man kan mærke historiens vingesus, når man går rundt i gaderne 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!